Google Tasks magyarázata

A Google Tasks egy ingyenes online szolgáltatás, amely a teendőlistákat kezeli és a Google-fiókján keresztül érhető el. Noha nem olyan fejlett, mint egy dedikált tennivalók listája, a Google Tasks nyomon követi a feladatokat és részfeladatokat, így elégséges a legtöbb igény kielégítésére.

Az ebben a cikkben szereplő információk a Google Tasks internetes verziójára, valamint az iPhone és Android okostelefonok mobilalkalmazásaira vonatkoznak, például a Samsung Galaxy sorozatra és a Motorola Moto-ra.


Mi a Google Tasks?

A Google Tasks egy olyan hely, ahol listákat készíthet az elvégzendő tételekről vagy feladatokról, és áthúzhatja azokat, amikor elkészültek. Több listát is létrehozhat, így van egy lista az élelmiszerbolthoz, egy a hardverüzlethez, valamint azok a feladatok, amelyeket el kell végezni az átalakítási projekt megkezdése előtt.

A Google Tasks a Google Naptár mellett működik, így például az átalakítási projekt számára létrehozott feladatoknak esedékességi dátumuk lehet.


Miért szeretné a Google Tasks szolgáltatást?

A papírjegyek kezelése egy bevált módszer, de a hűtőszekrényhez ragasztott mágneses élelmiszerbolt-lista nem hatékony, és a cetlik az almot is beteríthetik. A Google Tasks egy all-in-one listakészítő és feladat-szervező, és ha olyan Google-termékeket használ, mint a Gmail vagy a Google Naptár, akkor hozzáférhet hozzá.

 Google, Inc.

A Google ismert arról, hogy szilárd, izgalom nélküli termékeket készít, amelyek egyszerűsítettek és könnyen használhatók. Ez tökéletesen leírja a Google Tasks alkalmazást. Lehet, hogy a szolgáltatások terén nem versenyez olyan alkalmazásokkal, mint a Todoist, de ha azt szeretné, hogy egy alkalmazás nyomon kövesse a bevásárlólistákat vagy a tennivalók listáján szereplő tételeket, akkor tökéletes. És ez ingyenes.

A legjobb az, hogy a feladatlisták a felhőben léteznek, és a Google számítógépein vannak tárolva, és nem a tiéd. Hozzáférhet az élelmiszerboltlistához vagy feladatokhoz asztali számítógépéről, laptopjáról, táblagépéről vagy okostelefonjáról, és ez ugyanaz a lista. Ez azt jelenti, hogy otthon létrehozhatja az élelmiszerbolt listát a laptopján, és az üzletben tartózkodva megtekintheti okostelefonján.


A Google Tasks megnyitása a Gmailben

A Google Teendők elérésének legegyszerűbb módja a Gmail webhelye. Ez lehetővé teszi, hogy az e-mailje mellett használja a Google Tasks alkalmazást, és megkönnyíti az Ön számára e-mailben küldött tennivalók felvételét és áthelyezését a Google Tasks alkalmazásba.

  1. Nyisson meg egy webböngészőt, lépjen a https://mail.google.com oldalra, és kérésre jelentkezzen be Gmail-fiókjába.

  2. A jobb oldali oldalsó panelen válassza a lehetőséget Feladatok (a kék kör alakú ikon fehér átlós vonallal).

  3. A kibővített panelen. válassza Adjon hozzá egy feladatot hogy új feladatot hozzon létre. A feladat részleteinek szerkesztéséhez adjon hozzá részfeladatokat, vagy rendeljen hozzá dátumot a feladathoz, vigye az egérmutatót a feladat fölé, és válassza a lehetőséget szerkesztése (a ceruza ikon).


Hogyan érhető el a Google Tasks a Google Naptárban

A Google Tasks használatával ellenőrizheti a feladatok állapotát és új feladatokat is felvehet a naptár megtekintése közben. Alapértelmezés szerint a Google Naptár úgy van beállítva, hogy a feladatok helyett emlékeztetőket jelenítsen meg, de a nézetek váltása egyszerű.

  1. Lépjen a Google Naptárba a https://calendar.google.com címen, és ha szükséges, jelentkezzen be Google-fiókjába.

  2. A feladatok megtekintéséhez a Google Naptárban kapcsolja be a Feladatok nézetet. A bal oldali panelen válassza a lehetőséget Saját naptárak És válasszon Feladatok. Ha egy feladathoz dátum van rendelve, akkor az zöld naptárként jelenik meg a naptárban.

  3. Feladatok hozzáadásához és eltávolításához lépjen a bal panelre, és válassza a lehetőséget Feladatok.

Válassza ki a feladat zöld címkéjét a további információk megtekintéséhez. Kattintson duplán a zöld feladatcímkére, hogy az adott feladat Google Tasks szerkesztő képernyőjére lépjen.


Hogyan érhető el okostelefonján a Google Tasks

Ha rendelkezik Android-eszközzel vagy iPhone-val, használja a Google Tasks alkalmazást a feladatok eléréséhez okostelefonján keresztül.

  • Ha iPhone-ja van, töltse le a Google Tasks alkalmazást az App Store-ból.
  • Ha androidos okostelefonja van, például Samsung Galaxy, Motorola Moto vagy Google Pixel, töltse le a Google Tasks alkalmazást a Google Play áruházból.
  • Ha webböngészőben szeretne iPhone, iPad vagy Android eszközén hozzáférni a Google Taskshoz, látogasson el a https://mail.google.com/tasks/canvas oldalra. Ez nagyszerű módja annak, hogy okostelefonon vagy táblagépen gyorsan elérjük a Tasks alkalmazást, de ez nem annyira teljes funkcionalitású, mint az alkalmazás.