AVI fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Az Audio Video Interleave kifejezésnél az AVI fájlkiterjesztésű fájl egy általánosan használt fájlformátum, amelyet a Microsoft fejlesztett ki a video- és hangadatok egyetlen fájlban történő tárolására.

Az AVI formátum az erőforrás-cserefájl-formátumon (RIFF) alapszik, amely a multimédiás adatok tárolására szolgáló tárolóformátum.

Az AVI általában kevésbé tömörített, mint más, népszerűbb formátumok, például a MOV és az MPEG, ami azt jelenti, hogy az AVI fájl nagyobb lesz, mint ugyanaz a fájl ennél a tömörítettebb formátumban.


Hogyan nyitható meg egy AVI fájl

Problémái lehetnek az AVI fájlok megnyitásával, mert különféle video- és audiokodekekkel lehet őket kódolni. Lehet, hogy az egyik AVI fájl remekül játszik, de egy másik nem, mert csak akkor játszható le, ha a megfelelő kodekek vannak telepítve.

A Windows Media Player a Windows legtöbb verziójában megtalálható, és alapértelmezés szerint képesnek kell lennie a legtöbb AVI fájl lejátszására. Ha egy AVI fájl nem játszik le a Windows Media Player programban, megpróbálhatja telepíteni az ingyenes K-Lite Codec csomagot.

A VLC, az ALLPlayer, a Kodi és a DivX Player további ingyenes AVI lejátszók, amelyeket kipróbálhat, ha a WMP nem működik az Ön számára.

A legtöbb webalapú tárolási szolgáltatás az AVI fájlokat is lejátszja, ha ott tárolják őket. A Google Drive a sok példa egyike.

Néhány egyszerű és ingyenes AVI-szerkesztő közé tartozik az Avidemux, a VirtualDub, a Movie Maker és a Wax.


AVI fájl konvertálása

Néha konvertálhat egy fájlt úgy, hogy csak megnyitja a nézőben (például az egyik program felülről), majd elmenti egy másik formátumba, de ez valószínűleg nem a legtöbb AVI-lejátszó esetében van.

Ehelyett az AVI fájlok más formátumba konvertálásának legegyszerűbb és leghatékonyabb módja egy ingyenes fájlkonverter. Az egyik kedvencünk, az Any Video Converter az AVI-t MP4, FLV, WMV és számos más formátumra konvertálja.

Egy másik lehetőség, ha az AVI fájl elég kicsi, egy olyan online AVI átalakító használata, mint a Zamzar, a FileZigZag, az OnlineVideoConverter vagy az Online-Convert.com. Miután feltöltötted az AVI fájlt az egyik ilyen webhelyre, konvertálhatod azt különböző formátumokra, például 3GP, WEBM, MOV vagy MKV, beleértve az audio formátumokat (MP3, AAC, M4A, WAV stb.). Ezután vissza kell töltenie az átalakított fájlt a számítógépére a használatához.

Ha van olyan speciális fájltípus, amelyre az AVI fájlt át kell alakítania, és amelyre a fentiekben nem sorol fel, akkor kattintson az online AVI konverter webhelyekre, hogy megtalálja az AVI fájl konvertálható formátumok listáját. Például, ha a FileZigZag programot használja, ellátogathat a Konverziótípusok oldalukra, és megtekintheti a támogatott formátumok teljes listáját.

Tekintse meg ingyenes videokonverter-programok és online szolgáltatások listáját a még több ingyenes AVI-átalakítóhoz, amelyek közül néhány ingyenes AVI-szerkesztőként is szolgál.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha a fájl nem nyílik meg a fent említett programokkal, akkor lehet, hogy rosszul olvasta a fájlkiterjesztést, vagyis technikailag valami mást nyit meg, mint egy AVI fájlt.

Például, bár a fájl kiterjesztése ".AVI" -nak tűnhet, lehet, hogy teljesen más fájlformátumban van, mint például AV, AVS (Avid Project Preferences), AVB (Avid Bin) vagy AVE.