A Google Smart Lock használata Android-eszközén

A Google Smart Lock, amelyet néha Android Smart Lock-nak is hívnak, az Android 5.0 Lollipop segítségével bevezetett funkciók praktikus halmaza. Megoldja azt a problémát, hogy a telefon tétlensége után folyamatosan fel kell oldania azáltal, hogy lehetővé teszi olyan forgatókönyvek beállítását, amelyekben a telefon biztonságosan marad zárolatlanul hosszabb ideig. A funkció Android-eszközökön és néhány Android-alkalmazásban, Chromebookon és a Chrome böngészőben érhető el.


A test felismerése

Ez az intelligens zár funkciós eszköz észleli, ha a készülék a kezében vagy a zsebében van, és nyitva tartja. Amikor leteszi a telefont, az automatikusan lezáródik, így nem kell aggódnia a kíváncsi tekintetek miatt.

Megbízható helyek

Ha kényelmesen otthonában tartózkodik, különösen elkeserítő lehet, ha a készülék folyamatosan rád zár. A Smart Lock engedélyezése megoldja ezt a Megbízható helyek, például az otthoni, irodai vagy bárhol másutt, ahol jól érzi magát, ha hosszabb ideig zárolatlanul hagyja készülékét. Ehhez a funkcióhoz azonban be kell kapcsolni a GPS-t, ami gyorsabban lemeríti az akkumulátort.


Megbízható arc

Emlékszel a Face Unlock funkcióra? Az Android 4.0 Ice Cream Sandwich alkalmazással bevezetett funkció segítségével arcfelismeréssel oldhatja fel telefonját. Sajnos a funkció megbízhatatlan volt és könnyen átverhető a tulajdonos fényképével. Ezt a funkciót, amelyet ma Trusted Face-nek hívnak, továbbfejlesztettük és beépítettük a Smart Lockba; ezzel a telefon az arcfelismerés segítségével lehetővé teszi a készülék tulajdonosának, hogy interakcióba lépjen az értesítésekkel és feloldja azt.


Megbízható hang

Ha hangparancsokat használ, akkor a Megbízható hang funkciót is használhatja. Miután beállította a hangfelismerést, készüléke feloldhatja önmagát, amikor hangmeccset hall. Ez a funkció nem teljesen biztonságos: Valaki hasonló hanggal feloldhatja az eszköz zárolását. Legyen óvatos a használatakor.

Megbízható eszközök

Amikor Bluetooth-on keresztül csatlakozik egy új eszközhöz, például okosórához, Bluetooth-fülhallgatóhoz, autós sztereóhoz vagy más kiegészítőhöz, a készülék megkérdezi, hogy megbízható eszközként szeretné-e hozzáadni. Ha beiratkozik, akkor a telefon minden alkalommal nyitva marad, amikor a telefon csatlakozik az eszközhöz. Ha párosítja okostelefonját egy hordhatóval, például a Moto 360 okosórával, megnézheti a viselhető szövegeket és egyéb értesítéseket, majd válaszolhat rájuk a telefonján. A Trusted Devices nagyszerű szolgáltatás, ha gyakran használ Wear OS-eszközt (korábban Android Wear-eszközt) vagy más kiegészítőt.


Chromebook Smart Lock

A speciális beállítások használatával engedélyezheti ezt a funkciót Chromebookján is. Ezután, ha androidos telefonja fel van oldva és a közelben van, akkor egyetlen érintéssel feloldhatja Chromebookját. 

Jelszavak mentése a Smart Lock segítségével

A Smart Lock olyan jelszó-mentő funkciót is kínál, amely kompatibilis alkalmazásokkal működik az Android-eszközön és a Chrome böngészőben. A funkció engedélyezéséhez lépjen a Google beállításaiba; itt bekapcsolhatja az automatikus bejelentkezést is, hogy még könnyebbé tegye a folyamatot. A jelszavakat az Ön Google-fiókja menti, és bármikor hozzáférhetők, amikor kompatibilis eszközön jelentkezik be. A nagyobb biztonság érdekében blokkolhatja a Google-t bizonyos alkalmazások, például banki vagy egyéb, érzékeny adatokat tartalmazó alkalmazások jelszavainak mentésében. Az egyetlen hátrány, hogy nem minden alkalmazás kompatibilis; amely beavatkozást igényel az alkalmazásfejlesztőktől.

