A Storage Manager használata az Android rendszerhez

A Beállítások alkalmazásban található tárkezelő segítségével gyorsan kitisztíthatja a telefon tárhelyét Android-eszközén. Az Android Marshmallow előtt egy harmadik féltől származó alkalmazásra volt szüksége a fájlok kezeléséhez, de amikor az operációs rendszert Marshmallow-ra vagy újabbra frissíti, már nem kell semmit letöltenie.

A telefon szabad helyének eltakarítása elengedhetetlen része a karbantartásának, különösen, ha a telefonban kevés a belső tárhely, vagy nincs memóriakártya-nyílása. Itt található minden, amit tudnia kell a fájlok és a tárhely kezeléséről az Android rendszeren.

Az alábbi útmutatásokat alkalmazni kell, függetlenül attól, hogy ki gyártotta androidos telefonját: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi stb.


Hogyan szabadítsunk fel helyet a Storage Manager segítségével

Amikor helyet szabadít fel Android-eszközén, a telefon több helyet biztosít az új alkalmazások, fényképek, videók és zenék számára, és gyakran gyorsabb teljesítményt nyújt. Ha a telefon közel van a teljességhez, akkor ez lassúvá válik. Az Android ezt a funkciót tárolásnak nevezi, de a fájlkezelés az, amit csinál.

  1. A fájlok eléréséhez lépjen a következőre: beállítások. A Tároló szakasz mutatja, hogy mennyi hely áll rendelkezésre: X% használt - X GB szabad.

  2. Érintse Tároló.

  3. Látni fogja a telefonján található összes listát, kategóriákban, beleértve a zenét és hangot, játékokat, fájlokat és rendszert (a fájloknak az operációs rendszer futtatásához szükségesek). Felül kapcsolhatja az intelligens tárhelyet, amely automatikusan törli a régi fényképeket és videókat, amikor a telefonon már majdnem elfogy a hely.

  4. Koppintson egy kategóriára a hozzá társított alkalmazások megtekintéséhez.

  5. Koppintson egy alkalmazásra, törölje a gyorsítótárat, vagy törölje az adatokat (fájlok, beállítások és fiókok). Ezek a műveletek gyakran megoldhatják a működésben lévő alkalmazás problémáit.

  6. Menj vissza Tároló beállításokat.

  7. Érintse Szabadítson fel helyet kategóriák szerint rendezett fájlok megjelenítéséhez: Fotókról és videókról készített biztonsági másolatot, Letöltésekés Ritkán használt alkalmazások, valamint az egyes gigabájtok száma.

  8. A Fotókról és videókról készített biztonsági másolatot az opció minden vagy semmi; nem választhat konkrét fájlokat.

  9. Érintse Letöltések a PDF-fájlok és egyéb dokumentumok listájának megtekintéséhez.

  10. Alatt Ritkán használt alkalmazások az alkalmazások listája, amely nemrégiben nyitotta meg őket.

  11. Jelölje ki az eltávolítani kívánt elemeket, és koppintson a gombra Szabadítson fel X GB-ot. Kap egy megerősítő felugró üzenetet, amely felajánlja az intelligens tárolás bekapcsolását, ha még nincs engedélyezve.

  12. Nem kívánt alkalmazás törléséhez lépjen a Google Play Áruházba, és koppintson a ikonra Alkalmazásaim, válassza ki az alkalmazást, és érintse meg a elemet Uninstall.

    Egy másik módszer az, hogy a nemkívánatos alkalmazásokat az alkalmazásfiókból húzza a kuka ikonra, amely megjelenik, amikor megnyomja és lenyomva tartja az alkalmazást.

    Nem törölhet sok előre feltöltött alkalmazást, más néven bloatware-t anélkül, hogy gyökerezne az eszközön. 

Az androidos okostelefonon helyet foglalni egy másik módszer a képek biztonsági mentése a Google Fotókba, amely korlátlan felhőtárhelyet kínál, és hozzáférést biztosít a képeihez bármilyen eszközön. Más fájlok esetén töltse le őket a Dropboxba, a Google Drive-ba vagy egy másik felhőszolgáltatásba.

Először mindig készítsen biztonsági másolatot az adatokról, arra az esetre, ha véletlenül valami fontosat törölne.


Alternatív módszerek a hely felszabadítására az Androidon

Ha hozzáférni szeretne az Android rendszerfájljaihoz, rootolhatja okostelefonját és telepíthet egy harmadik fél fájlkezelőjét. Az okostelefon gyökérzete egyszerű folyamat, és a kockázatok viszonylag csekélyek. Az előnyök között szerepel az okostelefonon lévő fájlok kezelésének, a bloatware eltávolításának lehetősége és még sok más.

Ha gyors tisztítást szeretne végezni, akárcsak egy számítógépen, a beépített eszköz elvégzi a trükköt.