Mi a Samsung DeX és hogyan működik?

A Samsung DeX olyan hardver és szoftver kombinációja, amely lehetővé teszi, hogy egy okostelefont vagy táblagépet asztali számítógéppé alakítson. Ez a Samsung Galaxy S8 és újabb, a Galaxy Note 8 és újabb, valamint a Tab S4 táblagépekkel működik. Ennek ellenére a tapasztalat az Ön készülékétől függően eltérő.

A Samsung DeX futtatásához szükséges rendszerkövetelmények teljes listáját a Samsung webhelyén találja meg.


Mi a Samsung DeX?

A Dex kiterjeszti az Android Többablakos vagy osztott képernyős módját, lehetővé téve az alkalmazások, eszközök és eszközök közötti egyszerű multitaskingot. DeX módban megtekintheti az alkalmazások teljes listáját, elérheti a képernyős billentyűzetet, kereshet alkalmazásokat és elemeket, valamint hozzáférhet és szerkesztheti telefonja fényképeit és fájljait. Válaszolhat szöveges üzenetekre és fogadhat hívásokat is.

A DeX nem teljes értékű asztali csere. Ez egy társ, amely lassabb és kevésbé dinamikus, mint a hagyományos asztali környezet. Például nem nyithat meg egyszerre több Google Dokumentumot vagy Táblázatot, mint laptopon vagy asztali számítógépen. Ez problémát jelenthet néhány ember számára, például írók, elemzők és pénzügyi szakemberek számára. A DeX a mobilalkalmazások használatára is korlátozódik, amelyek kevésbé működőképesek, mint az asztali alkalmazások, és nincsenek olyan böngészőbővítmények, mint a hirdetésblokkolók vagy a jelszókezelők.

Így állíthatja be a Samsung DeX készüléket, és mit tehet vele.


A Samsung DeX futtatása a Galaxy Note 9 és a Galaxy Tab S4 rendszeren

Ha rendelkezik Galaxy Note 9 okostelefonnal, a Samsung DeX szoftver telepítve van. Csak egy USB-HDMI adapterre és egy HDMI bemenettel rendelkező monitorra van szüksége. Dugja be a kábelt az okostelefonba és a monitorba a beállítás automatikus elindításához.

Samsung

Az eszközök csatlakoztatása után egy üdvözlő képernyő jelenik meg a kijelzőn. Válassza a lehetőséget Indítsa el a Samsung DeX alkalmazást. Navigáljon a tippek között, tekintse át a szolgáltatási feltételeket, majd válassza a lehetőséget Rajt. A DeX indításakor telefonját úgy használhatja, mintha asztali számítógép lenne.

Használhatja okostelefonját a szokásos módon, miközben a külső kijelzőt használja prezentációhoz, bemutatóhoz vagy más tevékenységhez. Ez jótétemény az üzleti utazók számára, akik előadást vagy videót menthetnek a telefonjukra, majd kivetíthetik egy konferenciateremben vagy más üzleti környezetben lévő kijelzőre. A Netflix vagy más streaming szolgáltatások videóit külön képernyőn is megtekintheti.

A Galaxy Tab S4 táblagép beépített DeX móddal is rendelkezik, és könnyedén válthat a normál és a DeX mód között. Használhatja a DeX módot táblagép képernyőjén, vagy csatlakoztathatja a monitorhoz a Samsung USB-HDMI adapterével.


Mi a DeX Pad?

A Samsung DeX Pad egy Galaxy S9, S9 + vagy újabb rendszert érintőpadsá alakít, miközben okostelefont is tölt. Csatlakozáskor hasonló funkciókat kap, mint az adapterkábelt használva, beleértve az alkalmazásokhoz, képekhez és dokumentumokhoz való hozzáférést egy nagyobb képernyőn. Az érintőpad funkcionalitása támogatja a görgetést, a kattintást (egyszeri és dupla koppintás) és a nagyításhoz csippentést. 

Samsung

A DeX Pad rendelkezik HDMI Out porttal, két USB 2.0 porttal és egy USB Type-C porttal.


Mi a DeX Station?

A DeX Station több funkcióval rendelkezik, beleértve az Ethernet-kapcsolatot a hálózati fájlok eléréséhez és a telefonkamera használatát a videocsevegéshez.

Samsung

A DeX Padhoz hasonlóan az állomás is tölt egy Samsung telefont. Ezenkívül könnyű és könnyen szállítható. A DeX Station állítható csatlakozóval rendelkezik, így jó szöget érhet el az okostelefon képernyőjén.

DeX módban az okostelefon képernyője megjelenik a külső kijelzőn. Használhatja a Képernyő tükrözés funkciót, ami azt jelenti, hogy a telefon és a monitor ugyanazt a képernyőt jeleníti meg. DeX módban történő navigáláshoz csatlakoztasson USB vagy Bluetooth egeret. Képernyő tükrözés módban a telefont érintőpadként használhatja. Bármelyik módban használhat külső billentyűzetet vagy a DeX-be épített virtuális billentyűzetet.


Ha beszerezné a DeX-et?

A DeX koncepciója érdekes. Ez egy növekvő kategória lehet, mivel a telefonok erősebbé válnak, a munkahelyek pedig mobilabbá válnak. Ezen a ponton a DeX jó fogadás azoknak az üzletembereknek, akik bemutatókat vagy videóbemutatókat tartva utaznak, és belefáradtak abba, hogy időt vesztegessenek a képernyőjük megosztásával, miközben a résztvevők üveges szemmel nézik. Ha egész nap az íróasztalnál dolgozik, akkor legalább egyelőre jobban jár a hagyományos számítógép.