All About Messages, az iPhone Texting App

A szöveges üzenetküldő alkalmazások az okostelefonok világszerte leggyakrabban használt alkalmazásai - és folyamatosan erősebbek. És nem csoda: a szövegek mellett fényképeket, videókat, animációkat, matricákat, zenét és még sok mást is küldhet. Az Apple szöveges üzenetküldő alkalmazását Messages-nek hívják, és minden iOS-eszközbe és minden Mac-be beépül.

Apple Inc.


Üzenetek és iMessage

Az Üzenetek az alapértelmezett sms alkalmazás iOS-hez bármely iPhone-on, iPod touch-on és iPad-en. Ez lehetővé teszi az elvárt alapvető dolgok elvégzését: szövegek, fényképek, hangulatjelek és minden más szokásos szöveges üzenet küldése.

Másrészt az iMessage egy Apple-specifikus szolgáltatás- és eszközkészlet, amely az Messages tetejére épül. Az Üzenetek speciális funkciói az iMessage alkalmazásból származnak. Más alkalmazásokat is használhat szövegek küldéséhez iPhone-járól, de ha az iMessage összes funkcióját használni szeretné, akkor az egyetlen lehetőség az Üzenetek alkalmazás használata. 

Az iMessage funkciók alapértelmezés szerint engedélyezve vannak. Az iMessage letiltásához érintse meg a elemet beállítások > Üzenetek. Mozgassa az iMessage csúszkát a helyére Piszkosfehér.


Szüksége van iPhone-ra az iMessage használatához?

Az iMessage szolgáltatás minden olyan eszközön működik, amely iOS 5 vagy újabb rendszert futtat, beleértve az iPod touch-ot és az iPad-et is. Be van építve a Messages alkalmazásba is, amely az összes Mac OS X 10.7 vagy újabb rendszert futtató Mac-hez tartozik. 

Az iMessage azt jelenti, hogy nem küldhet SMS-t olyan embereknek, akiknek nincs iPhone-ja?

Az Üzenetek alkalmazás segítségével bárki számára szöveges üzeneteket küldhet, akiknek eszköze normál szöveges üzeneteket tud fogadni, ideértve az Androidot és más telefonokat használókat is. Ha ezeknek az embereknek nincs iMessage-je, akkor nem fogják tudni használni az iMessage egyik funkcióját sem. Minden küldött iMessage-specifikus dolog, például animációk, nem fognak működni az eszközeiken.


Hogyan lehet megmondani, ha az iMessage-t inkább SMS-ben küldi?

Az Üzenetek alkalmazásban háromféleképpen lehet megtudni, hogy üzenetet küldtek-e az iMessage használatával:

  1. A léggömbök szava kék.
  2. Küldés gomb kék.
  3. A szövegbeviteli mező beolvassa iMessage mielőtt beírta volna. 

A címzett olvasási-nyugtázási beállításaitól függően néhány iMessages is mondja Szállítás alattuk. 

Másrészt a nem Apple készülékekre küldött SMS-ek a következőket tartalmazzák:

  1. Zöld szó lufi.
  2. Egy zöld Küldés gombot.
  3. Szöveges üzenet a szövegbeviteli területen.

Mibe kerül az iMessage?

Az iMessage küldése egy másik iMessage felhasználónak ingyenes. Az SMS-üzenetek továbbra is bármennyibe kerülnek, ha a telefonos terv díjazásra kerül, bár a legtöbb terv mostanában ingyenes. 

Milyen multimédiás üzeneteket küldhet az üzenetek segítségével?

Mindenféle multimédia, amelyet normál SMS-ben küldhet, elküldhető az Üzenetek alkalmazással, beleértve a fényképeket, videókat és hangokat.

Az iOS 10 és újabb verzióiban az iMessage néhány további funkciója még hasznosabbá teszi a média küldését. Például, ha videót vagy linket küld a YouTube-ra, a címzett megnézheti a videót közvetlenül az Üzenetek alkalmazásban anélkül, hogy másik alkalmazásba lépne. A linkek az Üzenetek alkalmazásban nyílnak meg, nem pedig a Safariban. Ha megosztasz egy Apple Music zeneszámot, a címzett közvetlenül a Messages alkalmazásban streamelheti a dalt.

Akár iMessage-t, akár SMS-t használ, ha problémája van a szöveges üzenetek küldésével, ismerje meg, hogyan javíthatja azokat az iPhone nem küld SMS-ben? Így javíthatja.

Használhat üzeneteket különböző eszközökön?

Az iMessage egyik fő előnye, hogy az összes kompatibilis eszköz szinkronizálva van, így folytathatja a beszélgetéseket az eszközök között.

Azonban nem használhatja iPhone telefonszámát Üzenetek címként, mert az iPod touch és az iPad nem tartalmaz telefonokat, és nincsenek csatlakoztatva a telefonszámához. Ehelyett használja mind a telefonszámát, mind az e-mail címét. A fiókok konfigurálásához érintse meg a elemet beállítások > Üzenetek > Küldés fogadás. Győződjön meg arról, hogy az összes iOS-eszköz ugyanazt az e-mail címet használja. Lehet, hogy a legkönnyebb az Apple ID-jét használni.

