ADP fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Az ADP fájlkiterjesztésű fájl egy Microsoft Access Project fájl. Tartják az Access projekt adatait, és közvetlenül kommunikálnak egy Microsoft SQL Server adatbázissal, de nem tartalmaznak táblázatokat vagy lekérdezéseket, például ACCDB fájlokat.

Jóllehet sokkal kevésbé elterjedtek, az ADP fájlok ehelyett audio videofájlok lehetnek, amelyeket egyes videojátékokban használnak, vagy a video streaming webhelyekről letöltött videók.

Az ADP szintén bérszámfejtő szolgáltató cég, de semmi köze ehhez a fájlformátumhoz. Előfordulhat, hogy ezeket a betűket rövidítésként használják a nem kapcsolódó technológiai kifejezésekhez, mint például az aktív adatoldal és az automatikus kézbesítési program.


Hogyan nyitható meg egy ADP fájl

A Microsoft Access programmal használt ADP fájlok természetesen a programmal is megnyithatók, de csak akkor, ha az Access 2013-nál régebbi verziót futtat; szintén nem működnek az SQL Server 2012 vagy újabb verzióval.

Nincs tudomásunk olyan médialejátszóról vagy más eszközről, amely megnyithatja a videojáték-lemezekről kimásolt / másolt ADP fájlokat, és nincs kompatibilis videolejátszó letöltési linkünk sem. Az ilyen formátumú videókat általában olyan böngészőbővítményekből töltik le, mint a Firefox böngészőből származó Video DownloadHelper.

Valami, amit kipróbálhat, ha van videofájlja, átnevezi azt az .MP4 fájlkiterjesztésre (pl. Videofile.adp to videofile.mp4). Ez csak akkor fog működni, ha a fájl valójában MP4, de a letöltési folyamat során helytelenül nevezték el .ADP-vel.


ADP fájl konvertálása

Ahogyan nincs információnk az ADP audio- vagy videofájlok megnyitásáról, nem ismerünk olyan eszközöket sem, amelyek ezeket MP3-ba, MP4-be vagy bármilyen más audio / video formátumba konvertálnák.

Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Az egyik nagy oka annak, hogy egyes fájlok nem nyílnak meg olyan programokban, amelyekkel szerintünk együtt kellene működni, az, hogy rosszul olvassuk a fájlkiterjesztést. Ez valójában nagyon egyszerűen elvégezhető, mert sok fájlkiterjesztés osztja ugyanazokat a betűket / számokat.

Például az ADD nagyon hasonlít az ADP-hez, de ezt a fájlkiterjesztést használják a Dynamic AX Developer Documentation fájlokhoz, ami teljesen nem kapcsolódik a Microsoft Access-hez.

Az ADE és az APD szintén könnyen összetéveszthető ennél a fájlkiterjesztésnél.