XPD fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Az XPD fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl PlayStation Store PSP License fájl lehet. DRM-hez használják, és a tartalom letöltésekor a Sony PlayStation Store-ból töltik le. Az XPD fájlra akkor van szükség, ha fájlokat teszünk PSP-re.

Ha más típusú XPD fájlja van, akkor valószínűleg egy XML Pipeline fájl, amely egy XML fájlból létrehozott weboldal. Ez az átalakítás általában az XSL vagy az Extensible Stylesheet Language segítségével történik.

Az XPD fájl, amely egyikben sem szerepel ezekben a formátumokban, helyette SkyRobo vagy XPD Cache fájl lehet, amely információkat tartalmaz egy 3D objektumról.


Hogyan nyitható meg egy XPD fájl

A PlayStation Store licencfájlokat nem szándékozunk megnyitni, de a DRM-védelemmel ellátott fájlok és játékok PSP-eszközökre történő átviteléhez szükségesek. A Media Go az őket használó program. Ha segítségre van szüksége, olvassa el a Sony Hogyan töltsük le a PlayStation Store tartalmat a PlayStation Portable oktatóanyagára című cikkét.

A Sony már nem támogatja a Media Go alkalmazást, bár helyébe az újabb Music Center for PC program került. Ebben a két programban láthatja a különbségeket ebben az összehasonlító táblázatban.

Ha az Ön által használt XPD fájl XML Pipeline fájl, akkor az internetes böngészők, például az Internet Explorer, a Firefox és a Chrome nyitják meg a fájlt. A szövegszerkesztőknek képesnek kell lenniük megnyitni őket szerkesztésre is

A SkyRobo fájlok az azonos nevű programmal nyithatók meg, de letöltési linket nem találunk hozzá.

Az Autodesk Maya XPD fájlokat használ XPD gyorsítótár fájlként. Leírják a Mayán belül használt 3D objektumok helyét, geometriáját és egyéb részleteit.

Ha úgy találja, hogy a PC-jén lévő alkalmazás megpróbálja megnyitni az XPD fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy ha egy másik telepített programmal szeretné megnyitni az XPD fájlokat, módosíthatja az alapértelmezett programot egy adott fájlkiterjesztéshez.


XPD fájl konvertálása

A legtöbb fájl konvertálható egy ingyenes fájlkonvertálóval, de nem gondoljuk, hogy ez az egyik olyan formátum esetében is érvényes, amely az XPD fájlkiterjesztést használja.

A PlayStation Store licencfájloknak mindenképpen a jelenlegi formátumban kell maradniuk. A fájlkiterjesztés másra történő módosítása vagy a fájlban bármi módosítása nem lenne jó ötlet, mert akkor a Media Go nem tudna mit kezdeni a fájllal, és a tartalom valószínűleg nem kerül megfelelő módon a PSP-be.

Mivel az XML Pipeline fájlok XML alapú szövegfájlok, valószínűleg konvertálhatók HTML, TXT, XML és más hasonló formátumokra egy szövegszerkesztővel, például a Notepad ++ segítségével.

Ha már rendelkezik a számítógépen a SkyRobo programmal, vagy ha tudja, honnan töltse le a programot, megpróbálhatja átalakítani az XPD fájlt más formátumra. A legtöbb program, amely támogatja a fájlok mentését vagy új formátumba konvertálását, a Fájl> Mentés másként menüben, vagy az Exportálás vagy Konvertálás menüben választhat.

Nem feltételezzük, hogy az Autodesk Maya programjában használt XPD fájlok konvertálhatók más formátumba, de akárcsak a SkyRobo esetében, a Maya Fájl menüjében is megteheti.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha ezen programok egyike sem tudja használni a fájlt, ellenőrizze még egyszer, hogy helyesen olvassa-e a fájlkiterjesztést. Ha a fájlkiterjesztések hasonlóan vannak írva, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy hasonló formátumúak, vagy hogy ugyanazzal a szoftverrel használhatók.

Néhány példa: XPI, XP3, XPL (LcdStudio Playlist) és XPDL (XPDL Module) fájlok, amelyek mindegyike közös betűket oszt meg a .XPD kiterjesztéssel, de különböző programokkal nyit.