A nem csatlakozó VPN javítása

Legtöbbször a VPN-szolgáltatások gond nélkül működnek. Tehát zavaró vagy frusztráló lehet, ha hirtelen problémái vannak a VPN-hez való csatlakozással. Amikor VPN-je kissé huncutkodik és nem hajlandó csatlakozni, ez a lépésenkénti hibaelhárítási útmutató segíthet az újbóli működésben.


A VPN-csatlakozási problémák okai

A VPN-kapcsolati problémák gyakran szoftverekkel vagy böngészőkkel kapcsolatosak, ezért a nem megfelelően viselkedő VPN problémájának megoldása általában a megszüntetés folyamata. Előfordulhat, hogy VPN-je a következők miatt működik:

  • Túlterhelt VPN-kiszolgáló
  • Korszerűtlen VPN szoftver futtatása
  • Helytelen VPN protokoll használata

D3Damon / Getty Images


Hibaelhárítási lépések a VPN újracsatlakozásához

Amikor a VPN nem csatlakozik, próbálkozzon az alábbi megoldásokkal:

  1. Ellenőrizze az internetkapcsolatot. A kézenfekvőnek tűnhet, de ellenőrizze, hogy működik-e a hálózati kapcsolat. Különösen, ha a Wi-Fi-kapcsolata nem működik, ellenőrizze, hogy eszköze a megfelelő hozzáférési ponthoz csatlakozik-e.

  2. Ellenőrizze bejelentkezési adatait. A helyes vagy naprakész bejelentkezési adatok hiánya egy másik nyilvánvaló, de gyakran figyelmen kívül hagyott részlet. Ha ingyenes VPN-szolgáltatást használ, ellenőrizze a webhelyet, hogy megváltozott-e a VPN-szolgáltatás által biztosított hitelesítő adatok, vagy frissítenie kell a jelszavát.

  3. Változtassa meg a VPN-kiszolgáló kapcsolatát. A VPN-ek általában olyan szerverek választékát kínálják, amelyekhez csatlakozhat. Azonban néha problémákat tapasztal a szerver, amelyhez csatlakozni próbál. Lehet, hogy átmenetileg nem működik, vagy túl sok kapcsolat terheli. Próbálkozzon másik szerverrel, és nézze meg, hogy ez megoldja-e a problémát.

  4. Indítsa újra a VPN szoftvert vagy a böngésző beépülő modult. Ha a VPN-kiszolgáló megváltoztatása nem működik, indítsa újra a VPN-szoftvert vagy a böngészőbővítményt. Ne csak csatlakozzon a VPN-kiszolgálóhoz; lépjen ki és indítsa újra a szoftvert. Böngészőbővítmények esetén zárja be és nyissa meg újra a böngészőt. Lehet, hogy törölnie kell a böngésző gyorsítótárát, hogy újra működjön a plug-in.

  5. Ellenőrizze, hogy a VPN szoftvere naprakész-e. A VPN szoftvert gyakran frissítik. A hibák lehetőségének kiküszöbölése és a teljesítmény maximalizálása érdekében győződjön meg arról, hogy a rendelkezésre álló legújabb szoftvert futtatja. A legtöbb esetben a legfrissebb frissítés megszerzéséhez a VPN menüben ellenőrizheti a frissítéseket. Beállíthatja VPN-jének automatikus frissítését a VPN beállításaiban is.

    8 legjobb 2020 VPN-szolgáltatója

  6. Ellenőrizze, hogy a böngészője naprakész-e. A gyakori böngészőalapú problémák kiküszöböléséhez használjon olyan böngészőt, amelyet a VPN-szolgáltató támogat és támogat. Győződjön meg arról is, hogy a legújabb böngészőfrissítéseket telepítette-e.

    Hogyan frissítsük a Chrome-ot a legfrissebb verzióra Hogyan lehet biztosítani a Safari böngésző naprakészségét? Hogyan lehet frissíteni a Firefox legfrissebb verziójára?

  7. Telepítse újra a legújabb VPN szoftvercsomagot. Ha semmi más nem működik eddig, telepítse újra a VPN szoftvert. A legfrissebb csomag beszerzéséhez látogasson el a VPN-szolgáltató webhelyére, ahol megtalálja és újratelepíti az operációs rendszer vagy eszköz legújabb szoftvercsomagját. Először érdemes eltávolítania a régi csomagokat, hogy biztosan tiszta lappal induljon.

  8. Módosítsa a VPN alagút protokollt. Ha továbbra is a csatlakozással küzd, akkor a probléma a VPN alagútprotokollal lehet. Lépjen be a VPN vagy a hálózati beállításokba, és próbáljon meg különböző protokollokat használni: például OpenVPN, L2TP / IPSec vagy IKeV2 / IPSec.

    Ezeknek a beállításoknak a helye a VPN-terméktől, -eszköztől vagy operációs rendszertől függően változik. Ha kérdése van, forduljon VPN-szolgáltatójához. Amikor csak lehetséges, kerülje a PPTP protokoll használatát, mivel ez nem tekinthető biztonságosnak.

  9. Módosítsa a csatlakozási portot. Néhány internetszolgáltató és hálózat blokkolja a forgalmat bizonyos portokon. Ellenőrizze a VPN dokumentációját, hogy javasolja-e egy adott portszám használatát. Ha igen, akkor egy másik port használata megoldhatja a problémát.

  10. Ellenőrizze az útválasztó beállításait. Egyes útválasztók nem támogatják a VPN áthaladást (egy útválasztó azon funkciója, amely lehetővé teszi a forgalom szabad átadását az internetre). Az otthoni hálózaton ellenőrizze az útválasztó és a személyes tűzfal beállításait. A módosítások elvégzéséhez szükség lehet rendszergazdai hozzáférésre.

    • VPN Passthrough: Lehetséges, hogy a biztonsági beállításokban engedélyezheti az IPSec vagy a PPTP (két általános VPN-protokolltípus) átvitelt. Ne feledje, hogy nem minden útválasztón van ez a beállítás.
    • Port továbbítás és protokollok: Előfordulhat, hogy az útválasztóban lévő tűzfalnak és az összes telepített tűzfalprogramnak speciális portokat kell továbbítania és protokollokat kell nyitnia. Különösen az IPSec VPN-eknek továbbítaniuk kell az 500 UDP portot (IKE), és meg kell nyitniuk az 50 (ESP) és az 51 (AH) protokollt.

    Ellenőrizze az útválasztó kézikönyvét vagy a webhely dokumentációját, hogy tartalmaz-e bármit VPN, és képesnek kell lennie megtalálni a szükséges információkat. Ha kétségei vannak, lépjen kapcsolatba a VPN-szolgáltatóval.

  11. Beszéljen a VPN szolgáltatóval. Ha a VPN továbbra sem csatlakozik, lépjen kapcsolatba a VPN-szolgáltatóval. A technikus megkérdezheti, hogy mely megoldásokat próbálta ki, milyen típusú beállításokkal rendelkezik - az útválasztó típusa, az internetkapcsolat és az operációs rendszer -, valamint a kapott hibaüzenetekről. VPN-szakértőként a szolgáltatónak képesnek kell lennie arra, hogy segítsen Önnek.