A2W fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Az A2W fájlkiterjesztésű fájl egy Alice World fájl, amelyet a Carnegie Mellon Egyetem Alice oktatási programjával használnak. A fájl egy 3D-s animációs jelenet, amelyet "világnak" hívnak, és amelyet számítógépes programozásra használnak.

Az A2W fájlok csak ZIP archívumok, amelyek olyan dolgokat tartalmaznak, mint egy script.py fájl, néhány szöveges dokumentum, kép, számos mappa és XML fájl, amelyet az Alice alkalmazás megérthet. Az Alice szoftver használata esetén Alice objektumfájlokat, osztályfájlokat és projektfájlokat (A2C, A3C és A3P) és A2W fájlokat is láthat.

Lehet, hogy egy A2W fájl egy Adlib Tracker II Instrument Bank (.A2B) fájl, amely makrókat tartalmaz. Ez a fájlformátum olyan eszközöket tartalmaz, amelyeket az Adlib Tracker szoftver zenei kompozíciók létrehozására használ, és valószínűleg az Adlib Tracker Song fájlokkal (.A2M) és az egyes Instrument fájlokkal (.A2I) együtt láthatók.


Hogyan nyitható meg egy A2W fájl

Az A2W fájlok az ingyenes Alice szoftverrel nyithatók meg Windows, Mac és Linux rendszereken a Fájl> Nyitott világ ... menüben.

Az Alice hordozható, ami azt jelenti, hogy nem kell telepíteni. Az Alice Required exampleWorlds mappában található egy maroknyi minta A2W fájl.

Mivel az A2W fájlokat ZIP-archívumba menti, megnyithatja őket a 7-Zip vagy ezek bármelyikének ingyenes fájlcsomagolójával is. Az A2W fájl ilyen módon történő megnyitása nem teszi lehetővé Alice-kel való használatát. Ez a módszer csak akkor hasznos, ha meg szeretné tekinteni vagy hozzáférést szeretne kapni a fájlt alkotó egyes XML fájlokhoz, képekhez stb.

Az Adlib Tracker II program az Adlib Tracker II Instrument Bank fájlok makrókkal történő megnyitására szolgál. A szoftver Windows rendszeren is fut, annak ellenére, hogy DOS programról van szó.

A .A2W fájlkiterjesztés megjelenésében nagyon hasonlít az AZW fájlra (az Amazon Kindle formátumában), valamint az ARW és az ABW fájlokra, ezért mindenképpen olvassa el megfelelően a kiterjesztést, ha az A2W nem nyílik meg Alice vagy Adlib Tracker alkalmazással .

Ha úgy találja, hogy a PC-jén lévő alkalmazás megpróbálja megnyitni az A2W fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy ha inkább egy másik telepített programot szeretne megnyitni az A2W fájlokban, a következőképpen módosíthatja az alapértelmezett programot egy adott fájlkiterjesztéshez a Windows rendszerben.


Hogyan konvertálhatunk egy A2W fájlt

Használhatja a Fájl> Exportálás weblapként ... lehetőséget az Alice szoftverben, hogy az A2W fájlt HTML és JAR fájlt tartalmazó mappába mentse. Ezután megnyithatja a HTML fájlt egy webböngészőben, például a Chrome-ban vagy a Firefoxban, hogy az animáció lejátszását Alice nélkül láthassa.

Nem tudjuk, van-e valamilyen lehetőség az Adlib Tracker II Instrument Bank fájl (A2W vagy A2B) konvertálására, de lehetséges, hogy az Adlib Tracker szoftver képes erre.

A legtöbb fájltípus (például MP3, PDF, JPG stb.) Kevés erőfeszítéssel konvertálható a számos ingyenes fájlkonvertálónak köszönhetően, de az Alice World fájlok vagy az Adlib Tracker fájlok esetében ez nem így van.