A normál sablon testreszabása a Microsoft Office alkalmazásban

A Microsoft Office alkalmazásban a dokumentumok a Normál sablon nevű alapterven alapulnak.

Sokan soha nem változtatják meg vagy módosítják ezt a Normál sablont, inkább az új dokumentumok beállításait és alapértelmezett értékeit változtatják meg. Kicsit ijesztő lehet az összes új dokumentum sablonjának módosítása is, de az alapokat meglehetősen gyorsan megtanulhatja. Ez a jövőben elkerülheti az ismétlődő formázást és az asztali közzétételt, mert minden dokumentum tükrözi az Ön beállításait a Normál sablonba mentve. 

Ez a folyamat a Microsoft Word for Windows asztal összes verziójára vonatkozik.


A normál sablon testreszabása a Microsoft Office alkalmazásban

  1. választ filé > Nyissa meg. Használja a Tallózás gombot a fájlkezelő ablak elindításához, majd nyissa meg C: Users [felhasználónév] AppData Roaming Microsoft Templates.

    Egyes számítógépek alapértelmezés szerint elrejtenek bizonyos mappákat, beleértve az AppData-t is. Ha még nem állította be a Windows Intézőt az összes fájl megjelenítésére, írja be az útvonal nevét a Megnyitás ablak tetején található sávba.

  2. Válassza ki a Normal.dot or Normal.dotm opciót.

  3. Végezze el a formázás módosítását a felületen, ugyanúgy, mint bármely Word dokumentumban. Csak azokat a beállításokat alkalmazza alapértelmezettként minden jövőbeli Word dokumentumban. Állítsa be a szövegbeállításokat, az alapértelmezett értékeket, az oldal hátterét, a fejléceket és lábléceket, a táblázati stílusokat és a kapcsolódó elemeket.

  4. Ha végzett, mentse a dokumentumot.

  5. Zárja be a Word szót, majd nyissa meg újra. Válassza a lehetőséget Új. Az új dokumentum kezdetekor tükröződnek a beállításai? Ha nem, akkor lehet, hogy újra meg kell próbálnia, vagy további hibaelhárításért vagy tanácsért forduljon a Microsoft ügyfélszolgálatához.


Állítsa be a Normál stílust

Alternatív megoldásként sok egyszerű módosítást készíthet, anélkül, hogy zavarna a Normál sablonnal. Kattintson a jobb gombbal a Normál stílus a filé A szalag menüjével módosíthatja a betűtípust, a bekezdést és a Stílus módosítása egyéb változtatásokat képernyő. Ez a módosítás csak az adott dokumentum stílusát változtatja meg, hacsak nem kattint Jelentkezés az összes dokumentumra a párbeszédpanel alján. Ez a megközelítés korlátozza az eszközopciókat, de nagyszerű lehet, ha csak a betűtípus és a térköz testreszabása érdekli.