A Samsung Secure Folder használata

A Samsung Secure Folder egy csúcskategóriás biztonsági lehetőség, amely biztonságban tartja az érzékeny információkat a rosszindulatú támadásoktól. A Samsung My Knox biztonsági platformot használja egy jelszóval védett mappa titkosításához, amely ideális a fontos adatok tárolásához. Hozzáadhat egy kódot vagy biometrikus zárat is, hogy a mappa tartalma biztonságban legyen a kíváncsiskodók előtt. Így működik.

Ez az útmutató az Android 7.0 vagy újabb verziójú Samsung telefonokra vonatkozik.


Miért érdemes használni a Samsung biztonságos mappáját?

Bár bárki használhatja a Samsung Secure Folder mappát, ez különösen hasznos azok számára, akik szeretnék, ha privát telefonjuk munkaállomásként párosulna. Helyezze el a kívánt információt a telefon többi részétől a biztonságos mappába. A beállítás után csak be kell írnia egy jelszót, vagy egy biometrikus opcióval fel kell oldania, és hozzáférnie kell a fájljaihoz és információihoz.

A Biztonságos mappa jó lehetőség lehet a kisgyermekes szülők számára is. A szülők játékra adhatják okostelefonjaikat a gyerekeknek, miközben megakadályozzák, hogy a gyerekek hozzáférjenek bizonyos alkalmazásokhoz és funkciókhoz, vagy véletlenül töröljenek fontos információkat.


Hogyan hozzunk létre egy Samsung biztonságos mappát

Kövesse az alábbi utasításokat egy biztonságos mappa létrehozásához Samsung készülékén:

  1. Nyissa ki a telefont beállítások app.

  2. választ Zárja be a képernyőt és a biztonságot or Biometria és biztonság > Biztonságos mappa.

  3. Ha nincs Samsung-fiókja, létre kell hoznia egyet. Ha van fiókja, jelentkezzen be. Koppintson a elemre Bejelentkezés or folytatódik.

  4. Miután bejelentkezett a fiókjába, válassza ki a használni kívánt zárolási módot (Mintás, PINvagy Jelszó), majd érintse meg a elemet Következő.

    A nagyobb biztonság érdekében állítsa be a mintát, a PIN-kódot vagy a jelszót attól a jelszótól, amelyet a Samsung készülék fő részének feloldásához használ.

  5. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a kívánt zárolási módszer beállításához.

    A biometrikus adatok átadásának - beleértve az ujjlenyomatokat és az írisz-szkennereket - használatához állítson be mintát, PIN-kódot vagy jelszót biztonsági másolatként.

  6. A zárolási módszer beállítása után a Kezdőlap és az Alkalmazások képernyőn megjelenik a Biztonságos mappa parancsikonja.


A Samsung Secure Folder használata

A Galéria, a Naptár, a Névjegyek, az E-mail, a kamera, az Internet, a Samsung Notes és a Saját fájlok alkalmazások a Biztonságos mappa alapfelszereltsége. Ezek az alkalmazások elkülönülnek a Samsung készülék fő részén található alkalmazás verzióitól, ezért ezeknek üreseknek kell lenniük, és nem szabad egyetlen fiókhoz sem kapcsolódniuk. Adjon hozzá tartalmat, vagy csatlakoztasson alkalmazásokat, például e-maileket az alkalmazás működéséhez szükséges fiókokhoz.

A Biztonságos mappában létrehozott tartalmak csak a Biztonságos mappában léteznek, de az alkalmazások és fájlok kezelésének több módja van:

  • Érintse Alkalmazások hozzáadása or Fájlok hozzáadása tartalom áthelyezéséhez a telefon fő részéről a Biztonságos mappába.
  • Érintse Alkalmazások szerkesztése alkalmazások elrejtése vagy eltávolítása a biztonságos mappából.
  • Érintse Zár vagy a Hát gombra a Biztonsági mappa kilépéshez és a Samsung készülék fő részéhez való visszatéréshez.

Hogyan lehet elérni a biztonságos mappa beállításait

Ismernie kell a biztonságos mappa beállításait is, amelyekhez a három pont ikonra a képernyő jobb felső sarkában. Innen a funkciók mellett módosíthatja a zár típusát, vezérelheti az értesítéseket és beállíthatja a fiókokat.

Az automatikus zárolás használata a biztonságos mappához

Az egyik hasznos beállítás a Biztonsági mappa automatikus zárolása, amely lehetővé teszi a biztonságos mappa lezárásához szükséges idő beállítását. Ezután meg kell adnia egy jelszót, hogy visszatérjen az alkalmazásba. Beállíthatja, hogy a mappa azonnal bezáruljon, amikor a képernyő kikapcsol, meghatározott percek után, vagy amikor a telefon újraindul. A legbiztonságosabb opcióhoz állítsa be azonnali zárolásra, vagy amikor a képernyő kikapcsol.