Az iPad App Switcher megnyitása és használata

Az iPad feladatkezelője az egyik legegyszerűbb módja az alkalmazások közötti váltásnak vagy a nemrégiben megnyitott alkalmazásra váltásnak. Ezenkívül hozzáférést biztosít a kezelőpanelhez, és lehetővé teszi, hogy kilépjen egy olyan alkalmazásból, amelyre már nincs szüksége megnyitásra.

Ezek az utasítások az iOS 4.2.1 vagy újabb rendszert futtató iPadekre vonatkoznak.


Az iPad multitasking funkcióinak bekapcsolása

Az olyan funkciók használatához, mint az App Switcher, először győződjön meg arról, hogy be van kapcsolva az opciók. Így teheti meg.

  1. A kezdőképernyőn koppintson a ikonra beállítások.

  2. választ általános.

  3. Érintse Multitasking & Dock.

  4. A következő képernyőn találhatók a kapcsolók, amelyekkel be kell kapcsolnia más multitasking funkciókat, például a csúsztatás és a kép a képben funkciót. De az, hogy be akar-e győződni arról, hogy be van-e kapcsolva Gesztusok.

  5. Ha ez a beállítás aktiválva van, akkor minden szükséges lehetőség megkapja az App Switcher elérését.

Nyissa meg az Alkalmazásváltót a következő két lehetőség egyikével:

  • Kattintson duplán a Kezdőlap gombra, amely az iPad kijelzője alatt található fizikai gomb, ha álló helyzetben tartja. Későbbi modelleken ez a Touch ID érzékelője is.
  • Húzza felfelé az ujját az iPad kijelzőjének legalsó szélétől, ahol a képernyő találkozik a ferdén

Amikor megnyitja a Feladatkezelő képernyőt, a legutóbb használt alkalmazások ablakként jelennek meg a képernyőn. Íme néhány dolog, amit ezen a képernyőn megtehet:

  • Érintse meg az alkalmazás ablakát a váltáshoz.
  • Ha a képernyő bal oldaláról a jobb oldal felé csúsztat, végiggörgetheti a nemrégiben megnyitott alkalmazásokat. Ez a funkció segít átállni egy alkalmazásra, még akkor is, ha elmúlt néhány óra az utolsó megnyitása óta.
  • Az alkalmazásokat úgy is bezárhatja, hogy az ujját az alkalmazás ablakán tartja, és a képernyő teteje felé húzza az ujját. Ez a gesztus teljesen bezárja az alkalmazást. Általában nem kell kilépnie egy ilyen alkalmazásból, de ha van olyan alkalmazása, amely szabálytalanul viselkedik, akkor annak bezárása és újraindítása jó hibaelhárítási lépés.

Hogyan lehet váltani az iPad alkalmazások között

Az alkalmazások közötti gyors váltás nagyszerű módja a termelékenység növelésének, de bár a feladatkezelő ezt nagyon megkönnyíti, nem mindig a leggyorsabb. Két másik módszer létezik az alkalmazások közötti gyors mozgatásra. 

Hogyan lehet váltani az alkalmazásokat az iPad dokkolójával

Az iPad dokkolója a dokkoló jobb oldalán a három legutóbb használt alkalmazást jeleníti meg. Függőleges vonal választja el a legutóbbi alkalmazásokat azoktól, amelyeket véglegesen rögzített a Dockhoz. 

Az iPad dokkolója mindig látható a kezdőképernyőn, de az alkalmazásokon belül is gyorsan hozzáférhet hozzá. Ha az ujját felfelé csúsztatja a képernyő alsó szélétől, megjelenik a Dock.

Ha a dokk látható, akkor elindíthatja az egyik legutóbb használt alkalmazását, vagy bármelyik alkalmazást, amelyet a bal oldalára rögzített.


Hogyan lehet multitaskolni a dokk használatával

A Dock a többfeladatos munkát is könnyedén teszi lehetővé, hogy gyorsan és egyszerűen megjelenítheti a képernyőn több alkalmazást egyidejűleg a Csúsztatás, Osztott nézet és Kép a képben. Így lehet egyszerre akár három alkalmazást is megnyitni az iPad készüléken.

  1. Nyissa meg az első használni kívánt alkalmazást.

  2. Csúsztassa felfelé a képernyő alját a dokk felhúzásához.

  3. Húzza a képernyő jobb oldalára a következő megnyitni kívánt alkalmazás ikonját.

  4. Engedje el az ikont, és az alkalmazások egymás mellett jelennek meg.

  5. A két alkalmazás szélességét úgy állíthatja be, hogy a fület húzza közöttük balra vagy jobbra. A képernyő bármelyik szélére húzva bezárja az alkalmazást azon az oldalon.

  6. A harmadik alkalmazás megnyitásához a Slide Over alkalmazásban húzza fel ismét a Dockot, és húzza a kívánt alkalmazás ikonját a két már megnyitott alkalmazás közötti vonalra (ahol a beállító csúszka található).

  7. Miután elengedte az ikont, a harmadik alkalmazás megnyílik egy magas, téglalap alakú ablakban a másik kettő tetején. Az alkalmazás tetején található csúszkával ideiglenesen lecsúsztathatja a képernyőről. Húzza át a képernyő szélétől a visszahúzáshoz.

    Ha több alkalmazás van megnyitva, fotókat, szöveget és videókat húzhat közöttük.

  8. Nem minden alkalmazás támogatja a többfeladatos munkát. Ha az alkalmazás vízszintes téglalap helyett négyzet alakú ablakként jelenik meg, amikor a képernyő közepe felé húzza, akkor teljes képernyős módban indul.


Hogyan lehet váltani az alkalmazásokat a multitasking gesztusok használatával

Az iOS-be épített többfeladatos gesztusok néhány remek titok, amelyek segítségével a legtöbbet hozhatja ki iPad-jéből. 

Ezekkel a gesztusokkal válthat az alkalmazások között úgy, hogy négy ujját lenyomva tartja az iPad képernyőjén, és balra vagy jobbra csúsztatva navigálhat a legutóbb használt alkalmazások között. Négy ujjal felfelé csúsztatva felfedheti az App Switcher programot.