3 egyszerű módszer a nem Amazon-os könyvek betöltésére a Kindle Fire-ra

Míg a Kindle áruház milliónyi ebookot kínál, az Amazon táblagépén is olvasható olyan cím, amely nem az alapértelmezett Kindle Fire könyv formátum. Ha legális, nem DRM-védett könyveket vásárol más eladóktól, könnyedén átviheti azokat a készülékére.

A cikkben található utasítások az összes Amazon Fire táblagépre vonatkoznak.


Milyen olvasó formátumot kell használni az Amazon Fire Tablets számára

Az Amazon Kindle alkalmazás natív módon olvassa a .mobi fájlokat. Ha van ePub formátumú könyve, akkor is elolvashatja, de vagy meg kell konvertálnia az ePub fájlt, vagy külön olvasó alkalmazást kell telepítenie a Fire-ra. 

A Kindle könyvek egyéb támogatott fájltípusai a következők:

  • AZW
  • KPF
  • PRC
  • TXT
  • PDF
  • DOC
  • DOCX

Ha egy e-könyv nem a szokásos MOBI formátumban van, akkor nem jelenik meg a Kindle alkalmazásban. PDF-fájlok és más típusú fájlok találhatók a Dokumentumok app.


Töltse le az e-könyveket a Kindle böngészővel

Több száz olyan weboldal található ingyenes e-könyvekkel, amelyeket közvetlenül az eszközre tölthet le az Amazon Silk böngészőjével. A letöltött fájlok a Dokumentumok alkalmazásban találhatók.

Egyszerűen érintse meg a fájlt a megnyitásához. Ha a Kindle Fire szabványos MOBI formátumú, akkor a könyv a Kindle olvasó alkalmazásban nyílik meg.

Az e-könyvek átvitele PC-ről a Kindle Fire-re USB-n keresztül

Fájlokat át lehet vinni a Kindle Fire-be és onnan, mintha külső merevlemezről lenne szó, USB-kábel segítségével:

Az USB-átvitel befejezéséhez a Mac-felhasználóknak először telepíteniük kell az Android File Transfer segédprogramot.

  1. Csatlakoztassa a Fire táblagépet a számítógépéhez mikro-USB-kábellel.

  2. Ha most először csatlakoztatja a Fire táblagépet egy számítógéphez, csúsztassa lefelé a táblagép képernyőjének tetejét, és koppintson a ikonra USB-vel tölti az eszközt.

    Ha a számítógépének már van hozzáférése a táblagépéhez, ugorhat a 4. lépésre.

  3. Érintse Fájlok átvitele hogy hozzáférést engedélyezzen a készülékéhez.

  4. Nyissa meg a számítógépén az eszköz mappát, és válassza a lehetőséget belső tárolás.

  5. Húzza az összes MOBI fájlt a Könyvek mappába, és helyezzen PDF-fájlokat és más fájlokat a dokumentumok mappát.

  6. Válassza le a táblagépet a PC-ről. Miután hozzáadta a fájljait, lehet, hogy újra kell indítania a Kindle-t, hogy felismerje új könyveit.

Fájlokat is áttölthet a Fire táblagépére a Fire OS Dropbox alkalmazásával.


Küldjön e-könyveket a Kindle e-mailben

Különleges e-mail cím használatával fájlokat is küldhet a számítógépéről a Kindle Fire készülékére. Ha meg szeretné találni Kindle e-mail címét újabb Fire eszközökön, nyissa meg a Dokumentumok alkalmazást, és koppintson a E-mailben küldje el a Dokumentumokat a Fire-nak alatt Küldés Kindle-re. Amikor egy fájlt csatol egy e-mailhez, és elküldi a megadott címre, a fájl automatikusan megjelenik a Dokumentumaiban.

Van egy másik módja a Kindle e-mail címének megkeresésére. Jelentkezzen be a számítógépén lévő Amazon-fiókjába, és lépjen az Amazon Devices kezelése oldalra, majd válassza ki az eszközt. Látnia kell az eszköz e-mail címét.