Betűtípusok hozzáadása a Wordhez

Betűkészleteket hozzáadhat a Wordhez Windows, Mac, Word Online és a Word mobil verzióiban is. Az MS Word összes verziója támogatja ezt a funkciót, de egy betűtípust hozzá kell adni az operációs rendszerhez, mielőtt használni tudná a Word-ben.

Az ebben a cikkben szereplő utasítások a Word minden, 2011-re visszanyúló verziójára vonatkoznak, valamint a Windows 10, 8 és 7, macOS, Android és iOS rendszerekre is.


Betűtípus telepítése a Windows rendszerre

Tanuljuk meg, hogyan kell betűtípust telepíteni a Windows rendszerre, hogy aztán hozzáadhassuk a Word-hez. A betűtípus telepítése a Windows rendszerre ugyanaz, mint a Windows 10-ben, egészen a Windows 7-ig.

  1. választ RajtControl Panel > betűtípusok a rendszer betűtípus mappájának megnyitásához.

  2. Egy másik ablakban keresse meg a telepíteni kívánt betűtípust. Ha a betűtípust egy webhelyről töltötte le, akkor a fájl valószínűleg az Ön könyvtárában található Letöltések mappába. A betűtípus fájl valószínűleg .ttf vagy .otf kiterjesztésű lesz.

  3. Húzza a kívánt betűtípust a rendszer betűtípus mappájába. A betűtípus-vezérlőpult többi betűikonja között bármelyik fehér helyre teheti.

    A betűkészleteket gyakran a .zip fájlok tartalmazzák, ezért ezeket ki kell bontania, mielőtt a tényleges betűtípusfájlokat a rendszerbe húzza betűtípusok mappába. A .zip fájl kibontásával vagy kibontásával kapcsolatos útmutatásért lásd: Zip fájlok: Csomagolja ki őket a megfelelő szoftverrel. Ha egy .zip fájl többféle betűtípust tartalmaz, akkor mindegyiket külön-külön kell telepítenie.

  4. Miután a betűtípus a megfelelő mappában van, automatikusan telepítenie kell. Ha nem, kattintson duplán a betűtípus fájlra a fájl megnyitásához Betűtípus-előnézet, és kattintson a felszerel gombot a bal felső sarokban. A Word következő megnyitásakor az új betűtípus opcióként jelenik meg a betűtípuslistában.

    Amikor duplán kattint a betűtípusfájlra, az megjelenik a betűtípus előnézetében.


Betűtípusok hozzáadása a Word for Mac programhoz

Mielőtt új Microsoft Word betűtípusokat használhat Mac gépen, hozzá kell adnia azokat az alkalmazáshoz a MacOS betűtípusainak kezeléséhez font Book:

  1. Keresse meg a betűtípusfájlt, és kattintson duplán a betűtípus előnézeti ablak megnyitásához. Előfordulhat, hogy előbb ki kell csomagolnia a fájlt.

  2. Kattintson a Betűtípus telepítése gombra a betűtípus előnézeti ablakának alján, amely megnyitja a font Book.

  3. Ha az Office for Mac 2011-es verzióját használja, akkor a betűkészletet is be kell húznia a Windows Office kompatibilis gyűjtemény, amely megtalálható a font Book.

    A Font Book App kezeli a Mac betűtípusait.

  4. A Mac újraindítása után a betűkészletnek elérhetőnek kell lennie a Wordben és a legtöbb más alkalmazásban, beleértve a PowerPointot és az Excel programot is.

A betűtípusok csak akkor jelennek meg megfelelően a Wordben, ha telepítve vannak a felhasználó eszközére. A nem támogatott betűtípusokkal formázott szöveg általában alapértelmezett betűtípussal jelenik meg, például a Times New Roman-ben. Ha Word fájljait másokkal kívánja megosztani, akkor előfordulhat, hogy be kell ágyaznia néhány betűtípust. Betűtípusokat csak a Word Windows verzióiba ágyazhat be, és az adott betűtípusnak lehetővé kell tennie a beágyazást. Ellenőrizze az MS Office egyes verziói által támogatott Microsoft betűtípusok listáját, hogy meghatározza, mely betűtípusokat kell beágyaznia.


Betűtípusok hozzáadása a Word Online-hoz

Ha a Microsoft Word részeként használja a Microsoft Word Online alkalmazást, használhatja a rendszerére telepített bármilyen betűtípust. Csak írja be a betűtípus fájl nevét a mínusz kiterjesztéssel a Betűkészlet beállításai doboz.

