A nem frissülő iPad javítása

Legtöbben tapasztaltuk: Egy alkalmazás az iPad-en nem frissül, vagy a szoftver elakad a letöltés közepén. Íme néhány oka ennek a problémának, és tippek a problémák megoldására.

Ezek a javítások iPadOS 13 vagy iOS 12 operációs rendszerrel használhatók.


Az iPad nem frissülő okai

Legtöbbször, amikor egy iPad szoftvere nem frissül, a tettes hitelesítési probléma. Lehet, hogy az Apple App Store-nak nehezen derül ki, ki vagy. Vagy előfordulhat, hogy az iPad egyidejűleg újabb frissítést vagy alkalmazást tölt le, és az alkalmazás a sorban vár. Ritka esetekben az iPad megfeledkezik az alkalmazásról.

Justin Sullivan / Személyzeti szerkesztőség / Getty Images 


A nem frissülő iPad javítása

A következő megoldásokkal sikerült megoldani az iPad szoftverfrissítési problémáit:

  1. Indítsa újra az iPad alkalmazást. A legtöbb probléma elhárításának első lépése az eszköz újraindítása. Az eszköz újraindításával számos technikai probléma megoldható, ideértve a sikertelen vagy az időtúllépő szoftverfrissítéseket is.

  2. Indítsa újra az alkalmazást, amely nem frissül. Előfordul, hogy a letöltés időtúllép. Azt mondhatja az iPad-nek, hogy az alkalmazás újbóli megnyitásával kezdje újra az alkalmazás letöltését. Amikor megérinti a letöltésre váró alkalmazást, az iPad megpróbálja letölteni.

  3. Törölje azt az alkalmazást, amely nem frissül, majd töltse le újra. Ha egy alkalmazás nem frissül, törölje, majd töltse le újra. Ne próbálkozzon ezzel a javítással, ha a problémás alkalmazás elmenti a megtartani kívánt információkat, például egy jegyzetfüzetet vagy egy rajzalkalmazást. Ezen alkalmazások közül sok az iCloudba menti az adatait, ami azt jelenti, hogy biztonságosan törölhetők és újratölthetők ezek az alkalmazások. Ha azonban kétségei vannak, ne törölje az alkalmazást.

    Lehet, hogy be kell jelentkeznie az alkalmazásba, amikor a letöltés befejeződött.

  4. Töltsön le egy másik alkalmazást. Ha az iPad a hitelesítési folyamat közepén időtúllép, akkor nem tud újra hitelesíteni az App Store-ban, ami viszont lefagyasztja az iPad összes letöltését. A probléma megoldásának legegyszerűbb módja egy új alkalmazás letöltése és az iPad hitelesítésére kényszerítése. Válasszon egy ingyenes alkalmazást, és telepítse az iPad-re. Amikor a telepítés befejeződött, keresse meg a beragadt alkalmazást vagy frissítést, és nézze meg, hogy letöltődik-e újra.

  5. Jelentkezzen ki, majd jelentkezzen be Apple ID-jébe. Ha a hitelesítési folyamat egy alkalmazás letöltésével nem megy, néha kijelentkezik, majd bejelentkezik az Apple ID-jébe. Az Apple ID-ből való kijelentkezéshez iPad-en koppintson a ikonra beállítások, koppintson a felhasználónevére, majd a elemre Kijelentkezés. Kövesse az utasításokat, hogy kijelentkezzen az Apple ID-jéből. Az Apple ID azonosítóba történő újbóli bejelentkezéshez koppintson a ikonra beállítások, Koppintson a Jelentkezzen be iPad készülékére, majd írja be Apple azonosítóját és jelszavát.

  6. Indítsa újra a Wi-Fi útválasztót. Ha az útválasztó nem csatlakozik megfelelően az internethez, akkor iPadje nem tudja letölteni a frissítéseket. A legtöbb útválasztó beépített tűzfallal rendelkezik, és több eszközt kezel, ami az útválasztó keveredését okozhatja. Miután kikapcsolta az útválasztót, feltétlenül hagyja kikapcsolva egy teljes percig, mielőtt újra bekapcsolná. Amikor az útválasztó összes lámpája újra kigyullad, csatlakoztassa iPad készülékét a Wi-Fi hálózathoz, majd koppintson az alkalmazásra, hogy megnézze, elindul-e a letöltési folyamat.

  7. Minden beállítás visszaállítása. Az iPad beállításainak visszaállítása különbözik az iPad gyári beállításainak visszaállításától. A folyamat nem törli meg teljesen az iPad készülékét. Törli a hálózati beállításokat, a billentyűzet szótárt, a kezdőképernyő elrendezését, a helybeállításokat, az adatvédelmi beállításokat és az Apple Pay kártyákat. A beállítások visszaállítása nem érinti az alkalmazásokat, dokumentumokat, zenét, filmeket, jelszavakat vagy adatokat.

    Az eszközbeállítások visszaállítása előtt készítsen biztonsági másolatot az iPadről.

  8. Állítsa vissza az iPad alkalmazást. Ha a beállítások törlése nem működik, ideje lehet drasztikus lépéseket tenni és visszaállítani az iPad gyári alapértelmezett beállításait. Ezután visszaállíthatja az iPad-t a létrehozott biztonsági mentésből.

    Gondoljon arra, hogy a frissíteni kívánt alkalmazás megéri-e ezt a nukleáris lehetőséget. Lehet, hogy jobban jár, ha törli az alkalmazást, és továbblép. Ha úgy dönt, hogy visszaállítja iPad-jét, készítsen biztonsági másolatot az iCloud-ról, hogy azután visszaállíthassa adatait és alkalmazásait.