CAP fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

A CAP fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl valószínűleg egy Packet Capture fájl, amelyet csomagszippantó programok hoztak létre. Ez a fajta CAP fájl a szippantási program által gyűjtött nyers adatokat tárolja, hogy később vagy más programmal elemezhető legyen.

Néhány CAP-fájl ehelyett Construct Game Development fájl lehet. Ezek a CAP fájlok a Scirra Construct játékszerkesztő szoftverrel létrehozott DirectX játékok projektfájljai. Tartalmazhatnak hangokat, grafikákat, modelleket és egyéb, a játék által használt dolgokat.

Az ASUS CAP fájlokat is használ BIOS frissítési fájlként. Ezeket a fájlokat használják a BIOS frissítésére az ASUS márkájú alaplapokon.

A CAP egy felirat / felirat fájlformátum is, amely a lejátszandó szöveget egy videóval együtt tárolja. Egyes műsorszolgáltató cégek használják, és Videotron Lambda fájlnak hívhatják.


Hogyan nyitható meg egy CAP fájl

Web / Adrian Mangel

A CAP fájlok, amelyek Packet Capture fájlok, az ingyenes Wireshark vagy a Microsoft Network Monitor programmal nyithatók meg. Bár nincsenek letöltési linkjeik rájuk, néhány más alkalmazás, amely támogatja a .CAP fájl megnyitását, a NetScout Sniffer Analysis és a Klos PacketView Pro.

A Scirra Construct valószínűleg a legjobb fogadás, ha a CAP fájl Construct Game Development fájl.

A CAP fájlformátumú ASUS BIOS frissítési fájlok csak a ASUS alaplapokon használhatók a BIOS frissítésére.

A CAP feliratfájlok az EZTitles vagy más feliratozó szoftver segítségével nyithatók meg.

Lehet, hogy használhatja a Jegyzettömböt vagy egy másik ingyenes szövegszerkesztőt a CAP fájl megnyitásához. Sok fájl csak szöveges fájl, vagyis a fájlkiterjesztéstől függetlenül a szövegszerkesztő képes lehet a fájl tartalmának megfelelő megjelenítésére. Lehet, hogy nem ez a helyzet az adott CAP fájl esetében, de érdemes kipróbálni.

Figyelembe véve a különféle típusú CAP fájlokat, és hogy a fájlban használt tényleges formátumtól függően több különböző program is részt vehet, azt tapasztalhatja, hogy a Windows által a CAP típusú fájlok megnyitására használt program nem az egyik szeretnél. A probléma megoldásával kapcsolatban olvassa el az Alapértelmezett program megváltoztatása egy adott fájlkiterjesztéshez című cikkünket.


CAP fájl konvertálása

Konvertálhat egy Packet Capture fájlt HCCAP-ba hashcat segítségével, vagy CSV, TXT, PSML (XML csomagok összefoglalása), PDML (XML csomag részletei) vagy C (C tömb csomagcsomagok) Wireshark segítségével.

CAP fájl Wireshark segítségével történő konvertálásához először meg kell nyitnia a fájlt a Fájl> Megnyitás menüt, majd használja a Fájl> Exportálás a csomagban menüpont a kimeneti formátum kiválasztásához.

Nincs ok a Construct Game Development fájl vagy a BIOS Update fájl konvertálására más formátumra.

A CAP fájlkiterjesztéssel végződő feliratok konvertálhatók TXT, PAC, STL, SCR és más fájlformátumokra, a fent említett feliratozó programok használatával.