A Word speciális karakterek és szimbólumok használata

Egyes szimbólumok és speciális karakterek, amelyeket be kell írnia a Microsoft Word dokumentumba, nem jelennek meg a billentyűzeten, de ezeket néhány kattintással mégis felveheti a dokumentumba. Ha gyakran használja ezeket a speciális karaktereket, akkor azokat még a gyorsbillentyűkhöz is rendelheti, hogy még könnyebbé tegye őket. 


Mik a speciális karakterek vagy szimbólumok a Wordben?

A speciális karakterek olyan szimbólumok, amelyek nem jelennek meg a billentyűzeten. A speciális karaktereknek és szimbólumoknak tekintett országok az Ön országától, a Wordben telepített nyelvtől és a billentyűzettől függően változhatnak. Ezek a szimbólumok és speciális karakterek tartalmazhatnak törtrészeket, védjegy- és szerzői jogi szimbólumokat, idegen ország pénznemszimbólumait és még sok mást.

A Word különbséget tesz a szimbólumok és a speciális karakterek között, de a dokumentumok megkeresése és beillesztése sem okozhat nehézséget.


Szimbólum vagy speciális karakter beszúrása

Szimbólum beszúrásához kövesse az alábbi lépéseket:

Word 2007, 2010, 2013, 2016 és 2019

  1. Kattints a betétlap Tab.
  2. Kattintson a Szimbólum gombra a Szalag menü jobb szélső Szimbólumok részében. Ez megnyit egy kis dobozt, amely a leggyakrabban használt szimbólumokat tartalmazza. Ha a keresett szimbólum ebben a csoportban található, kattintson rá. A szimbólum beillesztésre kerül, és kész.
  3. Ha a keresett szimbólum nincs a szimbólumok kis dobozában, kattintson a gombra További szimbólumok ... a kis doboz alján.
  4. Válassza ki a beilleszteni kívánt szimbólumot.
  5. Kattintson az betétlap gombra a párbeszédpanel alján.

A szimbólum behelyezése után kattintson a gombra közel gombot.

szó 2003

  1. Kattints a betétlap a felső menüben.
  2. Kattints Szimbólum... Ez megnyitja a Szimbólum párbeszédpanelt.
  3. Válassza ki a beilleszteni kívánt szimbólumot.
  4. Kattintson a Beszúrás gombra a párbeszédpanel alján.

A szimbólum behelyezése után kattintson a gombra közel gombot.


Mi van, ha nem látom a szimbólumomat?

Ha nem látja, mit keres a szimbólumok között a párbeszédpanelen, kattintson a gombra Speciális karakterek fülre, és nézzen oda.

Ha a keresett szimbólum nincs a Speciális karakterek lapon, akkor egy adott betűkészlet része lehet. Kattintson vissza a Szimbólumok fülre, és kattintson a feliratú legördülő listára betűtípus. Lehet, hogy több betűkészletet kell átnéznie, ha nem biztos abban, hogy a szimbólum melyik készletbe kerülhet.


Gyorsbillentyűk hozzárendelése szimbólumokhoz és speciális karakterekhez

Ha gyakran használ egy adott szimbólumot, érdemes fontolóra venni egy gyorsbillentyű hozzárendelését a szimbólumhoz. Ezzel lehetővé teszi, hogy a szimbólumot egy gyors billentyűleütés kombinációval helyezze be a dokumentumaiba, megkerülve a menüket és a párbeszédpaneleket.

Ha egy szimbólumhoz vagy speciális karakterhez szeretne billentyűleütést rendelni, először nyissa meg a Szimbólum párbeszédpanelt a fenti szimbólumok beszúrása alatti lépésekben leírtak szerint.

  1. Válassza ki a gyorsbillentyűhöz rendelni kívánt szimbólumot.
  2. Kattintson a Parancsikon gombra. Ez megnyitja a Billentyűzet testreszabása párbeszédpanelt.
  3. Az "Új gyorsbillentyű megnyomása" mezőben nyomja meg azt a billentyűkombinációt, amelyet használni szeretne a választott szimbólum vagy karakter automatikus beillesztéséhez.
    1. Ha a választott billentyűleütés-kombináció már máshoz van hozzárendelve, akkor az "Jelenleg hozzárendelve" címke mellett figyelmeztetésre kerül, hogy melyik parancshoz van jelenleg hozzárendelve. Ha nem akarja felülírni ezt a hozzárendelést, kattintson a gombra Backspace hogy kitisztítsa a mezőt és megpróbáljon újabb billentyűleütést. 
  4. A címkével ellátott legördülő listából válassza ki, hová szeretné menteni az új feladatot Módosítások mentése (erről további részletekért lásd az alábbi megjegyzést).
  5. Kattintson az Hozzárendelni majd a gombot közel.

Most egyszerűen beillesztheti a szimbólumot a kijelölt billentyűleütésre kattintva.

Lehetősége van menteni a szimbólum parancsikonját egy adott sablonnal, például a Normál sablonnal, azzal, amelyen alapértelmezés szerint az összes dokumentum alapul, vagy az aktuális dokumentummal. Ha az aktuális dokumentumot választja, akkor a gyorsbillentyű csak a dokumentum szerkesztésekor illeszti be a szimbólumot; ha sablont választ, a parancsikon elérhető lesz minden dokumentumban, amely az adott sablonon alapul.