A Google Play-szolgáltatások frissítése

A Google Play Services egy háttéralkalmazás, amely nélkülözhetetlen a szoftverek és frissítések letöltéséhez a Google Play Áruházból. Ha hibaüzenetet kap, amikor megpróbál betölteni egy alkalmazást vagy játékot, előfordulhat, hogy manuálisan kell frissítenie a Google Play Szolgáltatásokat, vagy törölnie kell a gyorsítótárat.

A cikk utasításai a Chrome OS-re, valamint az Android 7.0 vagy újabb rendszert futtató okostelefonokra és táblagépekre vonatkoznak. Minden lépés ugyanaz, függetlenül attól, hogy ki készítette az eszközt.


Mi a Google Play Szolgáltatások?

A Google Play Szolgáltatások nem jelennek meg, ha a Play Áruházban keres rá. Ez egy háttérszolgáltatás, amely alapvető funkciókat biztosít az alkalmazások megfelelő működéséhez. A Google Play Services-nek köszönhetően nem kell minden új telepített alkalmazáshoz új bejelentkezési adatokat létrehoznia.

Ha problémái vannak egy adott alkalmazással, az oka lehet, hogy a Google Play Szolgáltatások elavultak. A Google Play Szolgáltatások általában a háttérben frissülnek, anélkül, hogy bármit is tennie kellene. Előfordulhat azonban, hogy a frissítések telepítésére felszólít. Koppintson az értesítésre az alkalmazás oldalára lépéshez, majd érintse meg a elemet frissítés mint bármely más alkalmazás esetén.

Egyes alkalmazásokhoz állandó internetkapcsolatra van szükség a Google Play Szolgáltatásokkal való kommunikációhoz. Ellenőrizze a Wi-Fi vagy mobil kapcsolatot, és indítsa újra eszközét, ha problémákat tapasztal az ilyen alkalmazásokkal.


A Google Play Szolgáltatások frissítése Androidon

Annak ellenőrzéséhez, hogy a Google Play Services naprakész-e, nyissa meg a Google Play Services alkalmazás oldalt egy webböngészőben. Ha látod deaktiválása, akkor az alkalmazásod aktuális. Ha látod frissítés, koppintson rá a Google Play Services legújabb frissítéseinek letöltéséhez és telepítéséhez.

A Google Play Szolgáltatások frissítése Chromebookokon

Néhány 2017 után készült Chromebook támogatja az Android-alkalmazásokat és a Google Play Áruházat. A Google Play Szolgáltatásokat Chromebookon frissítheti, ha ellátogat a Google Play Szolgáltatások alkalmazás oldalára a Chrome böngészőben.


A Google Play-szolgáltatások problémáinak elhárítása

Ha egy alkalmazás összeomlik vagy nem sikerül betölteni, hibaüzenetet kaphat arról, hogy a Google Play Services leállt. Ha biztos abban, hogy az alkalmazás naprakész, akkor lehet, hogy törölnie kell a Google Play Services gyorsítótárát és tárhelyét:

  1. Nyissa meg az eszközét beállítások.

  2. Érintse Apps.

  3. Érintse Google Play szolgáltatások.

  4. Érintse Kényszer leállítása, majd érintse meg Tároló.

  5. Érintse A gyorsítótár törlése, majd érintse meg Kezelése Tárolás.

  6. Érintse Minden adat törlése.

Előfordulhat, hogy öt percet kell várnia a változások életbe léptetésére. Ha problémái vannak egy alkalmazás letöltésével a Google Playről, akkor előfordulhat, hogy meg kell ismételnie a fenti lépéseket a Play Áruház alkalmazáshoz is.