Az Smart Lock beállítása

Az alábbi útmutatásokat alkalmazni kell, függetlenül attól, hogy ki gyártotta androidos telefonját: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi stb.

Android-eszközön

  1. Bemenni beállítások > általános > Képernyő zárolása és biztonság or Biztonság és adatvédelem > Bizalmi ügynökök és győződjön meg róla Intelligens zár be van kapcsolva.

    A Megbízható ügynökök beállítás egy kicsit más helyen lehet az adott telefonmodellnél. Keressen Megbízható ügynökök a tetején lévő nagyító megérintésével beállítások képernyőn megtalálja.

  2. Aztán még mindig a Biztonság beállításokat, keressen rá Intelligens zár.

  3. Érintse Intelligens zár és adja meg jelszavát, feloldási mintáját vagy PIN-kódját, vagy használja az ujjlenyomatát.

  4. Innen engedélyezheti A test felismerése, add Megbízható helyek és Megbízható eszközök, és állítsa be Voice Match.

  5. A Smart Lock beállítása után egy pulzáló kör jelenik meg a zárolási képernyő alján, a zár szimbólum körül. 

ChromeOS 71 vagy újabb rendszert futtató Chromebookon

  1. Android-eszközének 5.0-s vagy újabb verziót kell futtatnia, és fel kell oldania, és a közelben kell lennie.

  2. Mindkét eszköznek csatlakoznia kell az internethez, engedélyezve a Bluetooth-ot, és be kell jelentkeznie ugyanazon Google-fiókba.

  3. Chromebookján lépjen a következőre: beállítások > Csatlakoztatott eszközök> Beállítása.

  4. Ban,-ben Csatlakozzon a telefonjához párbeszéd, alatt Válasszon egy eszközt, válassza ki a beállítani kívánt eszközt.

  5. választ Fogadja el és folytassa.

  6. Írja be a jelszavát, és válassza a lehetőséget csinált.

  7. választ csinált az eszköz hozzáadásának befejezéséhez.

  8. Válassza ki az eszközt a Csatlakoztatott eszközök nak nek engedélyezése vagy letiltani Intelligens zár.

A Chrome böngészőben

  1. Amikor bejelentkezik egy webhelyre vagy egy kompatibilis alkalmazásba, fel kell pattannia a Smart Lock alkalmazásnak, és megkérdeznie, hogy el akarja-e menteni a jelszót. 

  2. Ha nem kéri a jelszavak mentését, válassza a jobb felső sarokban található hárompontos Chrome-menüt, majd válassza a lehetőséget beállítások.

  3. A csúcs közelében beállítások lapon láthatja a Automatikus kitöltés doboz. Válassza a lehetőséget jelszavak benne.

  4. Itt ellenőrizheti, hogy a Chrome mit csinál a jelszavakkal. Először váltson Ajánlat a jelszavak mentésére tovább, ha még nem. Ezután tegye ugyanezt a Automatikus bejelentkezés.

  5. Jelszavait a passwords.google.com webhelyen kezelheti.

Android-alkalmazásokhoz

  1. Alapértelmezés szerint a Smart Lock a jelszavakhoz aktív.

  2. Ha nem, menj be Google-beállítások (vagy a beállításokon belül, vagy a telefonjától függően külön alkalmazás).

  3. Bekapcsol Smart Lock a jelszavakhoz; ez lehetővé teszi a Chrome mobil verziójának is.

  4. Itt szintén bekapcsolhatja Automatikus bejelentkezés, amely automatikusan bejelentkezik az alkalmazásokba és a webhelyekre, amíg be van jelentkezve Google-fiókjába.