Három mód a Skyrim modifikálására Xbox One-on, PS4-en és Steam-en

Az Elder Scrolls V: Skyrim egy fantasztikus játék, már a dobozból kifolyólag, de az oka, hogy sok ember még mindig játszik ilyen sok évvel az első megjelenése után, az a hatalmas modding közösség. A Skyrim modok szinte mindent megtehetnek, a grafika drasztikus fejlesztésétől kezdve az új küldetések és nem játékos karakterek (NPC) létrehozásáig, egészen olyan egyszerűig, mint a térképek vonzóbbá tétele.

A Skyrim és a Skyrim: Special Edition módosítása nem túl nehéz, de kissé zavaros folyamat lehet. Mivel a játéknak két különböző változata létezik, és a Skyrim sok platformon elérhető, a Skyrim modok megtalálásának és telepítésének többféle módja van.


Milyen verziója van a Skyrim-nek?

A Skyrim két változata létezik, és a játék számos különböző platformon is elérhető. Mindkét verzió módosítható, de csak a modokkal kompatibilis platformok a PS4, az Xbox One, a Windows PC és a Steam.

A játék verziója és az Ön által használt platform befolyásolja azt a folyamatot, amelyen át kell mennie, ha módosítani szeretné a játékot.

Itt találhatók a modok fő forrásai Skyrim és a velük használható platformok:

  • Nexus Modok: Windows, Steam
  • Steam műhely: Gőz

Itt van a modok három fő forrása Skyrim: Special Edition és a velük használható platformok:

  • Bethesda: Windows, Steam, PS4, Xbox One
  • Nexus Modok: Windows, Steam
  • Steam műhely: Gőz

A modok nem kompatibilisek a Skyrim PS3, Xbox 360 vagy Nintendo Switch verzióival.


A Skyrim telepítése: Special Edition modok PC-re, PS4-re és Xbox One-ra

A Skyrim: Special Edition a Skyrim olyan verziója, amely PC-re és konzolokra érhető el, és úgy lett kialakítva, hogy nagyon egyszerűvé tegye a módosítási folyamatot. Valójában a Bethesda valóban sokféle modot tárol a saját webhelyén, és használatához nincs szükség további szoftverek letöltésére.

Ennek a folyamatnak az első része, hogy hozzon létre egy fiókot a Bethesda.net webhelyen, és keresse meg néhány érdeklődő modot. Íme a következő lépések:

  1. Keresse meg a Bethesda.net oldalt.

  2. Hozzon létre egy fiókot, és jelentkezzen be.

  3. Keresse meg a Bethesda.net Skyrim mods oldalát.

  4. Kattintson a telepíteni kívánt modokra.

  5. Kattints Hozzáadás a könyvtárhoz.

Miután megtalálta a telepíteni kívánt Skyrim: Special Edition modokat, a folyamat többi része a játékban zajlik. Össze kell kötnie a fiókokat, ki kell választania néhányat a megtalált modok közül, és telepítenie kell őket.

Lépésről lépésre bemutatja, hogyan lehet Bethesda.net fiókot csatlakoztatni a Skyrim: Special Edition-hez és telepíteni a modokat. Web

A Skyrim: Special Edition módosításának következő lépése az Xbox Live, PlayStation Network (PSN) vagy Steam fiók összekapcsolása a Bethesda.net fiókkal és a modok telepítése:

  1. Indítsa el a Skyrim: Special Edition alkalmazást az Xbox One, PlayStation 4 vagy Steam eszközön.

  2. választ Módok.

  3. Írja be azt az e-mail címet, amelyet a Bethesda.net fiók létrehozásakor használt, és válassza a lehetőséget Fiók létrehozása vagy nyomja meg a gombot belép.

    Kiválasztania kell Fiók létrehozása annak ellenére, hogy már van fiókja. Mindaddig, amíg ugyanazt az e-mailt adja meg, amelyet a Bethesda.net fiók létrehozásához használt, megkapja a bejelentkezés lehetőségét.

  4. Írja be a Bethesda.net felhasználónevét és jelszavát, majd válassza a lehetőséget Fogadd el az vagy ütni belép.

  5. Válassza ki a telepíteni kívánt modot.

  6. választ Letöltések
    , és várja meg a mod letöltését.

