A kernel biztonsági ellenőrzésének hibaelhárítása a Windows rendszerben

A kernel biztonsági ellenőrzésének hibái a Windows 10, a Windows 8 és a Windows 7 rendszerben a Halál kék képernyőjén jelennek meg, amikor egy vagy több adatfájl nem felel meg az integritás vagy kompatibilitás ellenőrzésének.

A hibaüzenet általában a következőképpen jelenik meg.

  • A számítógépén probléma merült fel, és újra kell indulnia. Csak gyűjtünk néhány hibainformációt, majd újraindítjuk az Ön számára.
  • Stop kód: KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE

A cikk utasításai a Windows 10, a Windows 8 és a Windows 7 rendszerekre vonatkoznak.


A kernel biztonsági ellenőrzésével kapcsolatos hibák okai

A kernel biztonsági ellenőrzésével kapcsolatos hibák általában a számítógép indításakor, leállításakor vagy alvó üzemmódba kapcsolásakor fordulnak elő. Leggyakrabban a probléma egy Windows-frissítés vagy a RAM-frissítés után következik be.

Több probléma állhat a kernel biztonsági ellenőrzésének hibájának gyökerében. Bár a leggyakoribbak az elavult illesztőprogramok, a merevlemez vagy a RAM sérülései, vagy a vírusok vagy a rosszindulatú programok fertőzései, a hibát a Windows OS fájlok károsodása is okozhatja.

Nick Karvounis / pxhere


A kernel biztonsági ellenőrzésének hibajavításai

Bizonyos esetekben a megoldás olyan egyszerű, mint egy frissítés vagy illesztőprogram eltávolítása. Más esetekben egy kicsit több időre és erőfeszítésre van szükség a probléma pontos meghatározásához és megoldásához. A leggyakoribb és könnyen megoldható javításoktól kezdve, és ha szükséges, a kihívást jelentő javításokig is segíthet a gyors megtalálásában és javításában.

  1. Távolítson el minden cserélhető perifériát. A hibaelhárítási folyamat megkezdése előtt távolítsa el az esetlegesen zavaró perifériákat. Vegye ki minden egyéb cserélhető elemet, például CD-ket vagy flash meghajtókat. Ha ezek bármelyikének laza vagy sérült kapcsolata van, az a rendszermag biztonsági ellenőrzésének hibáját okozhatja, mivel a Windows először indításkor csatlakozik ezekhez az elemekhez. Indítsa újra a számítógépet, és nézze meg, hogy ez megoldja-e a hibát. Ha nem, folytassa a hibaelhárítást.

    Jelenleg ellenőrizze a többi csatlakozást, például a tápkábelt és a monitort.

  2. Keressen rosszindulatú programokat. A vírus vagy más rosszindulatú szoftver okozhatja a hibaüzenetet okozó kár okát. A Windows Defender vagy más víruskereső szoftver segítségével keressen és távolítson el minden olyan rosszindulatú programot, amely károsíthatja a rendszert. Indítsa újra a befejezés után, és folytassa a hibaelhárítást, ha a hiba továbbra is fennáll.

  3. Tiltsa le a Windows automatikus újraindítását. Amikor megjelenik a BSOD (Blue Screen of Death), akadályozza meg a számítógép automatikus újraindítását, hogy lehetősége legyen ásni és elkezdeni a hibaelhárítást.

  4. Indítsa el a Windows rendszert csökkentett módban. Ha csak az alapvető alkalmazásokat futtatja, akkor azt tapasztalhatja, hogy egy nemrégiben telepített alkalmazás váltotta ki a hibaüzenetet. Ha szükséges, használja a bekapcsológombot a kemény újraindításhoz. Csökkentett módban távolítsa el azokat a programokat, amelyeket a rendszermag biztonsági ellenőrzésének meghibásodása előtt adtak hozzá. Indítsa újra a számítógépet, és próbálkozzon újra. Ha a hiba továbbra is megjelenik, folytassa a hibaelhárítást.

  5. Frissítse az illesztőprogramokat. A sérült eszközillesztő a probléma egyik leggyakoribb oka. Az Eszközkezelő használatával ellenőrizze, hogy vannak-e elérhető illesztőprogram-frissítések, és telepítse azokat, majd ezt követően indítsa újra a számítógépet. Folytassa a hibaelhárítást, ha a hiba továbbra is fennáll.

  6. Ellenőrizze a Windows frissítéseit. Bár a Windows frissítéseket általában automatikusan telepítik, előfordulhat, hogy elérhető egy olyan frissítés, amelyet még nem töltött le, ami megoldhatja a problémát. A Windows-nak újra kell indulnia a frissítések után, ezért ellenőrizze, hogy a hiba elmúlt-e, amint a számítógép újra elindul.

  7. Végezzen egy vizsgálatot a lehetséges RAM problémák diagnosztizálásához. A Windows Memory Diagnostic (WMD) egy ingyenes eszköz, amelyet korábban a Microsoft is elérhetővé tett, és továbbra is megbízható forrásból tölthető le. Számos egyéb szabad memória tesztet is érdemes használni. Az eszköz használata után indítsa újra a számítógépet. Ha a hiba továbbra is megjelenik, folytassa a hibaelhárítást.

  8. Vizsgálja meg a rendszert a sérült fájlok ellenőrzéséhez. A Rendszerfájl-ellenőrző használatával megkeresheti a védett Windows fájlokkal kapcsolatos problémákat. Az eszköz pótolja a talált sérült fájlokat. Indítsa újra a számítógépet, és nézze meg, hogy ez megoldja-e a hibát. Ha nem, folytassa a hibaelhárítást.

  9. Ellenőrizze a merevlemez hibáit. A Windowsba beépített másik eszköz a Hibaellenőrző eszköz, amelyet bármikor manuálisan futtathat a merevlemez hibáinak azonosításához (és kijavításához). A Hibaellenőrző eszköz használata után újra kell indítani. Ha a hiba továbbra is megjelenik, folytassa a hibaelhárítást.

  10. Helyezze vissza a rendszert egy korábbi munkapontra. A Windows Rendszer-visszaállítás használata visszavon minden olyan problémát, amely a problémát késztetheti, lényegében visszavezetve a számítógépet az időbe egy olyan pontig, amikor az megfelelően működött.

  11. Használja az Indításjavító eszközt. Ha a számítógép indításakor továbbra is megjelenik a BSOD, futtassa az Indításjavító eszközt a fennálló problémák automatikus megoldásához. Az Indítási javítás (korábban automatikus javítás) hatékony eszköz a nem megfelelően induló számítógép javításához. Az Indítás javítása az Advanced Startup Options menüből érhető el.

  12. Állítsa vissza a számítógépet. A Reset használata Ez a számítógép a Windows 10 vagy a Windows 8 rendszerben az utolsó megoldás, amellyel megpróbálhatja, ha a korábbi hibaelhárítási lépések egyike sem működött. Lehetősége van megtartani a fájlokat, eltávolítani mindent, vagy visszaállítani a számítógép gyári beállításait. Vigyázzon ezzel a lehetőséggel, ha nem akarja elölről kezdeni a számítógépét.