Az automatikus mentés bekapcsolása az Excelben

Az energia elvesztése vagy a megtakarítás elfelejtése, mielőtt az Excel táblázattól távolabb kattintana, fájdalmas lehet, különösen, ha kiváló képletmunkát végzett. Szerencsére az Excel AutoSave funkció fenntartja a munkáját, így ha elveszik az áram, a munkája nem az.

A cikk utasításai az Excel for Microsoft 365, Excel 2019, 2016, 2013 és 2010 programokra vonatkoznak.


AutoSave vs. AutoRecover

Az AutoSave automatikusan elmenti a fájlokat a OneDrive és a SharePoint-fiókba. Be kell állítania a OneDrive vagy a SharePoint alkalmazást, hogy azok megfelelően legyenek csatlakoztatva, és ez a szolgáltatás csak a Microsoft 365-ben érhető el. Ez lehetővé teszi a dokumentumok másokkal történő "közös szerkesztését" is.

Az AutoRecover ideiglenesen megőrzi a változásokat a számítógép könyvtárában. Az Office 2007 óta elérhető, nem menti automatikusan a fájlokat. Ehelyett, ha a számítógép kikapcsol, vagy ha az Excel mentés nélkül bezár, akkor lehetősége van a munka helyreállítására. Ezeket az információkat egy meghatározott időközönként, általában 10 percig menti, de csak ideiglenesen. Ha úgy dönt, hogy nem állítja helyre az adatait, akkor az törli az adatokat, és visszatér az első helyre.

Ezek egyike sem helyettesíti a Mentés parancsot. Szokás, hogy következetesen mentse meg munkáját, különösen akkor, ha bezárni készül. Mindkettőnél elengedhetetlen az automatikus mentés és az automatikus helyreállítás konfigurálása.


Az automatikus mentés bekapcsolása az Excelben

2010 óta az Excel csak kisebb módosításokat hajtott végre az AutoSave funkcióban. Ha az Excel 2010 vagy újabb verziót használja, akkor ezt a menüt ugyanott találja.

  1. Nyissa meg az Excel programot, és válassza a lehetőséget filé > Opciók.

    Ha rendelkezik Excel 2007 programmal, válassza az Office gombot, majd válassza a lehetőséget Opciók.

  2. A megnyíló menüben válassza a lehetőséget Megtakarítás bal oldalon.

  3. Ha rendelkezik OneDrive- vagy SharePoint-fiókkal, válassza a lehetőséget Az OneDrive és a SharePoint Online fájlok automatikus mentése az Excel alkalmazásban alapértelmezés szerint. Ezzel valós időben mentheti munkáját a OneDrive és a SharePoint fiókokon, megőrizve a biztonsági másolatot, ha elveszíti laptopját.

    Ezt csak jelszóval védett fájloknál engedélyezze. Soha ne osszon meg bizalmas információkat, például társadalombiztosítási számokat vagy pénzügyi adatokat OneDrive vagy SharePoint fájlokon keresztül.

  4. választ Az AutoRecover információk mentése és válassza ki, hogy milyen időközönként szeretné menteni. Az alapértelmezett érték 10 perc, de beállíthatja alacsonyabbra vagy magasabbra, a preferenciáktól függően.

  5. választ Tartsa meg az utolsó AutoRecovered verziót ha takarék nélkül bezárom munkájának megőrzése, ha elveszíti az áramellátást vagy véletlenül bezárja az Excel programot.

  6. Jegyezze fel, hogy az Excel hova menti ezeket a fájlokat. Ha inkább egy hozzáférhetőbb helyet szeretne, itt kiírhatja.

    Előfordulhat, hogy nem látja az automatikus helyreállítás helyét a Fájlkezelőben, attól függően, hogy rendszergazdaként van-e bejelentkezve vagy sem, és milyen beállításai vannak az adatok helyreállításához. Előfordulhat, hogy nem tudja megváltoztatni a fájl elérési útját, ha nem rendszergazda.


Excel-fájlok helyreállítása az AutoRecover használatával

Az Excel-munkafüzet automatikus helyreállítási verziójának eléréséhez válassza a lehetőséget filé > Nyisd ki, majd görgessen le a A nem mentett munkafüzetek visszaállítása szakaszban válassza ki a fájlt.

Mi van, ha az Excel verziómban nincs automatikus mentés?

Ha nincs automatikus mentési lehetősége az Excel verziójában, vagy nem szeretné a OneDrive vagy a SharePoint használatát a fájlok biztonsági mentéséhez, használhat harmadik féltől származó szoftvereket is, például a Google Drive vagy a Dropbox rendszeres biztonsági mentését. az adatait.

Mielőtt felhasználná ezeket a szolgáltatásokat, alaposan gondolja át a lehetséges biztonságot és helyet. Ha bizalmas információkról készít biztonsági másolatot, a megsértés velejárója. Ha munka céljából kíván dokumentumokat menteni, keresse meg munkahelye informatikai osztályát, ha van ilyen, az általuk ellenőrzött megoldásokról.

Ezenkívül bármelyik biztonsági mentési szolgáltatásnak korlátozott helye lesz, és valószínűleg más fájlok biztonsági mentésére is használni szeretné. Több szoba áll rendelkezésre, de fel kell iratkoznia rá. Mielőtt bármilyen biztonsági mentési szolgáltatásba bejelentkezne, alaposan vizsgálja meg igényeit.