A sérült MP3 fájlok javítása

Mint minden számítógépen található fájl, az MP3 fájlok is károsodhatnak és lejátszhatatlanná válhatnak, ami különösen frusztráló, ha a dal kedvenc, egy album része vagy nemrégiben vásárolt. A dal kukába helyezése előtt próbáljon meg egy MP3 javítóeszközt használni a sérült fájl kijavításához. Nagy esély van arra, hogy a nem működő MP3-kat újraélessze.

Hős képek / Getty Images


Használjon szoftvert a sérült MP3 fájlok javításához

A sérült MP3 fájlok javításához le kell töltenie és telepítenie kell egy MP3 javító programot. Az egyik legjobb ingyenes MP3 javító program az MP3 Repair Tool. Egyszerű kezelőfelülettel rendelkezik és könnyen futtatható. Az alkalmazás eltávolítja a felhasználó által meghatározott számú keretet a sérült MP3 fájl elejétől vagy végétől, annak érdekében, hogy kijavítsa a sérüléseket. Annak ellenére, hogy az MP3 Repair Tool létrehoz egy másolatot minden egyes fájlról, amelyen működik, még mindig érdemes az MP3 fájlokról biztonsági másolatot készíteni, mielőtt feldolgozná őket. 


Így futtathatja az MP3 javító eszközt

  1. Nyissa meg az MP3 javító eszköz programot.

  2. A fájlböngésző képernyőn keresse meg a sérült MP3 fájlokat tartalmazó mappát.

  3. Jelölje ki a javítani kívánt fájlokat az egyes fájlok melletti négyzetre kattintva. Ha a kiválasztott mappában található összes fájlt meg kell javítani, kattintson a gombra Az összes kijelölése gombot.

  4. Az MP3 javító eszköz eltávolítja az egyes kockákat, mindegyik 26 milliszekundum hosszú, az MP3 elejétől kezdve, ahol a korrupció gyakran előfordul. Győződjön meg arról, hogy a négyzet a mellett található eltávolít van kiválasztva. A feldolgozandó keretek számához kezdje 1.

  5. Kattintson az Javítás gombra a kiválasztás feldolgozásához.

Tesztelje a javított MP3 számokat. Ha további javításra van szüksége az MP3 fájlokon, növelje az eltávolítandó keretek számát 1-gyel, majd kattintson a gombra Javítás gombot. Ismételje meg ezt a lépést, amíg működik egy fájl.

Megállapíthatja azt is, hogy minden fájl utolsó képkocka után történő eltávolításának lehetősége megsérti az MP3 fájlok sérülését - ha szükséges, jelölje be ezt a négyzetet.