ABR fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Az ABR fájlkiterjesztésű fájl egy Photoshop Brush fájl, amely információkat tárol egy vagy több ecset alakjáról és textúrájáról.

Az ABR fájlokat a Photoshop Brush eszközén keresztül használják. Alapértelmezés szerint ezek a fájlok a Photoshop telepítési mappájában vannak tárolva ... Presets Ecsetek .

Nemcsak saját ABR fájlokat hozhat létre, hanem ingyenes Photoshop keféket is letölthet online.


Hogyan nyitható meg egy ABR fájl

Az ABR fájlok az Adobe Photoshop alkalmazással megnyithatók és használhatók a Brush eszközről:

  1. Válassza az Ecset eszközt az Eszközök menüből. Megüt a B A kulcs egy másik módja annak, hogy erre összpontosítson.

  2. Válassza ki az aktuális ecsetet a Photoshop tetején található menüből.

  3. A kiválasztáshoz használja a kis menü gombot Ecsetek importálása.

  4. Keresse meg a használni kívánt ABR fájlt a Photoshop alkalmazásban, majd válassza a lehetőséget Terhelés.

Ha ez a módszer nem működik, akkor az egyéni ecsetek Photoshopba történő importálásának másik módja is megtörténik szerkesztése > Presets > Preset Manager. Válaszd ki Kefék mint előre beállított típust, majd válassza a lehetőséget Terhelés hogy megtalálja az ABR fájlt.

A GIMP egy másik ingyenes képszerkesztő, amely képes ABR fájlokat használni. Csak másolja az ABR fájlt a megfelelő mappába, hogy a GIMP láthassa. A GIMP telepítésekor (a tiéd kissé eltérhet) a mappa itt található:

C: Program Files GIMP 2 share gimp 2.0 brushes Basic

Az ABR fájlokat megnyithatja a Tumasoft's Argus segítségével, vagy ingyen az abrViewer segítségével is, de ezek a programok csak egy előnézetet engednek megtekinteni arról, hogy néz ki az ecset - valójában nem engedik használni.

Ha úgy találja, hogy a számítógépen egy alkalmazás megpróbálja megnyitni az ABR fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy inkább egy másik telepített programot szeretne megnyitni az ABR fájlokat, ennek elkészítéséhez olvassa el az Alapértelmezett program módosítása című részt egy adott fájlkiterjesztéshez. változás a Windows rendszerben.


Hogyan lehet átalakítani az ABR fájlt

Bár valószínűleg nincs sok szükség rá, az abrMate egy ingyenes alkalmazás, amely képes az ABR fájlokat PNG képfájlokká konvertálni, mindaddig, amíg az ABR fájlokat Photoshop CS5 vagy annál régebbi fájlokban készítették.

Miután az ABR fájl PNG formátumú, egy ingyenes képátalakítóval konvertálhatja a PNG fájlt JPG formátumba vagy más formátumba.

A GIMP Brush fájlt (GBR) Photoshop Brush fájlokká is konvertálhatja, így a GIMP alatt készített ecsetfájl használható a Photoshop alkalmazással, de ez nem annyira korszerűsített, mint a legtöbb fájlkonverzió.

Így készíthet Photoshop Brush fájlt GIMP Brush fájlból:

  1. Nyissa meg a GIMP GBR fájlját az XnView alkalmazásban.

  2. Mentse el a képet PNG fájlként.

  3. Nyissa meg a PNG-t a Photoshop alkalmazásban.

  4. Válassza ki az ecseteként használni kívánt területet.

  5. Hozza létre az ecsetet a szerkesztése > Define Brush Preset menüpontot.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Könnyű összekeverni az ABR fájlkiterjesztést az ABW, ABF (Adobe Binary Screen Font) vagy ABS (Absolute Database) kiterjesztéssel. Ha nem tudja megnyitni a fájlt a fent említett programokkal, akkor összetéveszthet egy másik fájlformátumot egy Photoshop Brush fájllal.