EDS fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Az EDS fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl egy elektronikus adatlapfájl, más néven Rockwell Automation DeviceNet vagy ControlNet fájl.

Ez az egyszerű szöveges formátum a CANopen szabványon alapul, és különféle leíró és kommunikációs adatok megadására szolgál a hardvereszközök számára, általában az ipari automatizálási rendszerekben.

Az XDD fájlok a legújabb CANopen szabványban meghatározott XML alapú formátumok, amelyek végül felváltják az EDS fájlokat.

Az EditStudio videoszerkesztő program EDS fájlokat is használ az EditStudio Project fájlokhoz; akárcsak az Ensoniq SQ10 hangszintetizátor, mint az Ensoniq SQ80 lemezképfájlok.

Az EDS az elektronikus dip kapcsolót is jelenti, de semmi köze a fájlformátumhoz.


Hogyan nyitható meg egy EDS fájl

Az EDS fájlokat a CANeds programmal lehet megtekinteni, létrehozni és tesztelni, amely a CANoe.CANopen és a CANalyzer.CANopen bemutató verziójában is megtalálható.

Ingyenes, CANchkEDS nevű parancssori program is rendelkezésre áll, amely ellenőrizheti a fájl érvényességét. A CANchkEDS az ingyenes CANeds eszköz része.

Mivel az Elektronikus Adatlap fájlok csak egyszerű szöveges fájlok, akár szöveges dokumentumként is megtekintheti őket bármilyen szövegszerkesztővel, például a Windows Jegyzettömbbel vagy a Legjobb ingyenes szövegszerkesztők listáján.

A fájlt hozzáadhatja a FactoryTalk Linx-hez (korábban RSLinx) is, hogy a Logix5000 vezérlőcsaláddal használható legyen.

Ha az EDS fájlja a Mediachance EditStudio szoftveréhez van társítva, akkor természetesen az adott alkalmazással megnyitható.

Az egyetlen olyan szoftver, amelyről tudjuk, hogy meg kell nyitnia az Ensoniq SQ80 lemezképfájlokat, Ensoniq Disk Tools néven fut, de nem találunk érvényes letöltési linket. Az Ensoniq vállalatot 1982-ben alapították, majd a Creative Technology Ltd. megvásárolta 1998-ban, ezt követően felhagytak a társaság felosztásával és megszüntették termékeinek támogatását.

Mivel több program képes megnyitni a fájlt, előfordulhat, hogy az egyiket duplán kattintva vagy duplán koppintva használják, de előfordulhat, hogy nem azt szeretné megnyitni. Szerencsére megváltoztathatja, melyik program nyitja meg az EDS fájlokat.


Hogyan lehet átalakítani az EDS fájlt

Az Electronic Data Sheet fájlformátumban elmentett EDS fájl a CANeds segítségével megnyitható, majd DCF, XDD vagy XDC formátumba menthető, amelyek az Eszközkonfiguráció, a CANopen készülékleírás és a CANopen eszközkonfigurációs formátumok.

Mivel az EditStudio alkalmazás videoszerkesztő, exportálhatja projektjét filmformátumba, de magát az EDS-fájlt csak a teljes projekthez kapcsolódó fájlok tárolására használják, nem pedig a tárolt videoadatok tárolására. Más szavakkal, megnyithat egy projektet (EDS-fájlt) az EditStudio alkalmazásban, de a fájlt technikailag nem mentheti más formátumba.

Ne feledje, hogy az EDS fájl eltér az ESD fájltól. Egy másik hasonló rövidítés az EDT, amely a keleti nappali időt jelenti - konvertáljon az időzónák (EDT-ről EST-re stb.) A TimeBie segítségével.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha felülről próbálta az EDS fájlnézőket, vagy akár egy konverter eszközön futtatta, és még mindig nem nyílik meg, akkor lehet, hogy rosszul olvassa a fájlkiterjesztést.

Például annak ellenére, hogy ugyanazokat a fájlkiterjesztési betűket használják az ESD fájlokhoz, a kettőnek valójában semmi köze nincs egymáshoz (az ESD fájlok a Windows Electronic Software Download fájlok). Néhány olyan fájlformátum, amely valószínűleg nem ugyanúgy nyílik meg, az EDI (elektronikus adatcsere), a DES (Pro / DESKTOP CAD), az EDB (az Exchange információs tároló adatbázisa) és az EDF (az Edificius projekt).

Azonban, ha biztos abban, hogy a fájljának .EDS fájlkiterjesztése van, folytassa és nyissa meg a Notepad ++ alkalmazással, még akkor is, ha nem gondolja, hogy ez egy szöveges fájl. Ez kényszeríti a fájlt szöveges dokumentumként történő megnyitásra. Lehet, hogy a szövegben vannak olyan információk, amelyek jó irányba terelhetik a fájl formátumát és a programot, amely képes megnyitni vagy szerkeszteni.