Állítson be TV-tunert a Media Center PC-hez

Egyesek szerint a házimozi PC-k (HTPC-k) a legjobb elérhető DVR-megoldást. Általában több szabadsága van, és több tartalomhoz férhet hozzá, mint kábel vagy műholdas DVR vagy TiVo. Ha egy hátrányuk van, az az, hogy több munkát igényelnek. A HTPC életének lehető legkönnyebbé tétele érdekében tanulmányozzuk a TV beállítását a Windows rendszeren, a Windows Media Center TV-tuner telepítésével.

A Windows Media Center megszűnt. A következő információk referenciaként maradnak.


Fizikai telepítés

A kiegészítő kártyák számítógépre történő telepítésekor az USB-tunerek a legkönnyebbek, mivel egyszerűen csatlakoztassa azokat az elérhető USB-portokhoz. Az illesztőprogram telepítése általában automatikus. Ha belső tunert telepít, kapcsolja ki a számítógépet, nyissa ki a házat, és csatlakoztassa a tunert a megfelelő nyíláshoz. Miután megfelelően be van illesztve, gombolja fel a tokot, és indítsa újra a számítógépet. Mielőtt a Media Centerbe ugrana, telepítse az új tuner illesztőprogramjait. Ezekre azért van szükség, hogy a PC kommunikálni tudjon a tunerrel.

Robert Daly / Getty Images


Indítsa el a telepítési folyamatot

Most, hogy fizikailag telepítette a tunert, elkezdheti a szórakoztató részt. Ismét a telepített tuner típusától függően a képernyők kissé eltérhetnek, de ezek a legjellemzőbbek. A Media Center könnyen felismeri a tunereket, és szinte mindig a helyes irányba mutat.

A hangoló típusától függően a folyamat kissé eltérhet, de a Media Center alkalmas arra, hogy észlelje a tunert és végigvezesse a megfelelő lépéseken.

  1. A Media Center TV-sávján válassza a ikont Élő TV beállítása bejegyzést.

  2. A Media Center meghatározza, hogy van-e telepítve TV-tuner. Feltételezve, hogy megteszi, a beállítás folytatódik. Ha nem, a Media Center tájékoztatja, hogy telepítenie kell egyet.

  3. Győződjön meg arról, hogy régiója pontos. A Media Center az Ön IP-címét használja a régió meghatározásához, ezért ennek helyesnek kell lennie.

  4. A Media Center arra készül, hogy tájékoztatást adjon Önnek. A régió kiválasztása után írja be az irányítószámot egy billentyűzet vagy egy távvezérlő segítségével.

  5. A következő két képernyő az útmutatóadatokkal és a PlayReady-vel, a Microsoft DRM-sémával kapcsolatos licencszerződések. Mindkettőre szükség van a beállítás folytatásához. Ezt követően a PlayReady telepítése folytatódik, és a Media Center letölti az Ön régiójának megfelelő TV-beállítási adatokat.

  6. Miután végigjárta ezeket a képernyőket, a Media Center megvizsgálja a TV-jeleit. Ismételten, a telepített tuner típusától függően ez eltarthat egy ideig.

    Míg az esetek többségében a Media Center megtalálja a helyes jelet, időnként nem, és kézzel kell tennie a dolgokat.

  7. Ha a Media Center nem érzékeli a megfelelő jelet, válassza a lehetőséget Nem, mutasson további lehetőségeket. A Media Center bemutatja az összes rendelkezésre álló tuner opciót.

  8. Válassza ki a megfelelő jel típusát. Ha van egy szolgáltatójától kapott set-top box, válassza azt, mivel a Media Centernek speciális beállításokon kell keresztülvezetnie.

  9. Ha csak egy tunert telepít, a következő képernyőn fejezheti be a TV beállítását. Ha több hangolója van, válassza a lehetőséget Igen hogy újból végigcsinálja a folyamatot minden egyes tuner esetében.

  10. Amikor befejezte a tunerek beállítását, a következő képernyő megerősítést jelent.

  11. Miután megkapta a visszaigazolást, a Media Center ellenőrzi a PlayReady DRM frissítéseket, letölti az útmutató adatait, és bemutat egy képernyőt, ahol kiválasztja belép or választ a Befejezett gomb a képernyő alján.

  12. Ez az! Sikeresen beállította a tunert a Windows 7 Media Center használatához. Ezen a ponton megtekintheti az élő TV-t, vagy az útmutató segítségével programozhatja a műsorfelvételeket. Az útmutató 14 napnyi adatot tartalmaz.

A Microsoft a TV-tuner telepítését és konfigurálását a lehető legegyszerűbbé tette. Az alkalmi jelszagáson kívül minden képernyő magától értetődő. Ha bajba kerül, bármikor újrakezdheti, lehetővé téve az esetleges hibák kijavítását.