PC-s videojáték-fájlok szerkesztése csalásokhoz

A PC-játékok csalásait kutatva előfordulhat, hogy a konfigurációs fájlok szerkesztését előíró utasításokat lát. Például a The Sims hibakódokat tartalmaz, amelyekkel a játékosok a játék szinte minden aspektusát megváltoztathatják. A játékfájlok szerkesztésének legegyszerűbb módja egy egyszerű szövegszerkesztő, például a Windows Jegyzettömb vagy a Wordpad. Megmutatjuk, hogyan.

Az ebben a cikkben szereplő információk széles körben vonatkoznak az összes Windows PC-s játékra. Pontosan tudnia kell, hogy mely fájlokat kell módosítania ahhoz, hogy engedélyezze a csalást az egyes játékokhoz.

A fontos fájlok szerkesztése a játékok összeomlását okozhatja, ezért tévedés esetén mindig készítsen biztonsági másolatot minden fájlról, amelyet módosítani kíván.


A PC-játékok konfigurációs fájljainak szerkesztése

Attól függően, hogy melyik játékot játssza, szükség lehet a különféle formátumokban mentett fájlok szerkesztésére, de a videojáték-csalások engedélyezéséhez módosítandó fájlok nagy része egy alapvető szövegszerkesztővel nyitható meg. Nem számít, melyik Windows-verzión játszik, a konfigurációs fájlok szerkesztése meglehetősen egyszerű.

  1. A Windows Fájlkezelőben kattintson a jobb gombbal a fájlra, és válassza a lehetőséget Társítás.

  2. Válasszon ki egy szövegszerkesztőt, például a Jegyzettömböt.

  3. Végezze el a szükséges módosításokat, majd mentse a módosításokat.

Ne próbálja meg megnyitni a .hex fájlt szövegszerkesztővel. A fájlok helyes módosításához speciális .hex szerkesztő szükséges.


Mi a teendő, ha a fájl nem kerül mentésre

Ha módosításokat hajt végre, és nem tudja menteni a fájlt, akkor a fájl írásvédett. A Windows írásvédelmet használ bizonyos fájlok szerkesztésének vagy módosításának megakadályozására. Sokat fog látni a rendszerfájlokkal és mappákkal.

Az írásvédelem eltávolítása egy fájlból:

  1. A Windows Fájlkezelőben kattintson a jobb gombbal a fájlra, és válassza a lehetőséget ingatlanok.

  2. Menj a általános fülre, és törölje a Csak olvasható jelölőnégyzetet.

  3. választ OK hogy bezárja a tulajdonságok mezőt.

Előfordulhat, hogy rendszergazdai jogosultságokkal kell bejelentkeznie a számítógépébe a módosítások elvégzéséhez.