ASL fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Az ASL fájlkiterjesztésű fájl egy Adobe Photoshop Style fájl. Az ASL fájlok akkor hasznosak, ha ugyanazt a megjelenést több objektumra vagy rétegre alkalmazzák, például egy bizonyos színű fedvényre, színátmenetre, árnyékra vagy más effektusra.

Mivel egyetlen ASL fájl tartalmazhat egy vagy több Adobe Photoshop Style fájlt, ezek nemcsak a saját stílusok biztonsági mentéséhez, hanem a stílusok másokkal való megosztásához is hasznosak, így importálhatják őket a Photoshopba saját projektjeikhez.

Vannak olyan webhelyek is, amelyek ingyenes ASL fájlokat tárolnak, amelyeket letölthet. Csak végezzen gyors internetes keresést az "ingyenes asl fájlok letöltése" kifejezésre, és rengeteg ilyet talál, például a FreePSDFiles.net.


Hogyan nyitható meg egy ASL fájl

Az ASL fájlok az Adobe Photoshop alkalmazással nyithatók meg. Ehhez húzza az ASL fájlt a Photoshop programba, vagy használja a szerkesztése > Presets > Preset Manager ... menü. Ha odaér, ​​válassza a Stílusok előre beállított típust, majd válassza ki a Betöltés... gombra az ASL fájl importálásához.

Ha importált ASL fájlt szeretne használni a Photoshop alkalmazásban, válassza ki azt a réteget, amelyre alkalmazni kell, majd válasszon egy stílust a Stílus palettáról. Ha nem látja a Stílus palettát, akkor a Ablak > Stílusok menüben.

Ha letöltötted az ASL fájlokat, akkor azok archív formátumban érkezhetnek, például ZIP, RAR vagy 7Z fájlokként. Ezeket a fájltípusokat nem lehet közvetlenül importálni a Photoshopba. Ehelyett először az ASL fájlokat kell kibontania az archívumból egy fájlcsomagoló program segítségével (nagyon szeretjük a 7-Zip-et).

Ha mindent megtett a fentiekben vázoltak szerint, de a Photoshop réteget továbbra sem lehet alkalmazni, ellenőrizze, hogy a réteg nincs-e lezárva. A reteszelő funkció be- és kikapcsolható a Rétegpaletta mellett Átlátszatlanság és Tölt lehetőségeket.

Ha a számítógépén duplán kattint egy ASL fájlra, egy program megpróbálja automatikusan megnyitni az ASL fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy ha egy másik telepített programmal szeretné megnyitni ezeket a fájlokat, akkor megtanulhatja, hogyan kell megváltoztatni az alapértelmezett programot egy adott fájlkiterjesztéshez.


Hogyan készítsünk saját ASL fájlt

Ha érdekel, hogy saját stílusait konvertálja ASL fájlokká, amelyet megoszthat másokkal, ezt megteheti a Photoshop Rétegstílus képernyőjén. Itt van, hogyan...

Kattintson a jobb gombbal egy rétegre, és válassza a lehetőséget Keverési lehetőségek... Végezze el a kívánt stílusbeállítást, válassza a lehetőséget Új stílus... gombot, majd nevezze el a stílusát. Ezen a ponton a stílusa elérhető a Stílus palettáról, de nincs elmentve egy megosztani képes ASL fájlba.

Ha egyéni stílusból szeretne létrehozni egy ASL fájlt, nyissa meg a szerkesztése > Presets > Preset Manager ... menü. Innen válassza ki Stílusok tól Előre beállított típus: menüben görgessen a stíluslista legalsó részéhez az egyéni stílus megtalálásához, majd válassza a Készlet mentése ... gombot a stílus ASL fájlként történő mentéséhez.

Nem hisszük, hogy van olyan módszer, amellyel a Photoshop ASL fájlokat más fájlformátumokká konvertálhatjuk, és elvárjuk, hogy bármit megtegyen. Más fejlett grafikus programok hasonló stílusmegtakarítási mechanizmusokkal rendelkeznek, de nem hisszük, hogy felcserélhetők.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Egyes fájlkiterjesztések sok ugyanazt a betűt osztják, mint mások, de ez nem jelenti azonnal azt, hogy a formátumok összefüggenek, és hogy ugyanazokkal a programokkal lehet őket megnyitni.

Az AST fájlok egy példa arra, hogy különböző programokra van szükség azok megtekintéséhez és szerkesztéséhez, olyanokhoz, amelyek nem feltétlenül működnek együtt az ASL fájlokkal.