Javítás, amikor a Google Play áruház nem működik

A Google Play Áruház az alkalmazások, játékok és egyebek forrása Android-mobileszközén. Időnként megkísérelheti megnyitni, csak a Google Play Áruház hibáival találkozhat, vagy előfordulhat, hogy egyáltalán nem kap hibát. Ha ez megtörténik, itt az ideje, hogy elhárítsa a Google Play Áruház működését.

A cikk hibaelhárítási lépései az Android 7.0 (Nougat) és újabb verziót futtató okostelefonokra és táblagépekre vonatkoznak. Egyes lépések az Android-eszköz típusától függően változhatnak.


A Google Play Áruház nem működő okai

Gondjai vannak az alkalmazások letöltésével? Összeomlik a Google Play Áruház? Előfordulhat, hogy az alkalmazás sokféle ok miatt nem működik. Ez lehet például az internetkapcsolat vagy egy egyszerű gyújtáskimaradás az alkalmazáson belül. Az okok a mögöttes problémától függően változnak.

Mielőtt bármi mást tenne, bármilyen problémát megoldhat Android-eszközével, beleértve a Google Play Áruház problémáit is az eszköz újraindításával. Az újraindítás segíthet eszközének visszaállításában, és kijavíthatja az esetleges hibákat vagy hibákat a Google Play Áruház alkalmazásban.


Javítás, ha a Google Play áruház nem működik

Ha az újraindítás nem oldja meg a problémát, itt az ideje a hibaelhárítás folytatásának.

  1. Győződjön meg róla, hogy a Google Play Áruház problémája lejárt. A Google Play Áruház állapotát olyan szolgáltatások segítségével ellenőrizheti, mint a Downdetector. Ha a Google Play aktuális problémáját jelentették, akkor ki kell várnia.

  2. A Google Play Áruház kényszerítése a leállításra. Előfordulhat, hogy az alkalmazásának csak azt kell mondania, hogy tartson egy kis szünetet. Kényszerítheti alkalmazását, hogy állítsa le, hogy visszaállítsa eszközén, majd próbálja újra megnyitni a Google Play szolgáltatást.

  3. Ellenőrizze az internet és a mobil adatkapcsolatokat. A Google Play Áruház megfelelő működéséhez szilárd internet- vagy mobiladat-kapcsolattal kell rendelkeznie.

    Próbálja meg be- és kikapcsolni a Repülő üzemmódot a kapcsolat visszaállításához.

  4. Az idő és a dátum beállításainak letiltása és engedélyezése. Android-eszköze az időt és a dátumot használja a Google Play futtatása közben. Ha nem működnek, az az alkalmazás mögöttes problémákat okozhat. Ehhez menjen a beállítások > rendszer > Dátum idő. Ha Automatikus dátum és idő engedélyezve van, tiltsa le és engedélyezze újra.

  5. Frissítse a Google Play szolgáltatásokat. Előfordulhat, hogy a Play Áruház nem működik megfelelően, ha a Google Play Szolgáltatásokat nem frissítik. Bár háttér-alkalmazás, elengedhetetlen az alkalmazások és tartalmak letöltéséhez és frissítéséhez.

  6. Törölje a Google Play Store gyorsítótárát és az adatait. Az alkalmazás gyorsítótárának és adatainak törlése elősegíti az újrakezdést, és időnként töröl egy láthatatlan hibát. Ehhez menjen a beállítások > Alkalmazások és értesítések > Az összes alkalmazás megtekintése, majd érintse meg Google Play Áruház. Innen koppintson a ikonra Tároló > A gyorsítótár törlése > Tiszta dátum.

    Az „Alkalmazások és értesítések” helyett megjelenhet az „Alkalmazások” vagy az „Alkalmazáskezelő”.

  7. Távolítsa el a Google Play Áruház frissítéseit. Bár nem tudja törölni és újratelepíteni a Google Play Áruház alkalmazást, eltávolíthatja a frissítéseket, ami visszavezeti az alkalmazást az előző verzióra. Ez eltávolíthatja a jelenlegi frissítés hibáit.

    Ne felejtse el újraindítani a készüléket a frissítések eltávolítása után. Miután az eszköz újra bekapcsol, a Google Play frissül a legújabb verzióra. Ezután megpróbálhatja újra használni a Google Play szolgáltatást.

  8. Ellenőrizze a letiltott alkalmazások listáját. Ha le van tiltva egy másik alkalmazás, amely zavarja a Google Play szolgáltatást, ez problémákat okozhat az alkalmazásában. A letiltott alkalmazások megtalálásához lépjen a következőre: beállítások > Apps. Ha bármi le van tiltva, egyszerűen érintse meg az alkalmazást, engedélyezze, majd próbálkozzon újra a Google Play használatával.

    Itt tartózkodása alatt ellenőrizze, hogy a Letöltések vagy a Letöltéskezelő engedélyezve van-e. Ha nem, akkor gondjai lehetnek az alkalmazások letöltésével a Google Playről.

  9. Távolítsa el Google-fiókját eszközéről. Eltávolíthatja Google-fiókját, és újból hozzáadhatja, hogy megnézze, van-e mögöttes probléma a fiókadatokkal.

    A fiók újbóli hozzáadásáig nem férhet hozzá a Google Playhez vagy más szolgáltatásokhoz, például a YouTube Zenéhez. A lépés megkezdése előtt győződjön meg róla, hogy ismeri a fiók adatait.

  10. Végezze el a gyári visszaállítást. Ha minden egyéb nem sikerül, visszaállíthatja Android készülékét a gyári beállításokra.

    A gyári beállításokat csak végső esetben hajtsa végre. El fogja veszíteni az összes adatot és a letöltött tartalmat, ezért mindenképpen hajtson végre biztonsági másolatot, mielőtt újraindítással lépne előre.