Az iPad helyreállítási módjának használata

Mit kell tudni

  • Az iPad helyreállítási mód az iTunes használatát igényli.
  • Az iPad helyreállítási mód hatékonyan törli az összes adatot, és visszaállítja az iPad gyári alapértékeit.
  • Néhány adatot visszaállíthat az iPad helyreállítási mód használata után, egy korábban létrehozott biztonsági másolat telepítésével.

Ha iPadje zárolva van vagy elakadt az Apple logón, akkor kényszerítheti helyreállítási módba való belépésre, amely visszaállítja az iPad gyári alapértelmezett beállításait. Az iPad helyreállítási módjának használatáról itt olvashat.

A cikk utasításai az iPadOS 13 és az iTunes 12.8 vagy újabb verzióira vonatkoznak a macOS Catalina (10.15) vagy a Windows 10 rendszeren.

Csak akkor használja a helyreállítási módot, ha nem tud bejutni az iPadbe annak működtetéséhez. Ha iPadje elindul, de lefagy a használata közben, először próbálja ki az iPad alapvető hibaelhárítási lépéseit a probléma megoldásához. Ha iPadje lefagyott egy alkalmazásban vagy más képernyőn, akkor ismerje meg a lefagyott iPad javításának módját.


A helyreállítási mód kényszerítése előtt próbálja meg kényszeríteni az újraindítást

Web 

Mielőtt helyreállítási módba kényszerítené iPadjét, először próbálkozzon kényszerű újraindítással. Ez a folyamat az iPad kikapcsolására kényszeríti, ha a normál leállítási folyamat nem működik. Az iPad újraindításának kényszerítése attól függ, hogy van-e rajta Home gomb:

  • Home gomb: Ha az iPad rendelkezik Kezdőlap gombbal, nyomja meg és tartsa lenyomva egyszerre a felső gombot és a Kezdőlap gombot. Engedje el mindkét gombot, amikor megjelenik az Apple logó.
  • Nincs Kezdőlap gomb: Ha az iPad rendelkezik Arcazonosítóval, nyomja meg és engedje fel gyorsan a Hangerő növelése gombot, nyomja meg és engedje fel gyorsan a Hangerő csökkentése gombot, majd nyomja meg és tartsa lenyomva a felső gombot. Engedje el a felső gombot, amikor megjelenik az Apple logó.

Ha az iPad lefagy az Apple logónál, helyreállítási módba kell kényszerítenie.


Az iPad kényszerítése helyreállítási módba

A helyreállítási mód használatához számítógépén az iTunes legújabb verziójára van szükség. Az iTunes frissítése a legújabb verzióra:

  • Mac-en: Frissítés a macOS legújabb verziójára. Ha nem tudja frissíteni Mac számítógépét a macOS legújabb verziójára, nyissa meg az App Store-ot, majd válassza a lehetőséget Frissítés. Ha elérhetőek az iTunes frissítései, válassza a lehetőséget felszerel.
  • Windows PC-n: Ha telepítette az iTunes alkalmazást, nyissa meg. Ha az iTunes új verziója elérhető, az alkalmazás értesíti Önt (vagy kiválaszthatja Segítség > Frissítések). Ha még nem telepítette az iTunes alkalmazást, töltse le a Microsoft Store-ból, vagy töltse le az Apple webhelyéről.

Ez a folyamat bármely számítógépről működik. Ha nem rendelkezik számítógéppel, használja ezt a folyamatot ismerősének Mac-jén vagy PC-jén.

Az iPad helyreállítási módba kényszerítéséhez hajtsa végre a következő lépéseket:

  1. Az iPad számítógéphez vagy Mac-hez való csatlakoztatásához használja az iPad készülékhez kapott kábelt.

  2. MacOS Catalina rendszerű Mac rendszeren nyissa meg a Finder alkalmazást. MacOS Mojave (10.14) vagy korábbi verziójú Mac gépen, vagy PC-n nyissa meg az iTunes alkalmazást.

    Ha az iTunes megnyílt vagy automatikusan megnyílt, amikor az iPadet a számítógéphez csatlakoztatta, zárja be az iTunes alkalmazást, majd nyissa meg újra.

  3. Ha az iTunes nyitva van, és az iPad csatlakoztatva van a számítógéphez, hajtsa végre az alábbi feladatok egyikét:

    • iPad Face ID-vel: Nyomja le és gyorsan engedje fel a Hangerő növelése gombot, nyomja meg és engedje fel gyorsan a Hangerő csökkentése gombot, majd nyomja meg és tartsa lenyomva a felső gombot, amíg az iPad helyreállítási módba nem vált.
    • iPad Home gombbal: Nyomja meg és tartsa lenyomva egyszerre a Kezdőlap és a felső gombot, amíg a helyreállítási mód képernyő megjelenik.

  4. Keresse meg az iPadjét a számítógépen, majd válassza a lehetőséget frissítés.

    A szükséges fájlok letöltése sokáig tarthat. Ha az iPad leáll e folyamat során, kezdje elölről.

  5. Amikor a frissítés befejeződött, végezze el az iPad telepítési folyamatát. Ez a folyamat hasonló az iPad első beállításához.


Az iPad helyreállítása számítógép nélkül

Ha iPadje zárolva van, és nincs hozzáférése számítógéphez, használja a Find My alkalmazást az iPad távoli törléséhez. Ha az iPad-en engedélyezve van a Find My alkalmazás, akkor távolról törölheti iPadjét az iCloudról vagy az iPhone-on található Find My alkalmazással.

Ha biztonsági másolatot készített iPadjéről az iTunes vagy az iCloud használatával, mindent visszaállíthat a biztonsági mentésig. Ha nem készített biztonsági másolatot iPad-jéről, akkor a korábban megvásárolt alkalmazásokat az App Store-ból letöltheti.