A „szokatlan forgalom” magyarázata Google Messages

Számítógépén dolgozik, és folyamatosan végez Google-kereséseket, és a következő hibát látja:

Szokatlan forgalom a számítógépes hálózatról

Alternatív megoldásként ezt az üzenetet láthatja:

Rendszereink szokatlan forgalmat észleltek a számítógépes hálózatról.

Mi történik? Ezek a hibák akkor jelennek meg, amikor a Google észleli, hogy a kereséseket automatikusan elküldi az Ön hálózatáról. Gyanítja, hogy ezek a keresések automatizáltak, és rosszindulatú bot, számítógépes program, automatizált szolgáltatás vagy keresési lehúzó munkái lehetnek.

Web / Michela Buttignol

Ne riadjon meg. Ennek a hibának az elkövetése nem jelenti azt, hogy a Google kémkedne ön ellen, és figyelje a kereséseit vagy a hálózati tevékenységét. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy vírusa van, különösen, ha víruskereső szoftvert futtat.

Ezek a "szokatlan forgalmi" hibák hosszú távon nem befolyásolják a rendszert vagy a hálózatot, és gyakran gyors és egyszerű megoldást jelentenek.


Miért fordul elő a "Szokatlan forgalom" hiba

Van néhány forgatókönyv, amely kiválthatja ezt a hibaüzenetet a Google-tól.

Túl gyors keresés

Lehetséges, hogy túl sok dolgot keresett túl gyorsan, és a Google automatizáltként jelölte meg ezeket a kereséseket.

Csatlakozott VPN-hez

Sok felhasználó azért kapja ezt a hibát, mert VPN-kapcsolatot használ. Ez gyakori eset.

Internetkapcsolat

Ha hálózata megosztott nyilvános IP-címet használ, például nyilvános proxykiszolgálót, akkor a Google valószínűleg mások készülékeiből érkező forgalom alapján indította el az üzenetet. Ez a hiba akkor is kiváltható, ha a hálózatán több ember keres egyszerre.

Automatizált kereső eszköz

Ha szándékosan futtatott automatizált kereső eszközt, a Google ezt gyanúsnak jelölheti meg.

böngésző

Ha harmadik féltől származó bővítményeket adott hozzá a böngészőjéhez, ez a Google "szokatlan forgalom" hibáját is kiválthatja.

Rosszindulatú tartalom

Bár valószínűtlen, lehetséges, hogy valaki aljas célokra használja a hálózatot, vagy egy vírus utolérte a rendszert. Hasonlóképpen előfordulhat, hogy valamilyen ismeretlen háttérfolyamat fut, és nem kívánt adatokat küld.

 Hong Li / Getty Images


Mi a teendő a hiba leállításához

A hiba túllépése valószínűleg egyszerű folyamat, és a megoldás attól függ, hogy mi okozta a hibát elsősorban.

Végezze el a CAPTCHA-t

Ha tudja, hogy nagy frekvenciájú Google-kereséseket végzett, ez a hibaüzenet normális. A Google egy CAPTCHA kódot mutat be a képernyőn, amelyet ki kell töltenie. Nyugtassa meg a Google-t arról, hogy Ön valódi személy, és hogy nem él vissza a hálózatával, és folytassa a keresést.

Néhány percig tartsa lenyomva a kézi Google-kereséseket, hogy növelje a szakadékot egy újabb "szokatlan forgalmi" hiba előfordulásához.

Válassza le a VPN-t

Ha VPN-kapcsolatot használt, amikor a hibát kapta, próbálja meg szétkapcsolni a VPN-t, és nézze meg, hogy ez megoldja-e a problémát. A VPN-ek gyakran váltják ki ezeket a hibákat, ezért a munka folytatásához szükség lehet a VPN letiltására.

A böngésző visszaállítása

Ha harmadik féltől származó bővítmények vagy böngészőproblémák okozták a hibát, állítsa vissza a böngészőt az alapértelmezett konfigurációhoz való visszatéréshez. Indítsa újra a számítógépet, ha ez megtörtént. Előfordulhat, hogy ki kell kapcsolnia néhány böngészőbővítményt, például egy keresési lehúzót.

Keresse meg és tisztítsa meg a rosszindulatú programokat

Ha vírusfertőzésre gyanakszik, ne habozzon futtatni egy rosszindulatú programot, hogy megszabaduljon tőle. Futtassa a Chrome Tisztító eszközt annak biztosítására, hogy ne legyen olyan rosszindulatú program, amelyet a Google figyel.

Ha egyik megoldás sem működik, a Google további segítséget és magyarázatot kínál a "szokatlan forgalom" hibájával kapcsolatban.