A Google Segéd kikapcsolása

A Google Segéd, más néven "OK Google", a legtöbb Android telefon alapfunkciója. Ez lehetővé teszi, hogy útbaigazítást kapjon egy úti célhoz, megismerje egy helyi vállalkozás nyitvatartási idejét, internetes kereséseket hajtson végre csak a hangjával, és még sok minden mást.

A funkcióval való interakcióhoz azt mondja, hogy „OK, Google” vagy „Hé, Google”, majd felteszi kérdését vagy parancsot ad. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy kihangosító módon szerezzen információkat. De eljöhet az idő, amikor ki akarja kapcsolni az OK Google szolgáltatást. Itt van, hogyan.

A cikk utasításai az Android 10-es és újabb verzióira vonatkoznak.


Kapcsolja ki az OK Google alkalmazást Android telefonon

Ha okostelefonján vagy táblagépén ki szeretné kapcsolni az OK Google szolgáltatást, kövesse az alábbi lépéseket:

  1. Nyisd ki a telefonod beállítások app.

  2. választ Google > Számla szolgáltatások > Keresés, Segéd és Hang > A Google asszisztens.

  3. Érintse meg a Helyettes fülre, majd görgessen le a Segéd eszközökhöz, és érintse meg a gombot Telefon.

  4. Érintse meg a A Google asszisztens csúszkát a kikapcsoláshoz.


Kapcsolja ki az OK Google alkalmazást Android okosórán

A Google Segéd kikapcsolásához az Android Watchon egyszerűen érintse meg a ikont beállítások fogaskerék ikonra, majd válassza a lehetőséget Testreszabás. Innen váltani OK Google Detection ki.

Kapcsolja ki az OK Google szolgáltatást iOS rendszeren

Ha a Google Segéd alkalmazást iOS rendszeren használja, a mikrofon kikapcsolásával leállíthatja a szóbeli parancsok hallgatását. Menj beállítások > A Google asszisztens > Mikrofon és csúsztassa ki a kapcsolót.

Ez a módszer nem tiltja le teljesen a Google Segédet. Továbbra is beírhatja kéréseit.

Az OK Google kikapcsolásának másik módja iOS-en az alkalmazás egyszerű törlése. Ez ugyanúgy működik, mint minden más iOS-alkalmazásnál. Nyomja meg az alkalmazás ikonját a kezdőképernyőn, várja meg, amíg elkezd mozogni, majd válassza a lehetőséget Az alkalmazás törlése.