Kettős kijelzők használata a Microsoft Office használatakor

A Word, Excel, PowerPoint vagy más Microsoft Office programok egyetlen ablaktáblájában történő működés jól működik. Az Office jó felhasználói felülettel rendelkezik, amely speciális paneleket és nézeteket kínál. De ha hozzáad egy másik ablakot két dokumentum összehasonlításához, akkor a munkaterület zsúfoltnak és zavarosnak érezheti magát.

Hozzáadhat egy további képernyőt az ingatlanfigyelés fokozásához. Íme néhány irányelv a kettős monitorok beállításához és a Microsoft Office programokkal való együttműködéshez több képernyőn.

Az ebben a cikkben szereplő utasítások a kettős monitoros telepítésekre vonatkoznak a Windows 10, Windows 7 és Mac számítógépeken.

Blend Images / Hill Street Studios / Getty Images


Két monitor csatlakoztatása Windows 10 számítógéphez

Ez a folyamat magában foglalja, hogy a számítógép több monitort is felismerjen.

  1. Csatlakoztassa a két monitort a számítógéphez vagy az eszközhöz, és kapcsolja be mindegyikhez az áramellátást.

    Győződjön meg arról, hogy az összes szükséges kábel csatlakoztatva van a monitorokhoz és a számítógéphez, beleértve a táp- és videojeleket is VGA, DVI, HDMI vagy DisplayPort kábelekkel.

  2. választ Rajt beállítások rendszer kijelző. A számítógépnek mindkét monitort automatikusan fel kell ismernie, és meg kell jelenítenie az asztalt.

    Ha nem látja a monitorokat, válassza a lehetőséget Felismerni.

  3. Ban,-ben Több kijelzés szakaszban válasszon ki egy lehetőséget a listából annak meghatározásához, hogy az asztal hogyan jelenik meg a képernyőkön. Bővítse ezeket a kijelzőket ajánlott kettős monitor beállításához.

    Ismétlődő kijelzők ugyanazt az asztalt mutatja mindkét kijelzőn. Válassza le ezt a kijelzőt kikapcsolja a kiválasztott monitort.

  4. választ Tartsa meg a változásokat. A kétmonitoros telepítés használatra kész a Microsoft Office programokkal.


Két monitor csatlakoztatása Windows 7 számítógéphez

A folyamat kicsit más, ha a számítógépen Windows 7 van telepítve.

  1. Csatlakoztassa a két monitort a számítógéphez vagy az eszközhöz, és kapcsolja be mindegyikhez az áramellátást.

    Győződjön meg arról, hogy az összes szükséges kábel csatlakoztatva van a monitorokhoz és a számítógéphez, beleértve a táp- és videojeleket is VGA, DVI, HDMI vagy DisplayPort kábelekkel.

  2. nyomja meg Windows kulcs+P.

  3. választ Hosszabbítsa hogy a második monitort az első kiterjesztéseként használja.

    Alternatív módszerként kattintson a jobb gombbal az asztal egy üres területére, és válassza a lehetőséget Képernyőfelbontás. Tól Többszörös kijelzők legördülő listából válassza a lehetőséget Húzza ki ezeket a kijelzőket.


Két monitor csatlakoztatása Mac-hez

A kettős monitorok beállítása Mac-en könnyű folyamat. Miután csatlakoztatott egy másik monitort, válassza ki, hogy kiterjesztett asztalként vagy videotükrözésként használja.

  1. Minden megjelenítéshez csatlakoztasson egy videokábelt (és szükség esetén adaptert) a Mac videó kimeneti portjáról a kijelző video bemeneti portjához.

  2. A Mac-nek észlelnie kell a csatlakoztatott kijelzőt. Ha nem, válassza Apple menü  > System Preferences > kijelzők, Majd válassza ki kijelzők újra. választ Kijelzők észlelése.

    Lehet, hogy tartania kell a opció gombot a kiválasztáskor Kijelzők észlelése.

  3. Miután a Mac felismerte mindkét kijelzőt, lépjen a következőre: Apple menü > System Preferences és válasszuk kijelzők > Elrendezés.

  4. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a képernyő kiterjesztett asztalként történő beállításához.


Optimalizálja az Office programokat a kettős monitorokhoz

Miután a két monitoros konfigurációt kiterjesztett kijelzőként állította be, ellenőrizze, hogy az Office programjait optimalizálták-e az új asztali ingatlanokhoz.

A Word, Excel és PowerPoint régebbi verzióiban lépjen a következőre: filé > Opciók > Részletes. Onnan keresse meg Az összes Windows megjelenítése a tálcán (a Megjelenítés részben). Ha ezt választja, akkor minden futó ablakban meg kell látnia a teljes Word felületet. (Újabb verziókban ennek automatikusnak kell lennie.)

A PowerPoint alkalmazásban két monitoron futtathat prezentációt. Ez további lehetőségeket kínál az előadónak a tartalom megjelenítésére, a prezentáción belüli jelölések hozzáadására vagy az alapvető üzenet kiegészítésére további ablakokkal, például internetes kereséssel. Ez bonyolult lehet, ezért gyakorold előre.

Különböző Excel munkafüzetekkel dolgozhat több képernyőn az Excel indításával és a fájl szokásos módon történő megnyitásával. Mozgassa ezt az ablakot úgy, hogy teljesen egy monitoron legyen. Ezután nyissa meg újra az Excel programot. Nyissa meg a második Excel fájlt, és minimalizálja azt, hogy ne legyen teljes képernyős. Ezután áthelyezheti a másik monitorra.

A Microsoft többet megtud a szoftverek több képernyőn történő futtatásáról a Windows 10 rendszerben.