A Google Segéd használata iPhone-on

Hozzáférhet a Google Segédhez iPhone-ján: „Hé Siri, Hé, Google”. Az iPhone-on található Google Segéd praktikus alternatíva lehet a Sirivel szemben, különösen akkor, ha Siri azt mondja: „Rendben. Találtam valamit a weben a következőre: “válaszul a lekérdezésére.

A cikk útmutatásai iOS 12 és újabb verziókra vonatkoznak.

Mielőtt belevágnánk, ellenőrizze, hogy a Siri engedélyezve van-e a telefonján. (A legtöbb esetben a Siri alapértelmezés szerint be van kapcsolva, de ha engedélyeznie kell nyitva beállítások > Siri & Search > majd forgassa el a gombot Figyelj a „Hey Siri” kifejezésre csúsztassa be.)


Telepítse és telepítse a Google Segéd alkalmazást

  1. A Google Segéd alkalmazás telepítéséhez nyissa meg az App Store alkalmazást iPhone-ján, koppintson a ikonra Keresés a jobb alsó sarokban írja be a Google Segédet, koppintson a kékre Keresés gomb, majd érintse meg a gombot Kap az alkalmazás mellett telepítse. Előfordulhat, hogy meg kell erősítenie a letöltést egy dupla kattintással az oldalsó gombra, vagy a Touch ID segítségével hitelesíteni.

  2. Érintse meg a A Google asszisztens alkalmazás megnyitásához. Ha iPhone-ján bejelentkezett egy másik Google alkalmazásba, akkor megjelenhet a lehetőség, hogy folytassa az adott fiókkal. Ha nem, jelentkezzen be a Google Segédbe egy Google-fiókkal.

  3. Megjelenik egy értesítés arról, hogy a Google Partners együttműködik Segédjével. Ez az opció lehetővé teszi a Google Segéd alkalmazás számára, hogy interakcióba lépjen a csatlakoztatott alkalmazásokkal. Ha egyetért, válassza folytatódik.

  4. Ezután megjelenik egy kérés, amely engedélyezi a Segéd számára, hogy értesítéseket küldjön Önnek. Választhat bármelyiket Hagyjuk or Ne engedje. Az e-mail beállításaitól függően engedélyezze vagy tiltsa le ezt a csúszkát.

  5. A Google Segéd ezután hozzáférést kér a mikrofonhoz, hogy a rendszer fel tudja ismerni az Ön kimondott kéréseit. Választ OK a hozzáférés engedélyezéséhez. (Ha kiválasztja Ne engedje, akkor a Segédet csak a beírt kérésekre válaszolhatja meg.)

Az Asszisztens néhány minta kérést megjelenít és elmond. Ekkor az Asszisztens aktív és konfigurálva van a telefonján. Használja a Segédet úgy, hogy megérinti az alkalmazást a megnyitásához, és ekkor a Segéd elkezd hallgatni.

Érintse meg a Google-fiók ikonra a Google Segéd alkalmazásban további beállítások konfigurálásához. Testreszabhatja a Google Segéd alkalmazásban Személyes adatok (pl. adja meg otthoni vagy munkahelyi címét), válassza a lehetőséget Helyettes opciók (pl. válasszon másik Segéd hangot), konfigurálja Szolgáltatások (pl. bevásárlólista kezelése vagy zenei szolgáltatások megadása), vagy adjon hozzá további Google-t FŐOLDAL eszközök.


Hozzáadás a Sirihez a „Hé Siri, Hé Google” engedélyezéséhez

Ezután engedélyezze a Siri parancsikon kifejezést, amely lehetővé teszi a Google Segéd alkalmazás megnyitását ezzel a mondattal.

Kétféleképpen adhatja hozzá ezt a kifejezést. A kifejezés hozzáadásának egyik módja a Bejövő ikonra a Google Segéd alkalmazás jobb alsó sarkában, majd koppintson a ikonra Hozzáadás a Sirihez megjelenő gombot. Ez a lépés megnyit egy képernyőt, amely lehetővé teszi a kifejezés kiválasztását. Koppintson a Írja be a kifejezést gombot, majd írja be Hé Google (vagy ha úgy tetszik, Ok Google), majd érintse meg a elemet csinált.

A másik módszer a nyitás beállítások > Siri & Search > Minden parancsikon. Ez a megközelítés megjeleníti az összes telepített alkalmazás elérhető Siri-parancsikonját. Koppintson a Hé Google, majd érintse meg a gombot Írja be a kifejezést gombot, majd írja be bármelyiket Hé Google or Ok Google, majd érintse meg csinált.

A képernyőn megjelenik a létrehozott Siri parancsikon, valamint az összes többi aktív Siri parancsikon.

Miután hozzáadta ezt a parancsikont, mondja ki a „Hey Siri” szót, majd a beírt kifejezést. Például a „Hey Siri, Ok Google” aktiválja a Siri parancsikont. A Siri megjeleníti az OK lehetőséget, amelyet az iPhone képernyőjén kértek, majd megnyitja a Google Segéd alkalmazást.


Mit kérdezhet a Google Segédtől iPhone-on

A Google Segédben koppintson a ikonra mikrofon ikon hogy beszéljen az alkalmazással, vagy érintse meg a ikont billentyűzet ikonra és írja be a kérdését. Amikor az alkalmazást kimondott „Hey Siri, Ok Google” paranccsal indítja el, az Asszisztens alapértelmezés szerint meghallgatja az Ön kérését.

A bal alsó sarokban koppintson a ikonra iránytű ikonra a lehetséges Google Segéd-műveletek megtekintéséhez és kereséséhez. Vagy egyszerűen megkérdezheti az Asszisztenst: „Mit tehet a Google Segéd?” a felderítendő akciók hosszú listájához.

A Google Segéd minden konfigurált Google Home eszközzel is működik. A Segéd alkalmazásból vezérelhet bizonyos eszközöket, vagy konfigurálhatja a rutinokat úgy, hogy egyszerre több műveletet indítsanak egyetlen paranccsal. Nyissa meg a többi Google-alkalmazást, például a Gmail, a Google Naptár és a Google Maps a Google Segédből - feltéve, hogy ezek az alkalmazások az iPhone készülékén találhatók. Kérje meg az Asszisztenst, hogy mondja el a legfrissebb híreket vagy az időjárást, végezzen alapvető számításokat vagy zenéljen.

Természetesen a Google Segéd kiválóan teljesíti a Google hangalapú keresését. Tehát a sporteredményeket, recepteket, közeli éttermeket, üzleteket vagy bármilyen tipikusan beírt szöveget ehelyett szóbeli kéréssel lehet keresni.