ACF fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Az ACF fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl nagy valószínűséggel egy Adobe Custom Filter fájl, egy olyan formátum, amely olyan értékeket tárol, amelyeket az Adobe Photoshopban az adott pixel körül lévő pixelek manipulálására használnak.

Más ACF fájlok használhatók a Steam videojáték-terjesztési platformmal alkalmazás-gyorsítótár fájlként, amelyet a letöltésekről és a frissítésekről szóló információk tárolására használnak.

Ha az ACF fájlja egyik formátumban sincs, akkor lehet, hogy X-Plane Aircraft vagy Agent Character Data fájl.

Az ACF-fájl kevésbé gyakori használata a Microsoft Visual Studio alkalmazásában használt alkalmazáskonfigurációs fájl, amely egy alkalmazás bizonyos attribútumait tartalmazza. Az ACF kiterjesztés még kevésbé elterjedt használata az Inmagic DB / TextWorks által használt formátum.

Az ACF az Advanced Custom Fields, a WordPress webhelyekkel használt plugin rövidítése is.


Hogyan nyitható meg egy ACF fájl

Az ACF fájlját valószínűleg az Adobe Photoshop alkalmazással együtt használja, de csak akkor, ha az Adobe Custom Filter fájl. ACF fájl megnyitásához a Photoshop alkalmazásban lépjen a Szűrő > Más > szokás és válassza ki a Terhelés gombot.

Ha a konkrét ACF fájlt használja a Steam szolgáltatással, akkor képes lehet megnyitni szöveges dokumentumként egy egyszerű szövegszerkesztővel, mint például a Notepad ++. Ha nem, akkor próbálja meg a Nem's Tools GCFScape segédprogramját az ACF fájl bármely fájljának megnyitásához vagy kibontásához. Ezt a formátumot a Steam legújabb verziójában használják, míg a GCF és az NCF fájlokat a szoftver régebbi verzióiban használták.

Az X-Plane egy repülési szimulátor, amely ACF fájlokat használ a repülőgép tulajdonságainak, például a repülőgép határainak és a motor teljesítményének tárolására. Ha az X-Plane 9-nél újabb verzióját használja, akkor az ACF fájl valószínűleg egy szöveges fájl (mások bináris formátumúak), vagyis azt egy szövegszerkesztőben is megnyithatja. Erről a formátumról az X-Plane Developer webhelyén olvashat bővebben.

Agent karakter adatfájlok, amelyek az ACF fájlkiterjesztést használják, a most megszűnt Microsoft Agent animációs szoftverhez társulnak. Egy karakter leírására használják őket, és az Agent Character Animation (ACA) fájlokkal mentik őket. A Microsoft Agent Karakterszerkesztő képes lehet megnyitni az ilyen típusú ACF fájlokat.

Egy alkalmazáskonfigurációs fájl szintén az .ACF fájlkiterjesztést használja, és a Visual Studióval használhatónak kell lennie.

Ha ezen alkalmazások egyike sem tudja megnyitni az ACF fájlt, próbálkozzon az Inmagic DB / TextWorks programmal.

Ha úgy találja, hogy egy alkalmazás a számítógépén megpróbálja megnyitni az ACF fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy ha egy másik telepített programot szeretne megnyitni az ACF fájlokban, olvassa el az Alapértelmezett program módosítása egy adott fájlkiterjesztéshez című útmutatót. hogy a változás a Windows-ban.


ACF fájl konvertálása

Az ACF fájl konvertálása teljes mértékben attól függ, hogy az ACF fájlt mire használják (azaz milyen formátumban van). Például elmentheti az X-Plane Aircraft fájlt új szöveges formátumba, de az Adobe Photoshop ACF fájlja valószínűleg nem használható más formátumban.

A legjobb dolog, ha megpróbálja konvertálni az ACF fájlt, ha megnyitja azt a programban, amely használja, majd megpróbálja megtalálni a filé > Mentés másként or Export menüben.

A legtöbb fájlformátum, különösen a legnépszerűbbek, például a PDF és a DOCX, konvertálhatók egy ingyenes fájlkonverter segítségével, de nem hiszem, hogy ez minden olyan formátum esetében érvényes lenne, amelyről tudom, hogy az ACF kiterjesztést használja.