OVA fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Az .OVA fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl valószínűleg egy Open Virtual Appliance fájl, amelyet néha Open Virtual Application fájlnak vagy Open Virtualization Format Archive fájlnak is hívnak. Virtualizációs programok használják a virtuális géphez (VM) társított különféle fájlok tárolására.

A Nyitott virtuális készülék fájl az Open Virtualization Format (OVF) fájlban van tárolva TAR-archívumként. A benne található fájlok egy része tartalmaz lemezképeket (például VMDK-kat), egy OVF-leíró XML-alapú szövegfájlt, ISO-fájlokat vagy más erőforrásfájlokat, tanúsítványfájlokat és egy MF-jegyzékfájlt.

Mivel az OVF formátum szabvány, ezért egy virtuális gép program felhasználhatja a virtuális gép adatfájljainak exportálására, hogy azokat egy másik alkalmazásba importálhassa. A VirtualBox például exportálhatja egyik virtuális gépét egy .OVA fájlkiterjesztésű archív csomagba, amely OVF és VMDK fájlt tartalmaz.

OVA akták.

Az Octava Musical Score fájlok az OVA fájlkiterjesztést használják az Octava programmal létrehozott kottákhoz is. A pontszám formázási opciókat, például a sávokat, a személyzetet és a jegyzeteket, az OVA fájl tárolja.

Más technológiai kifejezések az OVA rövidítést is használják, de egyiküknek sincs köze az ezen az oldalon található fájlformátumokhoz. Néhány példa: Outlook Voice Access, Original Video Animation és Office Validation Assistant.


Hogyan nyitható meg egy OVA fájl

A VMware Workstation és a VirtualBox két virtualizációs alkalmazás, amelyek képesek megnyitni az OVA fájlokat.

Néhány más hasonló program, amely támogatja az OVF-et, a VMware OVF eszköze, az IBM SmartCloud, a Microsoft System Center Virtual Machine Manager és az Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2).

Mivel az OVA fájlok olyan archívumok, amelyek más adatokat tárolnak, kinyerheti a tartalmat, vagy böngészhet benne egy fájl kibontó programmal, például a 7-Zip programmal.

Az Octava megnyitja az OVA fájlokat, amelyek Octava Musical Score fájlok.


Az OVA fájlok konvertálása

Kevés oka van egy tényleges OVA fájl konvertálására, de számos ok, amiért érdemes egy vagy több fájlt konvertálni az OVA archívumából. Ezt ne feledje, amikor eldönti, hogy a virtuális gép melyik formátumban kíván lenni.

Például nem kell OVA fájlt konvertálni OVF-be vagy VMDK-ba annak érdekében, hogy ezeket a fájlokat eltávolítsa az archívumból. Ehelyett csak kivonhatja az OVA fájlból a fent említett fájl kibontó programok egyikével.

Ugyanez a helyzet akkor is, ha a VMDK fájlt Hyper-V VHD formátumúra kívánja konvertálni; az OVA archívumot nem csak VHD -vé konvertálhatja. Ehelyett ki kell húznia a VMDK fájlt az OVA fájlból, majd a VMDK-t VHD -vé kell konvertálnia egy olyan program segítségével, mint a Microsoft Virtual Machine Converter.

Az OVA fájl konvertálása a VMware Workstation használatához ugyanolyan egyszerű, mint a virtuális gép exportálása egy OVA fájlba. Ezután a VMware-ben használja a filé > Nyisd ki menüben keresse meg az OVA fájlt, majd kövesse a VMware Workstation utasításait az új virtuális gép beállításához.

Ha a használt virtuális gép-program nem exportálódik OVA-fájlba, a VMware továbbra is megnyithat más virtuális géphez kapcsolódó tartalmakat, például OVF-fájlokat.

A QCOW2 fájlok QEMU Copy On Write 2. verziójú lemezképfájlok, amelyek hasonlóak a virtuális gép más merevlemez-fájljaihoz. Lásd ezt az oktatóanyagot az Edoceo webhelyen, és megtanulhatja, hogyan lehet az OVA fájlt QCOW2 formátumba konvertálni a QEMU-val való használatra.

Lehet, hogy egy OVA – ISO-átalakítót is keres, de célszerűbb a virtuális merevlemez-fájlokat (amelyek az OVA archívumában vannak) konvertálni képformátumba (hasonlóan a fenti VHD példához), amely kívül esik a cikk hatálya.

A VMware OVF Tool egy parancssori eszköz, amely lehetővé teszi az OVA fájlok importálását és exportálását más VMware termékekbe és azokból. A VMware vCenter Converter is működik.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha a fájl nem a fenti javaslatok alapján nyílik meg, ellenőrizze még egyszer, hogy valóban egy .OVA végződésű fájlról van-e szó. Ez nem mindig így van, mivel könnyen összetéveszthető a hasonlóan írt fájlkiterjesztéseket használó fájlformátumok.

Például az OVR és az OVP szinte pontosan meg vannak írva, mint az OVA, de helyette Overlay fájlok, amelyeket az The Overlay Maker nevű programmal használnak. Ha bármelyik fájlformátumot megpróbálja megnyitni a fent említett virtualizációs eszközökkel, akkor sehová sem jut.

Az Octava Musical Score fájlokhoz hasonlóak az Overture Musical Score fájlok is, amelyek az OVE fájlkiterjesztést használják. Könnyű összekeverni ezt a két fájlformátumot, de utóbbi csak az Overture alkalmazással működik.