EPM fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Az EPM fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl titkosított hordozható média fájl. Más médiafájl-formátumokkal ellentétben, például MP3, WAV, MP4 stb., Ebben a formátumban a fájlok nem nyithatók meg egyetlen multimédia lejátszóval sem.

Az EPM ehelyett hivatkozhat az Encryption Policy Managerre, amely egy titkosítási kliens program, amelyet a Check Point biztonsági szoftverrel együtt használnak hordozható cserélhető adathordozók, például flash meghajtók, CD-k és DVD-k stb. Titkosításához.

Az EPM az Oracle Enterprise Performance Management és az egymillió egyenértéknek nevezett koncentrációs egység rövidítése is, de egyiknek sincs köze az EPM fájlformátumhoz.


Hogyan nyitható meg egy EPM fájl

Az EPM fájlok titkosított médiafájlok, ami azt jelenti, hogy egy adott programot kell használnia a meglévő video- vagy hangfájlok lejátszásához. Sajnos nincs információnk erről.

Egyes EPM fájlok lehetnek tárolók más fájlokhoz, hasonlóan a ZIP formátumhoz. Ha ez a fájlod, akkor képesnek kell lennied annak kibontására egy fájl kibontó eszközzel, mint például a 7-Zip.

Például, ha a 7-Zip fájlt használja, kattintson a jobb gombbal, vagy érintse meg és tartsa lenyomva az EPM fájlt, majd válassza ki a következő lehetőséget: 7-Zip > Nyissa meg az archívumot. Ezután megnézheti a benne tárolt tartalmat, és kimásolhatja a kívánt fájlokat, vagy kivonhat mindent egyszerre.

Az Endpoint Media Encryption Software Blade megnyitja a Check Point titkosítási házirend-kezelőjéhez társított fájlokat.

Ha úgy találja, hogy a PC-jén lévő valamelyik alkalmazás megpróbálja megnyitni a fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy inkább egy másik telepített programot szeretné megnyitni, megváltoztathatja, hogy melyik program nyissa meg az EPM fájlokat alapértelmezés szerint a Windows rendszerben.


EPM fájl konvertálása

Ha sikerül MP3-t szereznie az EPM fájlból, akkor egy ingyenes audio átalakítóval konvertálhatja valamilyen más audio formátumra, például WAV-ra.

Ugyanez vonatkozik az EPM fájlként tárolt titkosított videókra is - egy ingyenes videokonverter átalakíthatja az MP4-eket és más hasonló formátumokat.

Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha továbbra sem tudja megnyitni a fájlt, akkor lehet, hogy rosszul olvassa a fájlkiterjesztést. Néhány fájlnak hasonló fájlkiterjesztése van, annak ellenére, hogy nem ugyanazzal a programmal nyithatók meg.

Néhány példa erre: EMP, EAP, PEM, EPS, EPC, RPM, CEP, EPRT és EPUB fájlok.