M fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Az M fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl a több fájlformátum egyikébe tartozhat, de sok közülük valamilyen módon kapcsolódik egy forráskód fájlhoz.

Az egyik a MATLAB Source Code fájlformátum. Ezek olyan szöveges fájlok, amelyek szkripteket és függvényeket tárolnak a MATLAB program számára matematikai műveletek futtatásához, grafikonok ábrázolásához, algoritmusok futtatásához és egyebekhez. A fájl ugyanúgy működik, mint a parancsok futtatása a MATLAB parancssoron keresztül, de sokkal könnyebbé teszi a közös műveletek újrafuttatását.

Az M fájlokhoz hasonlóan használják a Mathematica programot. Ez egy szöveges fájlformátum is, amely utasításokat tárol, amelyeket a program bizonyos matematikai funkciók futtatásához használhat.

Az Objective-C implementációs fájlok szintén ezt a fájlkiterjesztést használják. Ezek olyan szöveges fájlok, amelyek változókat és függvényeket tartalmaznak, amelyeket az alkalmazás programozása keretében használnak, általában a MacOS és az iOS eszközökhöz.

Néhány M fájl ehelyett a Mercury Source Code fájl, amely a Mercury programozási nyelven íródott.

Nem valószínű, hogy ez a típusú fájl, de az M fájlkiterjesztés egy másik felhasználása a PC-98 Game Music dalfájlokhoz használható, amelyek hangszerek utánzására szolgálnak a japán PC-98 számítógépeken.


Hogyan nyitható meg egy M fájl

A MATLAB forráskód fájlokat olyan szövegszerkesztővel lehet létrehozni és megnyitni, mint a Notepad a Windows-ban vagy a Notepad ++.

A 4 legjobb ingyenes szövegszerkesztő Windows és Mac rendszerhez

A MATLAB M fájlok azonban valójában csak akkor használhatók, ha azokat a MATLAB programban nyitják meg. Ezt megteheti a MATLAB parancssorban a fájlnév megadásával, mint a myfile.m.

A Mathematica által használt M fájlok természetesen ezzel a programmal megnyílnak. Mivel csak szöveges fájlok, ez azt is jelenti, hogy szövegszerkesztővel megnyithatja, de ugyanez a fogalom vonatkozik a MATLAB fájlokra is, mivel csak a Mathematica kontextusában használhatók.

Mivel az Objective-C implementációs fájlok szöveges fájlok, bármilyen már említett szövegszerkesztővel használhatók, beleértve a jEdit és a Vim fájlokat is. Ezek az M fájlok azonban mindaddig nem alkalmazhatók, amíg nem használják őket az Apple Xcode vagy más kapcsolódó fordítóprogramokkal.

A Mercury Source Code fájlok hasonlóak a többi felülről készített szöveges fájlformátumhoz, de valójában csak a winmercury vagy ez a Mercury fordító esetén hasznosak.

A PC-98 M fájlok az FMPMD2000 programmal nyithatók meg. Azt is meg kell győződnie arról, hogy két DLL fájlja van: WinFMP.dll és PMDWin.dll. Ezen a letöltési oldalon megragadhatja őket.


Hogyan konvertálhatunk egy M fájlt

Az ezen az oldalon említett szövegszerkesztők többsége képes egy M fájlt konvertálni egy másik szövegalapú formátumba, például HTML vagy TXT. Ez csak a szöveges formátumokra vonatkozik, bár nem valami másra, mint a PC-98 audiofájl.

A kód M fájlba mentése PDF-be a MATLAB segítségével lehetséges. Ha a fájl nyitva van, keressen egy M fájlkonfiguráció szerkesztése vagy valamilyen Exportálás vagy Mentés másként menüt.

Ha egy másik M fájlt szeretne PDF-be konvertálni, amely nem kapcsolódik a MATLAB-hoz, próbálkozzon az alábbi ingyenes PDF-nyomtatók egyikével.

A MATLAB Compiler ezeket a fájlokat EXE-be konvertálhatja a MATLAB Runtime használatához, amely lehetővé teszi a MATLAB-alkalmazások futtatását olyan számítógépeken, amelyeken nincs telepítve a szoftver.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Egyes fájlok könnyen összetéveszthetők másokkal, mert fájlkiterjesztéseik közös betűket osztanak. Lehetséges, hogy valójában nincs M fájlja, és ezért nem nyílik meg felülről nyitott M nyitókkal vagy átalakítókkal.

Ez a fájlkiterjesztés egyértelműen csak egy betű hosszú, így bár valószínűtlennek tűnik, hogy összekeveredne egy másik fájllal, amely más fájlformátumhoz tartozik, mégis fontos ellenőrizni.

Például számos olyan fájlformátum létezik, amelyek M-et használnak a fájl azonosításához, például M3U, M2 és M3 (Blizzard objektum vagy modell), M4A, M4B, M2V, M4R, M4P, M4V stb. Ha ellenőrzi a és vegye észre, hogy az egyik ilyen formátumhoz tartozik, majd használja a megadott linket, vagy kutassa meg az utótagot, hogy megtanulja, hogyan nyissa meg.

Ha valóban rendelkezik M-fájllal, de nem nyílik meg az ezen az oldalon található javaslatokkal, akkor lehetséges, hogy valóban homályos formátumot használ. Használjon olyan szövegszerkesztőt, mint a Notepad ++, és nyissa meg szöveges dokumentumként. Lehet, hogy vannak olyan szavak vagy kifejezések, amelyek eladják a programot, amely elkészítette, vagy leírják, hogy mit használtak a megnyitásához.