Az Apple TV használata iPad-del

Bár az Apple TV klassz streaming eszköz, a legjobb felhasználása iPad tartozékként szolgálhat. Az iPad nemcsak az eszközt vezérelheti, átveheti az Apple TV-hez tartozó Siri távirányítót, de az iPad kijelzője az Apple TV-hez is elküldhető az AirPlay-n keresztül, amely lehetővé teszi az iPad megtekintését a nagyképernyős televízión. 

Az AirPlay segítségével zenét streamelhet a tévé hangsávján keresztül, iPad-játékokat játszhat HDTV-jén, megmutathatja a fényképeket az iPad-en, vagy filmet nézhet.

A cikkben szereplő információk az iOS 12, 11 és 10 rendszert futtató iPadekre vonatkoznak, a jelzettek kivételével. Második generációs vagy újabb Apple TV szükséges.


Az iPad mint Apple TV távirányító

Az Apple TV kiváló kiegészítője egy szórakoztató rendszernek, de Siri távirányítója nem tartozik az Apple kiemelkedő termékei közé. Az apró készüléket kényelmetlen használni, és könnyen elveszíti a kanapé párnái között.

Az iPad nem csak az Apple TV helyettes távirányítójaként működhet, miközben a Siri távirányító rosszul van, hanem egy jobb távirányító is. Az iPad képernyőn megjelenő billentyűzete sokkal gyorsabbá teszi a szöveg beírását és a keresések végrehajtását, és iPad diktafonja segítségével megmondhatja az Apple TV-nek a megtekinteni kívánt film nevét.

Az Apple TV Remote alkalmazás ingyenesen letölthető az App Store-ból iPhone és iPad készülékekhez egyaránt.


Az Apple TV Remote App beállítása

A Távoli alkalmazás letöltése után:

  1. Kapcsolja be az Apple TV-t.

  2. Indítsa el a Apple TV távirányító alkalmazást az iPad készülékén, és válassza a lehetőséget Apple TV a megjelenő képernyőn.

     Web

  3. Általában az eszközök azonnal párosulnak, mert ugyanazon a Wi-Fi hálózaton vannak. Ha nem, akkor egy másik képernyő nyílik meg. Az eszközök párosításához írja be az Apple TV képernyőn megjelenő kódot az iPad mezőibe.

     Web

    Ha problémái vannak az eszközök párosításával, lépjen az Apple TV-hez. Nyisd ki beállítások, választ Távirányítók és eszközök, és válassza ki iPadjét a párosítható eszközök listájából. A párosítás csak a távoli alkalmazás első használatakor szükséges.

Az eszközök párosítása után az iPad hozzáadja az Apple TV Remote alkalmazást a Vezérlőközponthoz a könnyű hozzáférés érdekében.


Az Apple TV Remote App használata

Amikor megnyílik az alkalmazás, megjelenik egy egyszerű képernyő.

 Web

Használja az iPad teljes képernyőjét nyomógombként csúsztatáshoz vagy koppintáshoz. Gondoljon rá, mint a Siri Remote nyomvonalának sokkal nagyobb változatára.

A kiegészítő vezérlők ritkák, csakúgy, mint a Siri távirányítón, és hasonlóan működnek.

  • nyomja meg Menü képernyőről való kilépéshez és az előző képernyő megtekintéséhez.
  • Érintse meg a TV ikont a Megtekintés képernyőre lépéshez. Tartsa nyomva a TV ikont az Alvás most képernyő megjelenítéséhez, ahol kikapcsolhatja az Apple TV-t.
  • Használja a Lejátszás / Szünet ikon a lejátszott média elindításához és leállításához.
  • Érintse meg a mikrofont a Siri kereséshez történő aktiválásához.

Titkos iPad billentyűzet az Apple TV-hez

Az iPad billentyűzetének az Apple TV-vel való használatához nem kell letöltenie az Apple TV Remote alkalmazást. Az iPad és az iPhone rejtett alkalmazást, az Apple TV Keyboard nevű alkalmazást telepített rájuk az iOS 10 és újabb verziókban.

Ez az alkalmazás automatikusan felbukkan a megnyitott iPad képernyőjén, valahányszor az Apple TV arra kér, hogy írja be valamit, amennyiben a két eszköz ugyanahhoz a Wi-Fi hálózathoz csatlakozik. Ez egy nagyszerű lehetőség, ha belegondolunk, hogy milyen nehéz a betűket beírni a Siri Remote segítségével.


Az iPad, az Apple TV és az AirPlay

Az Apple TV vezérlése az iPad távoli alkalmazásával klassz, de ami az Apple TV-t ilyen nagyszerű iPad-kiegészítővé teszi, az az AirPlay Mirroring. Az AirPlay az Apple protokollja az eszközök közötti kommunikációhoz, amely lehetővé teszi, hogy zenét streameljen az AirPlay-kompatibilis hangszórókba, vagy zenét és videót továbbítson az Apple TV-be.

Ez azt jelenti, hogy alkalmazásokat használhat vagy játékokat játszhat iPad-jén, miközben azokat a nagy TV-képernyőn nézi.

Amikor hozzáadja az iPad kijelzőjének AirPlay tükrözését a tévéhez, könnyen beláthatja, hogy az Apple TV miért ad hozzáadott értéket az iPad készülékéhez.

Hogyan tükrözheti az iPad kijelzőjét az Apple TV-n

Mindaddig, amíg iPad 2 vagy újabb operációs rendszert futtató iOS 5 vagy újabb, valamint egy második generációs Apple TV vagy újabb operációs rendszert futtat, az AirPlay tükrözés használata egyszerű.

  1. Csatlakoztassa mindkét eszközt ugyanahhoz a Wi-Fi hálózathoz.

  2. Kapcsolja be a Apple TV.

  3. A megnyitáshoz húzza le az iPad képernyő bal felső sarkából Középre iOS 12 vagy iOS 11 rendszerben. (Húzza felfelé az iPad képernyő alját, hogy megnyissa a Vezérlőközpontot az iOS korábbi verzióiban.)

  4. Érintse képernyő tükrözés iOS 12 vagy iOS 11 rendszerben. (Koppintson a AirPlay az iOS korábbi verzióiban.)

  5. Érintse Apple TV a megjelenő eszközök listáján.

Az iPad képernyőjét azonnal tükrözi a tévé.

Az AirPlay leválasztása és a tükrözés leállítása:

  1. Nyisd ki Középre újra.

  2. Érintse meg a gombot Apple TV rajta.

  3. Érintse Stop Mirroring a következő képernyő alján.