A Google Segéd beszerzése PC-re

Noha a Microsoft és az Amazon együttműködött az Alexa és a Cortana együttműködésében, nincs egyszerű módszer a Google Assistant for Windows beszerzésére. Ha azonban a Google Asszisztenst a Microsoft alapértelmezett hangsegédjének alternatívájaként kívánja használni, van rá mód, ha Chromebookot vagy Windows 10 PC-t használ.

A cikk utasításai a Windows 10 vagy Chrome OS rendszert futtató eszközökre vonatkoznak.


Hogyan szerezhetem meg a Google Segédet PC-re Windows rendszeren

Ha az a célja, hogy könnyen hozzáférjen a Google Segédhez, akkor a legjobb megoldás, ha megvásárolja a Google Home eszközt, és beállítja azt a számítógép mellett. Telepítheti a Google Segéd alkalmazást (Android vagy iOS rendszerre) telefonra vagy táblagépre is. A még barkácsolhatóbb élmény érdekében vásárolja meg és készítse el a Google Voice Kit alkalmazást.

Ha elhatározta, hogy telepíti a Google Segédet a számítógépére, akkor először engedélyeznie kell a Google-fiókhoz való hozzáférést a Hang- és hangtevékenységhez. Szüksége lesz egy Google-fiókra, valamint arra, hogy szoftvereket telepítsen a Windows rendszerére. A Google Segéd használatának megkezdése:

  1. Töltse le a Phython for Windows programot, és telepítse a számítógépre.

    Győződjön meg róla, hogy bejelöli a mellette található négyzetet Adja hozzá a Python 3.7-et a PATH-hoz mielőtt kiválasztja Telepítés most. Ez a lépés elengedhetetlen a Google Segéd üzembe helyezéséhez.

  2. Nyisd ki Windows fájlböngésző és keresse meg a fő meghajtó könyvtárat (általában C:), majd válassza a ikont Új mappa ikont, és hozzon létre egy új nevű mappát GoogleAssistant.

    Ne adjon szóközt a mappa nevében. Ez fontos lesz a jövőbeni lépések során.

  3. Nyissa meg a Google Cloud Platform alkalmazást egy webböngészőben (lehetőleg a Chrome-ban), és válassza a lehetőséget Projekt létrehozása. Ha a rendszer kéri, jelentkezzen be Google-fiókjával.

  4. belép WinGoogleAssistant mint a projekt nevét, majd írja le a Projekt-azonosító alul. Amikor felírta a Projekt-azonosítót, válassza a lehetőséget Teremt.

    A Google Segéd használatához később szüksége lesz a Project-ID-re. Általában a Project-ID két szóból és kötőjelekkel elválasztott számsorból áll.

  5. Nyissa meg a Google Assistant API-kat egy másik böngésző fülön, majd válassza a lehetőséget engedélyezése nak nek engedélyezze a Google Assistant API-t a projektjéhez.

  6. választ Készítsen bizonyítványok.

  7. A Adjon hozzá hitelesítő adatokat a projektjéhez képernyőn válassza ki a következő három választ:

    • A Melyik API-t használja? választani Google Segéd API.
    • A Honnan fogja hívni az API-t? választani Egyéb felhasználói felület (pl. Windows, CLI eszköz).
    • A Milyen adatokhoz fog hozzáférni? választani Felhasználó idő.

    választ Milyen bizonylatokra van szükségem? mikor kész.

  8. választ Hozzon létre egyetértési képernyőt.

  9. Változtasd meg a alkalmazás típusa nak nek belső, típus WinGoogleAssistant a Alkalmazás neve mezőt, majd görgessen a képernyő aljára, és válassza a lehetőséget Megtakarítás.

  10. választ Hitelesítő adatok létrehozása, Majd válassza ki Segítsen választani. A következő képernyőn válassza ki ugyanazokat az opciókat, mint a fenti 7. lépésben.

  11. típus WGA hitelesítő adatok a név doboz alatt Hozzon létre egy OAuth 2.0 ügyfél-azonosítót, Majd válassza ki Hozzon létre OAuth-ügyfél-azonosítót.

  12. választ csinált után megjelenik a hitelesítő adatok letöltésének lehetősége.

  13. Válassza ki a lefelé nyíl az imént létrehozott hitelesítő adatoktól jobbra. Meg kell jelennie Töltse le a JSON-t amikor az opció fölé viszi az egeret. Mentse a JSON fájlt a A Google asszisztens a 2. lépésben létrehozott mappa.