Milyen biztonságot kínálnak az üzenetek és az iMessage?

Az alapvető Messages alkalmazás nem sok mindent tartalmaz a biztonsági funkciók terén. Mivel ezeket a szövegeket a telefoncég mobilhálózatain keresztül küldik, csak a telefontársaság által kínált biztonsággal rendelkeznek. 

Mivel azonban az iMessage üzeneteket az Apple szerverein keresztül küldik, az iMessage biztonságos. Végpontok közötti titkosítást kínál, vagyis az üzenetek küldésének minden lépése - az eszközről az Apple szervereire, a címzett eszközére - titkosított és biztonságos. A biztonság annyira erős, hogy még az Apple sem tudja megtörni.

Amikor valamit elküld az iMessage-en keresztül, senki sem fogja le és olvassa el az üzeneteit.

Az üzenetek olvasási nyugtákat használnak?

Olvasási nyugták csak az iMessage használatakor érhetők el. Ezek a jelzők megmondják, hogy valaki elolvasta-e az iMessage-t, vagy azt mondja-e a küldőknek, hogy elolvasta az övékét. Ha el szeretné olvasni az elismervényeket másoknak, amikor elolvasta az üzeneteiket, koppintson a ikonra beállítások > Üzenetek majd mozgassa a Olvasási nyugták küldése csúszka a Be / zöld

Támogatja az iMessage az Emoji-t?

Az emoji alapértelmezés szerint szerepel az iOS rendszerben, és az Messages alkalmazásban használható. Néhány új, az emoji-val kapcsolatos funkciót vezettek be az iOS 10 rendszerben. Az egyik az, hogy az emoji háromszor nagyobb és könnyebben látható. Ezenkívül az Üzenetek olyan szavakat javasol, amelyek helyettesíthetők hangulatjelekkel, hogy szórakoztatóbbá tegyék szövegeit.

Az üzenetek tartalmazzák a Snapchat stílusú lejáró üzeneteket?

Az iMessage segítségével két perc múlva lejáró audioüzeneteket küldhet. A beállítás vezérléséhez érintse meg a elemet beállítások > Üzenetek majd érintse meg a gombot Lejár in Hangüzenetek majd válasszon lejárati időszakot.

Milyen további szórakozási lehetőségeket kínálnak az üzenetek?

Az iOS 10 és újabb verziókban az iMessage rengeteg szórakoztató funkciót kínál, beleértve a szokásos csevegőalkalmazás-eszközöket, például matricákat, amelyeket felvehet az üzenetekbe, és a fotókra történő rajzolás lehetőségét, mielőtt elküldi őket. Használhatja a kézírást az üzeneteiben is. A buborékeffektusok olyan animációk, amelyeket az üzenetekre alkalmaz, hogy még több hangot adjon nekik. Hajtsa végre a buborékot, animálva, hogy az üzenete kiemelt legyen, vagy akár használjon "láthatatlan tintát", amely megköveteli, hogy a címzett megérintse az üzenetet annak tartalmának feltárásához.

Most már képeket és animációkat küldhet szöveges üzeneteivel együtt az iPad-en.

Mik az iMessage alkalmazások?

Úgy gondolja, hogy az iMessage alkalmazások olyanok, mint az iPhone-alkalmazások. Ugyanúgy, ahogy alkalmazásokat telepít az iPhone készülékére új funkciók hozzáadásához, az iMessage alkalmazások ugyanezt teszik, és funkcionalitást adnak az iMessage-hez. Ezek az alkalmazások csak akkor működnek, ha engedélyezve van az iMessage.

Az iMessage alkalmazás jó példája a Square, amely lehetővé teszi, hogy az iMessage-en keresztül küldjön pénzt barátainak. Vagy végezhet egy csoportos beszélgetést a barátaival, hogy összegyűjtse az ebédrendeléseket, majd egyetlen csoportos megrendelést nyújtson be egy élelmiszer-kiszállítási szolgáltatáshoz. Ezek az alkalmazások csak iOS 10 és újabb verziókban érhetők el.

Hogyan szerezheti meg az iMessage alkalmazásokat?

Ha iOS 10 vagy újabb rendszert futtat, egyszerűen csúsztassa felfelé az alkalmazás alján található fiókot, és új iMessage alkalmazásokat találhat az App Store áruházban telepítéshez.

Az iMessage támogatja az Apple Pay szolgáltatást?

Az iOS 11 rendszerben közvetlenül fizethet az embereknek, ha csak ír egy üzenetet, amely pénzt kér vagy említi annak elküldését. Megjelenik egy eszköz az összeg megadásához. Koppintson a Küld, és a rendszer megkéri, hogy ellenőrizze a fizetést a Touch ID (vagy az iPhone X és újabb verziói arcazonosítója) használatával. Ha ez megtörtént, a pénzt az Apple Pay-hez kapcsolódó fizetési számláról küldik a másiknak. Ez a funkció kiválóan alkalmas éttermi csekkek felosztására, bérleti díjak fizetésére és más esetekben, amikor másnak, nem pedig cégnek kell fizetnie.