  7. választ Hát vagy nyomja meg a gombot menekülés hogy visszatérjen a fő mod képernyőn.

  8. Ismételje meg az 5-7. Lépést minden további moddal kapcsolatban.

  9. választ Hát vagy nyomja meg a gombot menekülés, és a modok betöltődnek.

Néhány mod nem működik jól más modokkal. Ha a játéka nem működik megfelelően, próbálja meg beállítani a betöltési sorrendet a kiválasztásával Betöltési sorrend a fő mod képernyőn. Ha ez nem működik, akkor lehet, hogy le kell tiltania egy vagy több modot, ha rákattint a modra, majd a Letiltás gombra.


A Skyrim megértése: Special Edition Mod Limits

Az Ön platformjától függően korlátozhatja a modok letöltését és telepítését. A telepíthető modok száma is alacsonyabb lesz, ha nincs elég szabad hely a konzolon.

Itt vannak azok a korlátok, amelyekkel szemben ütközhet:

  • PS4: Legfeljebb 100 vagy 1 GB értékű aktív mod.
  • Xbox egy: Legfeljebb 150 vagy 5 GB aktív mod.
  • Gőz: Nincs szigorú korlát a Steam által. Maga a Skyrim hardveresen kódolt korlátja 255 mod.

A helykorlátokat a Microsoft és a Sony helyezi el, míg a telepíthető modok számának korlátozását a konzol gyártója vagy a Bethesda is meghatározhatja.

A modok számának korlátozása időről időre megváltozhat, ha a Bethesda úgy dönt, hogy a Skyrim képes több vagy kevesebb mod kezelésére, miközben továbbra is stabil marad.


A Skyrim vagy Skyrim telepítése: Special Edition modok PC-re a Nexus Modok használatával

A Nexus Mod megkeresi a Skyrim telepítését. Web

A Skyrim eredeti verziójának modemeinek megkeresése és telepítése a PC-n a legegyszerűbb a Nexus Mod Manager nevű programmal, amelynek társított webhelye van. Ez a program kompatibilis a Skyrim: Special Edition és sok más játékkal is. A moderátorok feltöltik munkájukat a webhelyre, ahol a felhasználók érdekes modokat kereshetnek, letölthetik, majd telepíthetik a Nexus Mod Manager programmal.

A Nexus Mod Manager használata előtt létre kell hoznia egy fiókot a Nexus Mods webhelyén. A fiók létrehozása ingyenes, bár vannak korlátozások az ingyenes számlák számára. Például a letöltési sebesség korlátozott, ha nem fizet prémium számláért.

A Nexus Mods webhelyen található összes Skyrim mod ingyenes, és a regisztráció során nem kell pénzt fizetnie vagy számlázási információkat megadnia.

Az első lépés a Nexus Mod Manager letöltése és telepítése:

  1. Keresse meg a nexusmods.com webhelyet, és hozzon létre egy fiókot.

    A fiók létrehozásához nem kell fizetnie. Ha nem szeretne fizetni, a regisztráció során ne válasszon fizetési lehetőséget.

  2. Keresse meg a nexusmods.com/mods/modmanager webhelyet.

  3. Töltse le a Nexus Mod Manager.

  4. Telepítse és futtassa a Nexus Mod Manager.

  5. Várja meg, amíg a Nexus Mod Manager megtalálja a Skyrim példányát.

    A Nexus Mod Manager több mint egy tucat különböző játékot keres. Miután megtalálta a Skyrim-et, kattintson Hagyja abba a keresést ha nincs meg a többi játék.

  6. Kattintson az zöld pipa hogy megerősítse a Skyrim példányának helyét.

    Ha a Nexus Mod Manager több játékot keres, a folytatáshoz minden zöld pipára kattintania kell.

  7. Kattints Ok.

  8. Válassza a Skyrim vagy a Skyrim: Special Edition lehetőséget, majd kattintson OK.

  9. Válassza ki azt a helyet, ahol tárolni szeretné a letöltött modokat, majd kattintson a gombra befejez.

  10. Ha újabb ablak jelenik meg, kattintson a gombra OK.

  11. Módosítsa a modok tárolási helyét, vagy csak kattintson befejez.

A Nexus Mod Manager telepítése után be kell mélyednie és meg kell találnia néhány modot a kezeléséhez. Ez ugyanazon a Nexus Mod webhelyen történik, ahová fiókot készített és letöltöttette a kezelő szoftvert.