  14. Nyissa meg a Windows parancssorát, és írja be a következőket:

    py -m pip telepítse a google-assistant-sdk [mintákat]

  15. Várja meg a telepítés befejezését, majd írja be:

    py -m pip install --upgrade google-auth-oauthlib [eszköz]

  16. Nyissa meg a Windows File Explorer alkalmazást, és keresse meg a korábban elmentett JSON fájlt (azaz a A Google asszisztens létrehozott mappa). Kattintson a jobb gombbal a fájlra, és válassza a lehetőséget ingatlanok.

  17. Kattintson a fájlnév mezőre, majd nyomja meg az gombot Ctrl+A az összes kiválasztásához, majd nyomja meg a gombot Ctrl+C hogy másolja a fájl nevét.

  18. Váltson vissza a Parancssor ablakra, és írja be:

    google-oauthlib-tool --client-secrets C: GoogleAssistant

    Ezután nyomja meg a gombot Ctrl+V beilleszteni az utolsó lépésben másolt fájlnevet. Nyomja meg a szóközt, majd írja be:

    --skope https://www.googleapis.com/auth/assistant-sdk-prototype --save - fej nélküli

    Végül nyomja meg a gombot belép.

  19. Ezután megjelenik egy URL, amely megjelenik a következővel: Írja be az engedélyezési kódot. Jelölje ki a teljes URL-t kezdve https://, és nyomja meg a gombot Ctrl+C az URL másolásához.

  20. Nyisson meg egy új böngésző lapot, és illessze be a másolt URL-t az URL mezőbe. Válassza ki ugyanazt a Google-fiókot, amelyet korábban használt a hitelesítő adatok létrehozásához.

  21. Válasszon Hagyjuk hogy az alkalmazás hozzáférést adjon a Google Segédhez.

  22. Ezután meg kell jelennie egy hosszú betűk és számok sorában. Kattintson a doboz ezektől jobbra a karakterek lemásolásához.

  23. Váltson vissza a Parancssor ablakba, nyomja meg a gombot Ctrl+V illessze be az engedélyezési kódot a promptba, majd nyomja meg az gombot belép. Látnia kell a hitelesítő adatok mentett üzenetét.

  24. Annak teszteléséhez, hogy a dolgok a várt módon működnek-e, írja be:

    py -m googlesamples.assistant.grpc.audio_helpers

    A számítógépnek 5 másodpercnyi hangfelvételt kell rögzítenie, és le kell azt játszania.

  25. Töltse le a Projekt-azonosító amelyet a 4. lépésben írt le (a Cloud Platform projekt létrehozásakor megjelenő betűk és számok), majd írja be a következőket a Parancssor ablakba, és nyomja meg az belép:

    cd C: GoogleSegéd

    Ezután írja be a következőt:

    googlesamples-assistant-devicetool --project-id

    Nyomja meg a szóköz és írja be a Projekt-azonosító, majd nyomja meg az gombot szóköz és írja be:

    register-model - gyártó „Assistant SDK developer” - terméknév „Assistant SDK light” - LIGHT típus - „GA4W” modell

    Végül nyomja meg a gombot belép befejezni a beállítási folyamatot.

  26. A Google Asszisztens push-talk képességekkel történő elindításához írja be az alábbi parancsot, majd egy szóközt és a Projekt-azonosítót:

    py -m googlesamples.assistant.grpc.pushtotalk --device-model-id „GA4W” --project-id

Most már működik a Google Assistant bemutatója a Windows rendszerén. Ezzel a konfigurációval, miután megnyomta belép, közvetlenül tehet fel kérdéseket a Google Segédnek. Nem kell kimondania a hagyományos „OK, Google” parancsot. Ehelyett csak nyomja meg belép amíg a program aktív, akkor beszéljen.

A Google Segéd Windows rendszerhez nem rendelkezik minden olyan lehetőséggel, amelyet a Cortana kínál a Windows navigálásához, de szinte minden kérdést feltehet neki, és választ kaphat, ha csatlakozik az internethez.

Ne veszítse el Project-ID-jét, mert szüksége lesz rá minden alkalommal, amikor aktiválni szeretné a Google Segédet a Parancssorból. Bármikor meglátogathatja Google Cloud projektjeit.


A Google Segéd beszerzése Chromebookhoz

Ha Chromebookot vagy Chrome OS-eszközt használ, engedélyezheti a Google Segédet.

  1. Ugrás beállítások.

  2. Görgessen lefelé Keresés és Segéd és válassza ki a A Google asszisztens.

  3. Ellenőrizze, hogy a csúszka állásba van-e állítva On.

  4. engedélyezze a OK Google beállítás, amely lehetővé teszi a rendszer számára, hogy meghallgassa és válaszoljon a hangutasításra. (Szükség szerint állítson be minden egyéb beállítást.)