A RAR File Extractor használata Android rendszerhez

Előfordulhat, hogy RAR fájlcsomagolóra van szükség az Android számára bizonyos fájlok okostelefonon vagy táblagépen történő megnyitásához. Így nyithatja meg, nyerheti ki, hozhatja létre és javíthatja a RAR fájlokat bármely Android-mobileszközön.

Az alábbi információknak függetlenül attól, hogy ki gyártotta Android-telefonjukat: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi stb.


Mi az a RAR fájl?

A RAR fájl egy vagy több nagyobb fájl tömörített archívuma. A RAR fájlokat olyan nagy fájlok tárolására és szállítására használják, mint filmek, zene és szoftver. Gondoljon rájuk, mint vákuumzáró tároló tasakokra az adatokhoz. A RAR fájlok lehetővé teszik a nagy alkalmazások mielőbbi küldését és letöltését az interneten keresztül. Hasonlóképpen, a RAR fájlok segítségével hatalmas mennyiségű adatot helyezhet el egy flash meghajtón vagy SD-kártyán az eszközök közötti egyszerű átvitel érdekében.

Minden RAR fájl a ".rar" kiterjesztéssel végződik, de vannak más fájltömörítési formátumok is, amelyek különböző kiterjesztésekben végződnek, például .zip, .7z és .iso. A legtöbb RAR fájlkiterjesztő az Android számára képes többféle tömörített fájl megnyitására.


Miért lenne szükség egy RAR fájlcsomagolóra Androidra?

A legtöbb számítógépre előre van telepítve egy RAR fájlcsomagoló, de az Android-eszközök általában nem rendelkeznek ilyennel. Ezért le kell töltenie egy RAR fájl kinyerő alkalmazást, mielőtt RAR fájlokat nyithatna meg Android készülékén.

Számos RAR extraháló alkalmazás lehetővé teszi saját tömörített archívumok létrehozását is, ami sokkal könnyebbé teszi a nagy fájlok, például képek és videók megosztását. A legtöbb e-mail szolgáltatás korlátozza az egy üzenetben elküldhető adatmennyiséget, így ha több száz képet tartalmazó mappát szeretne elküldeni egy barátjának, akkor előbb előfordulhat, hogy a képeket RAR fájlba kell tömörítenie. Természetesen a címzettnek rendelkeznie kell extrakciós programmal is a tömörített fájl megnyitásához.


Mi a legjobb RAR fájlkivonó az Android számára?

Több tucat RAR fájlcsomagoló alkalmazás érhető el az Android számára. Ehhez az oktatóanyaghoz az Android RAR alkalmazását fogjuk használni, amely ingyenesen letölthető a Google Play áruházból.

A WinRAR készítői által kifejlesztett RAR alkalmazást néha WinRAR for Androidnak is nevezik. A RAR fájlok mellett az alkalmazás a következő kiterjesztésű fájlokat is megnyithatja: .zip ,. kátrány,. .gz, .bz2, .xz, .7z, .iso és .arj. Az ilyen fájlok iOS-eszközön történő megnyitásához egy másik alkalmazásra van szükség, amely kompatibilis az iOS platformmal.


A RAR fájlok megnyitása Androidon

  1. Töltse le és telepítse a RAR alkalmazást Androidra.

  2. Nyissa meg a RAR kb. Az ikon úgy néz ki, mint egy halom könyv. Amikor az alkalmazás megnyílik, látnia kell a fájlok és mappák listáját.

  3. Keresse meg a megnyitni kívánt fájlt tartalmazó mappát.

    Ha egy mappában van, megérintheti Egy szinttel feljebb a fájllista tetején az előző mappába való visszatéréshez.

  4. Érintse meg a RAR fájlt, és ha szükséges, írja be a jelszót a tartalom megtekintéséhez.

    Néhány RAR fájl jelszóval védett. Ha RAR fájlt töltött le az internetről, ellenőrizze a jelszó letöltési útmutatóját.

  5. Érintse meg az egyes fájlokat a megnyitásához. Alternatív megoldásként nyomja meg és tartsa lenyomva egy fájlt vagy mappát egy menü megnyitásához, amely tartalmazza az elvégzendő műveletek listáját.

  6. Ha egyszerre több fájlt szeretne végrehajtani, érintse meg az egyes fájlok melletti négyzeteket, hogy kék pipa jelenjen meg, majd nyomja meg és tartsa lenyomva az egyik fájlt a parancsmenü megnyitásához. Bármely választott művelet, például Másolja a vágólapra or Fájlok kicsomagolása, az összes kiválasztott fájlra vonatkozik.


