SFPACK fájl (Mi ez és hogyan nyitható meg)

Az SFPACK fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl egy SFPack Compressed SoundFont (.SF2) fájl. Hasonló a többi archív formátumhoz (például RAR, ZIP és 7Z), de kifejezetten SF2 fájlok tárolására használják.

Az SF2 formátumú, SFPACK fájlban tárolt audio fájlok olyan audio fájlok, amelyeket gyakran használnak szoftveralkalmazásokban és videojátékokban.

SFPACK fájlok.


Hogyan nyitható meg egy SFPACK fájl

Az SFPACK fájlok a Megota Software hordozható SFPack programjával nyithatók meg a filé > Fájlok hozzáadása ... menü. A program kicsomagolja az SFPACK fájlban tárolt SF2 audiofájlokat.

Ez a program három másik fájllal együtt ZIP-archívumba tölt le. Miután kibontotta a fájlokat a letöltésből, az SFPack program az SFPACK.EXE nevű program.

Az SFPack programnak mindenre szüksége van, de ha nem működik, akkor az SFPACK fájlt egy olyan általános fájlcsomagoló eszközzel is meg tudja nyitni, mint a 7-Zip vagy a PeaZip.

Miután kibontotta az SF2 fájlt az SFPACK fájlból, megnyithatja a SONAR alkalmazással a Cakewalk, a Native Instruments KONTAKT, a MuseScore és esetleg a Propellerhead ReCycle alkalmazásából. Mivel az SF2 fájl WAV formátumon alapul, lehetséges, hogy bármely program, amely megnyitja a WAV fájlokat, képes lehet SF2 fájlok megnyitására is (de csak akkor, ha a fájlt átnevezi .WAV fájlra).

Lehetséges, hogy van egy SFPACK fájlja, amelyet teljesen más célra használnak, teljesen függetlenül a SoundFont fájloktól. Az egyik dolog, amit tehet, hogy megnyitja egy szövegszerkesztővel, hogy lássa, van-e valamilyen azonosítható szöveg, amely segíthet megismerni, hogy milyen programot használtak az adott SFPACK fájl létrehozásához. Ha ezt megteheti, előfordulhat, hogy a fájl kompatibilis megjelenítőjét kutatja.

Ha úgy találja, hogy egy alkalmazás a számítógépén megpróbálja megnyitni az SFPACK fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy ha egy másik telepített programot szeretne megnyitni az SFPACK fájlokban, változtassa meg az alapértelmezett programot, hogy ezt a változtatást a Windows rendszerben végezze el.


SFPACK fájl konvertálása

Mivel az SFPACK fájlok valóban hasonlóak a többi archív fájltípushoz, nagyon valószínűtlen, hogy magát a fájlt más formátumba konvertálhatja. Ráadásul, ha lehetne is, csak egy másik archív formátumra képes konvertálni, aminek valójában semmi haszna nem lenne.

Azonban az érdekelheti az SF2 fájl (amelyet az SFPACK fájlban tárol) más formátumba konvertálása. Itt van néhány lehetőség a folytatás módjától függően ...

  • Az Xtrakknak képesnek kell lennie az SF2 átalakítására WAV-ra. Ezután egy ingyenes audiokonverter átalakíthatja a WAV fájlt más audio formátumra, például MP3-ra
  • A Polyphone támogatja az SF2 exportálását SF3-ba (ami olyan, mint egy SF2 fájl, de az OGG audio formátumot használja a WAV helyett)
  • Az sfZed eszköz képes SF2 fájlt menteni az SFZ-be
  • Az Extreme Sample Converter egy másik program, amely képes átalakítani egy SF2 fájlt