Nyissa meg az Office 365-t a böngészőben, és írja be a betűtípus nevét a betűkészlet-beállítások mezőbe.

A dokumentum mentésekor a betűtípus neve megjelenik a betűkészlet-beállítások mezőben, és megfelelően jelenik meg minden olyan felhasználó számára, akinek a készülékére telepítve van ez a betűtípus. Sajnos a Word Online nem engedi beágyazni a betűtípusokat.


Ha betűtípusokat adok hozzá Word-be, akkor átkerülnek-e az Excelbe vagy a PowerPointba?

Igen. Miután betűtípust adott hozzá az operációs rendszeréhez, és megbizonyosodott arról, hogy kompatibilis a Word programmal, akkor képesnek kell lennie arra, hogy bármely MS Office alkalmazásban, beleértve a Microsoft Excel és a PowerPoint alkalmazást is.

Betűtípusok hozzáadása a Microsoft Word for Androidhoz

Sajnos a betűtípusok hozzáadása az MS Word for Android legújabb verziójához sokkal nehezebb, mint korábban. Mielőtt elkezdené, root hozzáférésre van szüksége az eszközéhez. A Web mélyreható útmutatóval rendelkezik, amely elmagyarázza, hogyan gyökerezhetünk le bármilyen Android-eszközt.

A készülék gyökérzete érvénytelenítheti a garanciát és hardverhibákat okozhat. Gyökeresedés megkezdése előtt készítsen biztonsági másolatot a fontos adatairól egy olyan alkalmazás segítségével, mint a Hélium.

  1. Gyökeres Android-eszközével töltse le az FX File Explorer alkalmazást, és telepítse a root bővítményt.

  2. Nyisd ki FX File Explorer és keresse meg a betűtípusfájlt.

  3. Válassza ki a betűtípust úgy, hogy néhány másodpercig rajta tartja az ujját, majd érintse meg a elemet másolat a képernyő jobb felső sarkában. Ha ez sikerül, a jobb felső sarokban egy új ikon jelenik meg, amely azt írja, hogy "1 másolva".

    Használja az FX File Explorer alkalmazást a betűtípus megkeresésére és másolására.

  4. Zárja be az FX File Explorer alkalmazást, keresse meg az MS Word alkalmazást, és tartsa az ujját a fájlikonon, hogy megjelenjen egy menü. Ha az eszköz rootolt, akkor látnia kell egy Fedezze fel az adatokat opció mellett Nyisd ki és Uninstall.

  5. Érintse Fedezze fel az adatokat és keresse meg a betűtípus könyvtárat a Fájlok > dátum > betűtípusok.

  6. Illessze be a betűtípust a betűtípus könyvtárba, koppintson a képernyő jobb felső sarkában található "1 másolva" ikonra, és válassza a lehetőséget Paszta a megjelenő menüből.

  7. A betűtípus most opcióként jelenik meg az MS Word-ben.


Betűtípusok hozzáadása a Microsoft Word for iOS rendszerhez

Betűtípus iPhone vagy iPad eszközhöz való hozzáadásához szüksége lesz egy betűtípus-telepítő alkalmazásra, például az AnyFont alkalmazásra, amelyet letölthet az App Store-ból.

  1. Vigye a kívánt betűtípusfájlt az iCloud-ba.

  2. Az iCloud alkalmazásban koppintson a betűtípusfájlra, majd a képernyő jobb felső sarkában lévő ellipszisre.

  3. választ Export a legördülő menüből, hogy megjelenjen az iOS menü.

  4. Az iOS menüben koppintson a ikonra Nyissa meg és válassza ki a Importálás az AnyFont alkalmazással.

  5. Amint megnyílik az AnyFont, látnia kell a betűtípusfájlt. Koppintson rá, majd koppintson a nagyra Aa ikon. Ha a betűtípus nem indul el azonnal, koppintson a ikonra felszerel a következő megjelenő képernyőn, és kövesse az utasításokat.

Az MS Word újraindításakor látnia kell a betűtípust a betűkészlet beállításai között.

Betűtípusok letöltése a Microsoft Wordhez

Bármely betűtípusfájlt telepíthet bármely operációs rendszerre. Betűtípusokat online találhat a Creative Market, a Dafont, a FontSpace, a MyFonts, a FontShop és az Awwwards webhelyeken. Néhány betűtípus ingyenes, míg másokat meg kell vásárolni. Ha betűtípust tölt le, az általában a rendszer Letöltések mappájába kerül, hacsak másként nem rendelkezik.