A Nexus Mod Manage használata a Skyrim modok telepítéséhez. Web

A következő lépés a Skyrim modok megkeresése és letöltése a Nexus Mods webhelyéről, a telepítéshez pedig a Nexus Mod Manager segítségével:

  1. Keresse meg a nexusmods.com/skyrim webhelyet.

  2. Keresse meg a modot, amely érdekli, és kattintson rá.

  3. Kattints a Fájlok Tab.

  4. Kattints a Töltse le a Managerrel.

  5. Várja meg a mod letöltését a Nexus Mod Manager alkalmazásban.

    Előfordulhat, hogy engedélyeznie kell a Nexus Mod Manager alkalmazást a rendszer módosításához. Ha ez nem sikerül, próbálja meg futtatni a Nexus Mod Manager-t rendszergazdaként.

  6. A Nexus Mod Manager kliensben válassza ki a letöltött modot, majd kattintson a gombra zöld pipa bal oldalon a telepítéshez.

  7. Várja meg a mod telepítését.

  8. Ismételje meg a 2-7. Lépést a használni kívánt egyéb modok telepítéséhez.

  9. Kattints Indítsa el a Skyrim-et.

A Nexus Mod Manager segítségével annyi modot tölthet le és telepíthet, amennyit csak akar. Valójában szó szerint lehetséges több száz Skyrim mod futtatása egyszerre. Túl sok mod hozzáadása azonban lelassíthatja a játékot, és néhány mod nem működik jól egymással.

Ha úgy találja, hogy a játék nem működik jól, vagy egyáltalán nem indul el, akkor a Nexus Mod Manager segítségével módosítsa a modok betöltési sorrendjét. Bizonyos esetekben a terhelési sorrend megváltoztatásával jól működnek együtt, vagy optimálisabban futnak.

Ha ez nem működik, akkor a következő lépés a Nexus Mod Manager használatával tiltsa le a modokat, amíg a játék nem kezd újra működni.


A Skyrim vagy Skyrim telepítése: Special Edition modok PC-re a Steam Workshop használatával

A Steam Workshop lehetővé teszi a Skyrim és a Skyrim: Special Edition modusainak telepítését, ha bármelyik játék tulajdonosa a Steamen. Web

A Steam egy olyan szolgáltatás, amely lehetővé teszi játékok vásárlását, modok letöltését és online játékot barátaival. Ha Ön a Skyrim vagy a Skyrim: Special Edition tulajdonosa a Steam-en, akkor a modok telepítésének legegyszerűbb módja, ha közvetlenül a Steam saját műhelyében jár.

A Skyrim Steam verzióinak tulajdonosai mind a Nexus Modok, mind a Steam Workshop modemeit, a Skyrim: Special Edition Steam verziójának tulajdonosai pedig a Nexus Mods, a Bethesda.net és a Steam Workshop modumait használhatják. A több forrásból származó modok használata bizonyos esetekben jól működik, de nem kívánt hatásokat tapasztalhat.

Íme a lépések, amelyeket meg kell tennie a Skyrim vagy Skyrim: Special Edition modok telepítéséhez a Steam Workshopon keresztül:

  1. Indítsa el a Steam klienst, és jelentkezzen be a fiókjába.

  2. Kattints könyvtár.

  3. Keresse meg az Elder Scrolls: Skyrim vagy The Elder Scrolls: Special Edition elemet a kliens bal oldalán található játékok listájában, és kattintson arra, amelyet módosítani szeretne.

  4. Kattints Közösségi központ az ügyfél jobb oldalán található Linkek részben.

  5. Kattints a Műhely Tab.

  6. Kattintson a telepíteni kívánt modokra.

  7. Kattints Feliratkozás a mod telepítéséhez.

Lehet, hogy be kell zárnia a Skyrim programot, és újra kell indítania a modok sikeres telepítéséhez. Néhány Steam Workshop mod és más forrásból származó mod nem biztos, hogy jól működik együtt.