CHW fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

A CHW fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl egy Compiled Help Index fájl. Akkor jön létre, amikor több Compiled HTML Help (.CHM) fájlt egyesít.

A CHM fájlok súgó dokumentumok, amelyeket egyes programok a kérdések működésére vagy a válaszok tárolására használnak, és hogy mit jelentenek a különböző opciók. A CHM fájlok HTML formátumban vannak mentve, így szövegeket, hiperhivatkozásokat és képeket tartalmazhatnak, és általában bármely webböngészőben megtekinthetők.

A CHW fájlokat tehát arra használják, hogy a különböző CHM fájlokban található információk tartalomjegyzékét, valamint a CHM fájlok helyére való hivatkozásokat megőrizzék.

Normális esetben a CHW fájlok nincsenek tömörítve, ezért általában meglehetősen nagyok, de egyes programok támogatják a tömörítést sokkal kisebb fájlméretre.


Hogyan nyitható meg egy CHW fájl

Ha Windows súgófájlokat ír, a FAR HTML megnyitja a CHW fájlokat szerkesztésre. Ez a Szerzői készítés> Súgó File Explorer ... menü. Ez a program a CHW-t kisebb fájlméretre is képes tömöríteni.

Ha csak CHM fájlja van, és meg kell nyitnia a súgó dokumentumok elolvasásához, akkor képesnek kell lennie egy olyan webböngésző használatára, mint a Firefox vagy a Safari. Ha ez nem működik, a CHM fájlokat megnyitható egyéb programok közé tartozik az xCHM, a WinCHM, a ChmDecompiler, a Help Explorer Viewer és a ChmSee.

Ha véletlenül olyan CHW fájlja van, amely nem egy lefordított súgó index fájl, ez lehetséges, akkor nem valószínű, hogy az itt említett programok bármelyike ​​megnyithatja. A legjobb dolog ebben a helyzetben a CHW fájl megnyitása szöveges fájlként a Notepad ++ használatával.

Előfordulhat, hogy kihúz egy kulcsfontosságú szöveget a fájlból, amely segít meghatározni, hogy milyen típusú fájlról van szó (hang, dokumentum, kép stb.), Vagy akár milyen programot használtak a létrehozására, ami segíthet abban, hogy megtudja, hogyan nyitható meg. az a bizonyos CHW fájl.

Jegyzet: Ha úgy találja, hogy egy alkalmazás a számítógépén megpróbálja megnyitni a CHW fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy ha egy másik telepített programot szeretne megnyitni a CHW fájlokért, olvassa el az Alapértelmezett program módosítása egy adott fájlkiterjesztéshez című útmutatót. hogy a változás a Windows-ban.


CHW fájl konvertálása

Ha egy CHW fájl konvertálható más formátumba, akkor valószínűleg a fent említett FAR HTML programmal lehetséges, de nem ismerek olyan dedikált fájlkonvertáló eszközt, amely képes lenne rá. Rendszerint használhat dokumentum-átalakítót olyan fájltípusok konvertálására, mint a CHW, de ez a formátum valójában nem ugyanaz, mint más dokumentumformátumok, például PDF, DOCX stb.

Ha azonban CHM fájlt (lefordított HTML súgófájlt) szeretne konvertálni, például PDF, EPUB, TXT vagy más szöveges formátumra, használhatja a Zamzar programot. Csak töltse fel a CHM fájlt arra a webhelyre, majd válassza ki, melyik formátumra kívánja konvertálni.

Egy hasonló weboldal, az Online-Convert.com átalakítja a CHM-et HTML-be.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Nyilvánvaló oka annak, hogy a fájl miért nem nyílik meg, mert rosszul olvassa a fájlkiterjesztést! Egyes fájlok olyan utótagot használnak, amely nagyon hasonlít a ".CHW" kifejezésre, bár a formátumoknak nincs semmi közös vonásuk.

Összetévesztheti például a CHW vagy CHM fájlokat egy olyan fájlokkal, amelyek a .CHA vagy .CHN fájlkiterjesztést használják, és egyik sem működik ugyanúgy, mint ezek a súgófájlok.

Néhány további példa a CHX és a CHD fájl, amelyek az AutoCAD Standards Check és a MAME merevlemez kép fájlok.

Ugyanez a koncepció érvényes a CHM fájlokra is. Lehet, hogy valóban egy CHML fájlt használ, amely a Chameleon Encrypted Database fájlformátumhoz tartozik, és amelyet a Krasbit szoftverrel használnak.