Mi az az MSG fájl? (És hogyan nyitható meg)

Mit kell tudni

  • Az MSG fájl egy Outlook Mail Message fájl.
  • Nyisson meg egyet az Outlook, az Encryptomatic.com vagy a SeaMonkey segítségével.
  • Konvertáljon EML-re, PDF-re, DOC-ra stb. A Zamzar vagy más átalakító eszköz segítségével.

Ez a cikk leírja, hogy mik az MSG fájlok, milyen módon lehet megnyitni egyet, és hogyan lehet konvertálni más formátumba attól függően, hogy mit tárol a fájl (e-mail, névjegyek stb.).


Mi az az MSG fájl?

Az .MSG fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl valószínűleg egy Outlook Mail Message fájl. A Microsoft Outlook program MSG fájlt készíthet, amely e-mailre, találkozóra, kapcsolatfelvételre vagy feladatra vonatkozik.

Ha e-mail, az MSG fájl tartalmazhat olyan üzenetinformációkat, mint a dátum, a feladó, a címzett, a tárgy és az üzenet törzse (ideértve az egyéni formázást és a hiperhivatkozásokat is), de lehet, hogy csak kapcsolatfelvételi adatok, kinevezési információk vagy feladatleírás.

Ha az MSG fájlja nem kapcsolódik az MS Outlook programhoz, akkor lehet, hogy a Fallout Message fájl formátumú. A Fallout 1 és 2 videojátékok MSG fájlok segítségével tárolják a játéküzeneteket és a karakterekre vonatkozó párbeszéd információkat.

 


Hogyan nyissuk meg az MSG fájlokat

A Microsoft Outlook megnyitja azokat az MSG fájlokat, amelyek Outlook Mail Message fájlok, de a fájl megtekintéséhez nem kell telepítenie az MS Outlook programot. Az ingyenes nyitónak, az MSG Viewer-nek, az MsgViewer Pro-nak és az Email Open View Pro-nak is működnie kell.

A SeaMonkey-nak képesnek kell lennie az MSG fájl megtekintésére Windows, Linux és macOS rendszereken. Van még egy iOS-hez készült Klammer alkalmazás, amely megnyitja az MSG fájlokat ezeken az eszközökön.

Az egyik online operációs rendszer, amely bármely operációs rendszeren működik, az Encryptomatic Free MSG EML Viewer. Csak töltse fel a fájlt, hogy a teljes üzenet megjelenjen a böngészőben. A szöveg ugyanúgy néz ki, mint az MS Outlook programban, és a hiperhivatkozások még kattinthatók is.

A Fallout Message fájlok általában a játék text english dialog és text english game könyvtáraiban találhatók. Bár mind a Fallout 1, mind a Fallout 2 használja őket, valószínűleg nem tudja manuálisan megnyitni az MSG fájlt ezekben a programokban (a játék automatikusan használja őket). Előfordulhat azonban, hogy az üzeneteket szöveges dokumentumként tekintheti meg egy ingyenes szövegszerkesztő segítségével.


Hogyan lehet átalakítani az MSG fájlt

A Microsoft Outlook képes az MSG fájlokat konvertálni különböző fájlformátumokra, a használt MSG fájl típusától függően. Például, ha ez egy üzenet, akkor mentheti az MSG fájlt TXT, HTML, OFT és MHT fájlokba. A feladatok konvertálhatók néhány szöveges formátumba, például RTF-be, a névjegyek VCF-be és a naptáresemények ICS-be vagy VCS-be.

Miután megnyitotta az MSG fájlt az Outlook programban, használja a Fájl> Mentés másként menüben válassza ki a megfelelő formátumot a Mentés típusként: legördülő menüből.

Az MSG fájl PDF, EML, PST vagy DOC formátumba mentéséhez használja az ingyenes online Zamzar fájl konvertert. Mivel a Zamzar fájlkonvertáló segédprogram online futtatható a webböngészőn keresztül, bármely operációs rendszeren használható.

Az MSGConvert egy parancssori eszköz Linux számára, amely átalakíthatja az MSG-t EML-re.

A névjegyeket konvertálhatja az Excel vagy más táblázatkezelő programban használható formátumra is. Először konvertálja az MSG fájlt CSV formátumba, majd importálja a névjegyeket az Outlook programba, húzva és dobva az .MSG fájlokat közvetlenül a program Saját névjegyek szakaszába. Akkor menj a filé > Open & Export > Import / Export > Exportálás fájlba > Vesszővel elválasztott értékek > Kapcsolatok hogy kiválassza az új CSV fájlt.

Nem valószínű, hogy a Fallout Message fájl konvertálása bármilyen más formátumra hasznos lenne, de valószínűleg megteheti ezt egy szövegszerkesztővel. Csak nyissa meg az MSG fájlt, majd válassza ki, hogy új fájlként mentse.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

A ".MSG" fájlkiterjesztés meglehetősen egyszerű, és valójában más, fent nem említett programok is használhatják. Valószínű azonban, hogy az .MSG fájlkiterjesztés valamilyen üzenetfájlra vonatkozik. Próbálja meg megnyitni a fájlt szövegszerkesztőben, ha a fenti e-mail programok nem működnek az Ön számára.