Hogyan kell használni a RAR androidot

A RAR fájlok megnyitása mellett a RAR alkalmazásnak sok más célja is van. Mielőtt tovább mennénk, íme egy rövid áttekintés a RAR alkalmazás felületéről:

  • Érintse meg a bal felső sarokban található három vízszintes vonalat, hogy megnyitja a navigációs panelt az eszköz SD-kártyájára mutató parancsikonokkal Letöltések mappába. Alatt Parancsok, lehetőség van arra, hogy az éppen megtekintett mappát felvegye a listájába Érdekes.
  • Koppintson a jobb felső sarokban található pluszjelű ikonra a kiválasztott fájlok új RAR-archívumhoz való hozzáadásához.
  • A kijelölt fájlok kibontásához érintse meg a jobb felső sarokban található felfelé mutató nyíl ikont.
  • Érintse meg a kuka a kijelölt fájlok törléséhez.
  • Érintse meg a három függőleges pont a jobb felső sarokban egy másik legördülő menü megnyitásához a beállításokkal és további opciókkal.
  • A hirdetések letiltásához érintse meg a ikont három függőleges pont, majd érintse meg Távolítsa el a hirdetéseket a megjelenő menüből. Ezután a rendszer kéri, hogy állítson be fizetési módot.

Hogyan lehet kinyerni a RAR fájlokat Androidon

Ebben az összefüggésben a kibontás egyszerűen azt jelenti, hogy a fájlokat egy tömörített archívumból áthelyezi az eszközére, így nem kell minden alkalommal a RAR alkalmazást használni, amikor a fájljaihoz szeretne hozzáférni. Erre a lépésre gyakran szükség van; Ha például van egy RAR archívuma, amely tele van zenefájlokkal, akkor azokat ki kell bontania, mielőtt felveheti őket az eszköz zenei könyvtárába. Tömörített fájlok kibontása az RAR for Android alkalmazással:

  1. Nyissa meg a RAR alkalmazást, és keresse meg a RAR fájlt.

  2. Érintse meg a RAR fájlt a megnyitásához.

  3. Jelölje ki egyenként a kinyerni kívánt fájlokat, vagy érintse meg a négyzetet négy kisebb négyzettel (mellette Egy szinttel feljebb) az aktuális mappa összes fájljának kiválasztásához.

  4. Érintse meg a felfelé mutató nyíl ikont az Extraction opciók megnyitásához.

  5. Érintse BÖNGÉSZ hogy kiválassza a kibontott fájlokat.

  6. Keresse meg a kívánt mappát, majd érintse meg a elemet OK a jobb alsó sarokban állítsa be a rendeltetési helyet.

    A Kérdezze meg, mielőtt felülírná funkció alapértelmezés szerint kiválasztásra kerül. Ha ezt a funkciót engedélyezte, a RAR alkalmazás értesíti Önt, hogy léteznek-e már azonos nevű fájlok, és megadhatja a lehetőséget az egyes fájlok kihagyására, átnevezésére vagy cseréjére.

  7. Érintse OK a kitermelés befejezéséhez.

RAR fájlok létrehozása Androidon

Saját tömörített RAR-archívumok létrehozása:

  1. Ellenőrizze, hogy a tömöríteni kívánt fájlok egyetlen mappában vannak-e. Nem baj, ha vannak más, nem kapcsolódó fájlok a mappában.

  2. Nyissa meg a RAR alkalmazást, és navigáljon az említett mappába.

  3. A kiválasztáshoz érintse meg a tömöríteni kívánt fájlok melletti négyzeteket.

  4. Érintse meg az ikont egy plusz előjellel az Archiválási lehetőségek megnyitásához.

  5. Adjon nevet új archívumának és állítson be jelszót, ha kívánja.

  6. Válassza a fájlok tömörítését RAR, ZIP vagy RAR 4x formátumban. Tartsa be az első opciót az optimális fájltömörítés érdekében.

    Amíg megérintheti Hozzon létre szilárd archívumot egy kissé kisebb fájl létrehozásához egy kicsit hosszabb ideig tart megnyitni.

  7. Érintse OK hogy az újonnan létrehozott RAR fájl megjelenjen az aktuális mappában.

A RAR fájlok javítása Androidon

Ha hibaüzenetet kap, amikor megpróbálja megnyitni vagy kibontani a RAR-archívumot, a fájlok közül egy vagy több megsérülhet. Szerencsére a RAR alkalmazás képes megjavítani a sérült RAR fájlokat. Próbálja ki ezeket a lépéseket:

  1. Nyissa meg a RAR alkalmazást, és keresse meg a sérült RAR fájlt.

  2. Koppintson a fájl melletti üres mezőre a kiválasztásához.

  3. Érintse meg a három függőleges pont A jobb felső sarokban.

  4. Érintse Javítási archívum a legördülő menüből.

  5. Érintse OK amikor megkérdezi.

  6. Egy újjáépített RAR fájl jelenik meg az aktuális mappában, és képesnek kell lennie arra, hogy a szokásos módon kicsomagolja.