A Windows újraindításának kényszerítése csökkentett módban [15 perc]

Mit kell tudni

  • A Windows újraindításának csökkentett módban történő kényszerítéséhez hozzáférnie kell a Speciális indítási lehetőségekhez a Windows 10 és a Windows 8 rendszerben.
  • Ezután a parancssorból a csökkentett mód eléréséhez használja a bcdedit parancs.
  • A Biztonságos mód parancssornak többféle iterációja van, attól függően, hogy miért kell újraindítani a Csökkentett módot.

Számos helyzet hihetetlenül megnehezítheti a Windows csökkentett módban történő indítását. Ez különösen elkeserítő, mert bármi oka van a csökkentett mód elérésére, valószínűleg maga is nagyon frusztráló!

Például a Windows 10 és a Windows 8 rendszerben a Csökkentett mód az Indítási beállításokból érhető el, amelyhez maga az Advanced Startup Options menüből férhet hozzá. Sajnos az Indítási beállítások csak akkor jelennek meg opcióként a Speciális indítási opciókban, ha a Windows rendszeren belül fér hozzá. Más szavakkal, a Windows 10/8 rendszernek megfelelően kell működnie, mielőtt elindulhatna a Csökkentett módba, amelyet valóban csak akkor kell használnia, ha a Windows nem működik megfelelően.

Igaz, a Speciális indítási lehetőségek (és így az Indítási beállítások és a Csökkentett mód) automatikusan megjelennek a Windows indítási problémái során, de a Windows kívülről történő könnyű hozzáférés hiánya kissé aggasztó.

Web / Evan Polenghi

A Windows 7 és a Windows Vista esetében ritkábban fordulnak elő olyan helyzetek, amelyek szinte lehetetlenné teszik a csökkentett módba való eljutást, de előfordulnak.

Szerencsére van mód arra, hogy kikényszerítsük a Windows rendszert csökkentett módban történő indítására, ha nem jutunk el az Indítási beállításokhoz a Windows 10 és 8 rendszerben, vagy az F8 menübe (Speciális rendszerindítási opciók) a Windows 7 és a Vista rendszerben, vagy ha még lehet ” t egyáltalán nem érheti el a Windows rendszert.

Ennek a trükknek egyfajta "visszafordítása" is működik, hogy megakadályozza a Windows csökkentett módban történő indítását. Ha a Windows folyamatosan közvetlenül csökkentett módba indul, és nem tudja megállítani, akkor nézze meg az alábbi oktatóanyagot, majd kövesse az oldal alján található Hogyan állítsuk le a csökkentett módú hurok című részt.

A szükséges idő: A Windows kényszerítése csökkentett módban történő újraindításra (vagy csökkentett módban történő leállításának megakadályozása) mérsékelten nehéz, és valószínűleg több percet vesz igénybe.


A Windows újraindításának kényszerítése csökkentett módban

  1. Nyissa meg a Speciális indítási lehetőségeket a Windows 10 vagy a Windows 8 rendszerben, feltételezve, hogy az egyik operációs rendszert használja. Mivel nem tudja megfelelően elindítani a Windows rendszert, használja az oktatóanyagban ismertetett 4., 5. vagy 6. módszert.

    Windows 7 vagy Windows Vista rendszeren indítsa el a Rendszer-helyreállítási beállításokat a telepítő adathordozó vagy a rendszerjavító lemez segítségével. Sajnos ez a folyamat nem működik Windows XP rendszeren.

    Ha kényszeríteni kívánja a Safe Mode indítását vagy le akarja állítani azt, és valóban hozzáférhet a Windows rendszerhez, akkor nem kell az alábbi eljárást követnie. Tekintse meg a sokkal egyszerűbb módszert: A Windows indítása csökkentett módban a rendszerkonfigurációs folyamat használatával.

  2. Nyissa meg a Parancssor parancsot.

    Speciális indítási lehetőségek (Windows 10/8): Érintse meg vagy klikkeljen Elhárítása, Akkor Speciális beállítások, és végül Parancssor.

    Rendszer-helyreállítási lehetőségek (Windows 7 / Vista): Kattintson az Parancssor parancsikon.

  3. Ha a Parancssor nyitva van, hajtsa végre a helyes bcdedit parancsot az alábbiak szerint, annak a csökkentett módnak az alapján, amelyet elindítani szeretne:

    Biztonságos mód:

    bcdedit / set {default} safeboot

    Csökkentett mód hálózattal:

    bcdedit / set {default} safeboot

    Csökkentett mód parancssorból:

    bcdedit / set {default} safeboot minimális bcdedit / set {default} safebootalternatesh

    Ügyeljen arra, hogy a választott parancsot pontosan írja be az ábra szerint, majd hajtsa végre a belép kulcs. A terek nagyon fontosak! A {és} zárójelek azok, amelyek a billentyűzet [és] gombjai fölött vannak. Két külön parancsra van szükség a csökkentett mód elindításához a Parancssorral, ezért mindenképpen hajtsa végre mindkettőt.

  4. A megfelelően végrehajtott bcdedit parancsnak vissza kell adnia ezt az üzenetet:

    A művelet sikeresen befejeződött

    Ha ezen üzenetek egyikét látja, vagy valami hasonlót, ellenőrizze újra a 3. lépést, és győződjön meg róla, hogy a Biztonságos mód parancsot megfelelően hajtotta végre:

    A param A speci ... parancsot nem ismerik fel belsőnek vagy exnek

  5. Zárja be a Parancssor ablakot.

  6. Windows 10 és 8 rendszerben érintse meg vagy kattintson folytatódik.

    Windows 7 és Vista alatt kattintson a gombra Újraindítás.

  7. Várjon, amíg a számítógép vagy az eszköz újraindul.

  8. Amint a Windows elindul, jelentkezzen be a szokásos módon, és használja a Csökkentett módot, ahogyan azt tervezte.

A Windows minden egyes újraindításkor biztonságos módban indul, kivéve, ha visszavonja a 3. lépésben tetteket. A legegyszerűbb módja nem több parancs végrehajtása, hanem a rendszerkonfiguráció és az oktatóanyag 11–14. Lépéseinek végrehajtása.


Hogyan állítsuk le a csökkentett módú hurokot

Ha a Windows elakadt egyfajta "csökkentett módú hurokban", megakadályozva, hogy újra normál módban induljon el, és kipróbálta a fenti 8. lépésből származó Fontos felhívásban megadott utasításokat, de nem járt sikerrel, próbálkozzon ez:

  1. Indítsa el a Parancssorot a Windows kívülről, a fenti 1. és 2. lépésben ismertetett folyamat segítségével.

  2. A parancssor megnyitása után hajtsa végre ezt a parancsot:

    bcdedit / deletevalue {alapértelmezett}

  3. Feltéve, hogy sikeresen végrehajtották (lásd a fenti 4. lépést), indítsa újra a számítógépet, és a Windows-nak ezután rendesen el kell indulnia.