Hogyan tekinthető meg, hogy a Flash milyen verziója van

Az Adobe Flash, amelyet néha Shockwave Flash-nek vagy Macromedia Flash-nek hívnak, egy olyan platform, amelyet sok webhely használ a videók lejátszásához. Végül egy böngészőnek, például a Chrome-nak, a Firefox-nak vagy az IE-nek plug-inre van szüksége, hogy lejátszhassa ezeket a videókat. A böngészőjébe telepített Flash beépülő modul verziószámának ismerete fontos, amikor a videók lejátszásával kapcsolatos problémát vagy a böngészővel kapcsolatos problémát elhárítják.


Milyen Flash verzióm van?

A Flash és a böngésző működését feltételezve a legegyszerűbb módja annak megmondása, hogy a Flash mely verzióját telepítette az adott böngészőbe, ha ellátogat a Flash Player súgó oldalára. Miután odaért, válassza a lehetőséget Ellenőrizd most.

Ban,-ben Rendszerinformáció szakaszban láthatja a futó Flash verziót, valamint a használt böngésző nevét és az operációs rendszer verzióját.

Ha az Adobe automatikus ellenőrzése nem működik, kattintson a jobb gombbal bármelyik Flash-videóra, és keresse meg a Flash verziószámát az előugró ablak végén. Valahogy így fog kinézni:

Az Adobe Flash Player xxxx névjegye

Ha a Flash-videók egyáltalán nem működnek, akkor egy Flash-hez kapcsolódó hibaüzenetet kap, vagy ha nem tudja használni a böngészőt, manuálisan ellenőrizze a böngésző Flash-verzióját.

Ha egynél több böngészőt használ, futtassa újra az ellenőrzést minden böngészőből. Mivel a böngészők eltérően kezelik a Flash-t, gyakran előfordul, hogy böngészőről böngészőre a Flash különböző verziói futnak.


Mi az Adobe Flash legújabb verziója?

Az Adobe 2020 végén elértékteleníti a Flash Playert, ezért akkor leállítják annak frissítését és terjesztését.

Az Adobe Flash Player oldalon megtalálja a Flash legújabb verzióját minden támogatott böngészőhöz, minden támogatott operációs rendszerhez. Ez az oldal egy másik hely, ahol meglátogathatja, hogy mely Adobe Flash verzió van telepítve.

A Flash legújabb verziójára az Adobe webhelyén található Adobe Flash Player letöltőközpontból lehet frissíteni.

Az Adobe általában azt javasolja, hogy telepítsen más programokat az Adobe Flash alkalmazással, de nem muszáj. Ezek ártalmatlan programok, és lehet, hogy olyan dolgokat szeretne, amelyeket a számítógépén szeretne. Törölje a jelölést azokról a programokról, amelyeket nem szeretne telepíteni.

Egy másik lehetőség a szoftverfrissítés. Ezeket a programokat telepíti a többi szoftver frissítése érdekében, és sokan közülük támogatják a Flash-t. Számos ingyenes szoftverfrissítő program látja el ezt a feladatot.

Indítsa újra a webböngészőt egy új Flash telepítéshez, hogy teljes mértékben érvényesüljön.


A böngésző Flash verziójának kézi ellenőrzése

Az Adobe Ellenőrizd most gomb nagyszerű, de ha a Flash vagy a böngésző egyik fő problémájával küzd, a hibaelhárítás megkezdése előtt határozza meg, hogy a Flash mely verziója van telepítve a böngészőre.

Így ellenőrizheti manuálisan a Flash böngészőben futó verzióját:

Google Chrome

Ha a Chrome elindul, lépjen a címsávba, írja be chrome: // components, majd keresse meg Adobe Flash Player a listában. A Flash verziószáma a bejegyzés mellett jelenik meg.

Ha a Chrome nem nyílik meg normálisan, keressen rá a számítógépére pepflashplayer és jegyezze fel a fájl legfrissebb verziószámát. A fájlnak egy mappában kell lennie, amelynek a verziószáma van megadva.

Mozilla Firefox

Ha a Firefox elindul, írja be about: plugins a címsorban, és keresse meg Shockwave Flash a listában. A Flash verziószáma után látható Változat. Ha a Firefox nem indul, keressen rá a számítógépére NPSWF32 or NPSWF64. Számos fájl megtalálható, de vegye figyelembe a fájl verziószámát, amely több aláhúzással rendelkezik.

Internet Explorer (IE)

A menü megnyitásához válassza az Internet Explorer fogaskerék gombját, majd válassza a lehetőséget Bővítmények kezelése. Válaszd ki Shockwave Flash Object, majd keresse meg a Flash verziószámát a képernyő alján.

Ha nem látja a Flash elemet a kiegészítők listájában, válassza a ikont Előadás legördülő nyíl és válassza a lehetőséget Minden kiegészítő.

él

A Flash verzió megkeresése az Edge-ben megegyezik a Chrome-ban végzett művelettel: írja be a címsávba él: // komponensek, és keresse meg Adobe Flash Player a listában. A Flash verziószáma a bejegyzés mellett jelenik meg.

Ha az Edge nem nyílik elég messzire ahhoz, hogy eljuthasson az összetevők oldalára, keresse meg a számítógépen a fájlt pepflashplayer. Nevű almappában lesz él, amely a microsoft mappába. Maga a DLL fájl egy Flash verziószámú mappában található.

szafari

Tól szafari menüből válassza ki preferenciák. Menjen a Weboldalak fül és keresse meg a Plug-ins szakasz. Alatt Adobe Flash Player a Flash verziószáma.

Mac OS X 10.10 vagy régebbi verziónál lépjen a következőre: szafari > preferenciák > Biztonság És válasszon Plug-in Settings or Webhelybeállítások kezelése hogy megtekinthesse a Flash verziót.


Flash támogatás böngészővel

A manapság használt főbb böngészők mindegyike különböző módon működik a Flash-szel, ami megnehezíti a frissességet, ha több böngészőt használ.

  • Google Chrome folyamatosan frissíti a Flash-t, tehát feltételezve, hogy a Chrome megfelelően működik és automatikusan frissül, az Adobe Flash is.
  • Mozilla Firefox nem tartja frissítve a Flash-t Firefox-frissítésként, ezért a számítógépre történő felszólításra frissítenie kell a Flash-t, vagy le kell töltenie és telepítenie kell a legújabb verziókat, amint azok elérhetővé válnak.
  • Edge és Internet Explorer (IE) a Windows 10 és a Windows 8 rendszerben a Flash frissülni fog a Windows Update segítségével. Lehet, hogy manuálisan kell ellenőriznie és telepítenie a frissítéseket. A Windows 10 és 8-nál régebbi verzióiban azonban a Flash az Adobe Flash letöltőközpontból frissül IE-ben, akárcsak a Firefox esetében.
  • szafari nem tartja frissítve a Flash-t. A Flash frissítése Mac gépen akkor történik, amikor a Flash frissítés felszólításra kerül, vagy a Flash Player manuális letöltésével és telepítésével. Tehát a Safari frissítése nem frissíti a Flash-t.

A fel nem sorolt ​​böngészők általában ugyanazokat a szabályokat követik, mint a Mozilla Firefox.