PDF fájl mentése iPhone vagy iPad eszközére

Ha PDF-fájlt szeretne menteni iPhone vagy iPad eszközre, töltse le a PDF-et az internetről vagy egy e-mailből, majd döntse el, hová mentse. Vagy áthelyezhet egy PDF fájlt Mac vagy Windows PC-ről iOS-eszközére.

Ezek az utasítások harmadik féltől származó alkalmazásokban is működhetnek.


PDF fájl mentése e-mailből vagy webhelyről

Web / Tim Liedtke

A Safari webböngésző és a Mail alkalmazás hasonló felületet használ a PDF-fájlok letöltéséhez és a PDF-fájlok előnézetéhez.

  1. Az előnézet megnyitásához válassza a PDF fájlt.

  2. Érintse Megosztás a fájlok, például a PDF-fájlok megosztásának és mentésének lehetőségeit tartalmazó megosztási lap megnyitásához.

    Ha nem látja a Megosztás gombot, görgessen a PDF tetejére a menü megjelenítéséhez.

  3. Válassza ki a PDF tárolási helyét.

    Például a PDF megtekintéséhez az Apple Books alkalmazásban válassza a lehetőséget Másolás a Könyvekbe. Vagy ha el szeretné menteni a PDF fájlt egy felhőalapú tárolási szolgáltatásba, például a Google Drive-ba, válassza a lehetőséget Másolás a Drive-ra. Egyéb felhőtárolási szolgáltatások közé tartozhat az iCloud Drive és a Dropbox.

    Érintse Több ha nem látja azt a lehetőséget, hogy mentse az eszközre telepített alkalmazásba (például Dropbox vagy Google Drive). Válassza a lehetőséget Mentés fájlba hogy a PDF fájlt az iCloud Drive-ban tárolja.

  4. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a PDF letöltés befejezéséhez. Például nyomja meg a gombot hozzáad a Fájlok menüpontban, hogy a PDF-et az egyik mappába mentse.

Ha az iPhone vagy iPad készülékre menteni kívánt weboldal nem PDF, konvertálja azt PDF-be. Koppintson a Megosztás gombot és válassza ki PDF létrehozása. Ezután válassza ki a Megosztás gombot, hogy kiválasszon egy helyet a PDF mentéséhez.


Hogyan lehet PDF-t átvinni macOS-ról iOS-re

Az AirDrop segítségével vezeték nélkül mozgathatja a Mac-en tárolt PDF-fájlokat iPhone vagy iPad készülékére. Az egyetlen követelmény, hogy a Mac és az iPhone vagy iPad ugyanazon a Wi-Fi hálózaton legyenek.

  1. Mac rendszeren nyissa meg a PDF fájlt, és válassza a lehetőséget Megosztás.

    A Mac-nek hasonló megosztás gombja van, mint egy iOS mobileszköznek, a tetején kifelé mutató nyíllal ellátott dobozban.

  2. választ földre száll, majd válassza ki az iOS-eszközt.

    Annak érdekében, hogy iPhone vagy iPad megjelenjen a Mac számítógépén az AirDrop segítségével, engedélyezni kell az AirDrop használatát a beállításokban, és nem lehet alvó / felfüggesztett módban.  

  3. Amikor megosztja a PDF-fájlt az AirDrop használatával, iPhone vagy iPad készüléke megkérdezi, hogyan szeretné megnyitni. Választhatja a Könyvek, a Fájlok lehetőséget, vagy egy kompatibilis megjelenítőt vagy felhőtárolási lehetőséget. Például, ha az Amazon Kindle telepítve van az eszközre, nyissa meg a PDF fájlt a Kindle olvasóban.


Hogyan lehet PDF-t átvinni Windows-ról iOS-re

A PDF (vagy bármilyen fájl) átvitele Windows rendszerű számítógépről iPhone vagy iPad eszközre az iCloud Drive-on keresztül lehetséges.

Az iCloud alapértelmezés szerint nincs telepítve a Windows rendszerre. Töltse le és telepítse az iCloud alkalmazást a Windows PC-jére, majd engedélyezze az iCloud Drive alkalmazást telefonján vagy táblagépén és számítógépén a PDF fájlok számítógép és iOS eszköz közötti átviteléhez.

  1. IPhone vagy iPad készülékén menjen a következőhöz: beállítások, érintse meg a nevét, érintse meg a elemet iCloud, majd kapcsolja be a iCloud meghajtó kapcsoló.

    Az Apple ID bejelentkezési adatai segítségével jelentkezzen be iCloud-fiókjába Windows és iOS rendszeren. Ha nem rendelkezik ezzel az információval, állítsa vissza az Apple ID jelszavát.

  2. Nyissa meg a Windows PC-n File Explorer és másolja az átvinni kívánt PDF fájlt iPhone-jára vagy iPadjére.

  3. Ugrás iCloud meghajtó és illessze be a fájlt egy meglévő mappába, vagy hozzon létre egy új mappát.

  4. A PDF fájl iPhone vagy iPad eszközén érhető el a Fájlok alkalmazással. 

Amikor fájlt ment az iCloud Drive-ra a számítógépről, a fájl csak akkor töltődik le az eszközére, ha kiválasztja azt az iPhone vagy iPad Files alkalmazásból. A fájl offline eléréséhez lépjen online, nyissa meg a filé alkalmazást, és navigáljon a fájlhoz, hogy offline használatra töltse le.

A PDF fájlok számítógépéről a telefonra történő átvitelének másik módja az, ha e-mailben elküldi magának. Amikor megnyitja a PDF fájlt mobileszközén, kövesse az utasításokat a mentéshez.