RAF fájl (Mi ez és hogyan nyitható meg)

A RAF fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl egy Fuji Raw Image fájl. Ez a formátum egy Fuji digitális fényképezőgépről készített feldolgozatlan képet tárol. A fényképezőgép által készített ugyanazon kép JPG-je szerepelhet a RAF fájlban.

A RAF fájlkiterjesztést a League of Legends videojátékkal ellátott Riot Archive fájlokhoz is használják, és a RAF.DAT fájlok mellett láthatók. A DAT fájl tárolja a tényleges adatokat, de a RAF fájl leírja a tartalom kibontásának helyét.


Hogyan nyitható meg egy RAF fájl

A Fuji Raw Image fájlokat az Able RAWer, az Adobe Photoshop, az XnView és valószínűleg más népszerű fotó- és grafikus eszközök segítségével is meg lehet nyitni. Az ingyenes RAF Viewer megnyithatja és átméretezheti a RAF fájlokat is.

A Riot Games videojátékokkal használt RAF fájlok a Total Commander segítségével nyithatók meg, amennyiben telepíti a RAF Packer plugint is.

Ha úgy találja, hogy a számítógépén lévő alkalmazás megpróbálja megnyitni a RAF fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy inkább egy másik telepített programmal szeretné megnyitni a RAF fájlokat, akkor megtanulhatja, hogyan lehet megváltoztatni az alapértelmezett programot egy adott fájlkiterjesztéshez a Windows rendszerben.


RAF fájl konvertálása

A fent említett RAF Viewer program képes a RAF képfájlokat JPG, GIF, TIFF, BMP és PNG formátumba konvertálni. Előfordulhat, hogy egy RAF fájlt is konvertálhat, ha megnyitja a Photoshop vagy az Able RAWer programban, majd új formátumba menti.

Az Adobe DNG Converter egy ingyenes fájlkonverter a Windows és a macOS számára, amely RAF fájlt (egyes Fuji kamerákból) DNG formátumba menthet.

A Zamzar egy másik RAF fájl konverter, amely számos különböző képformátumot képes elmenteni. Mivel a Zamar egy weboldal, a használatához nem kell letöltenie az átalakítót, így minden operációs rendszeren egyformán jól működik.

Valószínűleg nincs szükség egy Riot Archive fájl konvertálására más archív formátumra.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Más fájlformátumok olyan fájlkiterjesztésekkel rendelkeznek, amelyek borzasztóan hasonlítanak az .RAF fájlokra, de ez nem jelenti azt, hogy ugyanazokkal a programokkal tudnának megnyitni. Ha a fájl nem nyílik meg a fenti javaslatok alapján, jó eséllyel rosszul olvassa a fájlkiterjesztést, és összekeveri egy másik formátumot a fent tárgyalt formátumok egyikével.

Néhány példa a RAF-nak tűnő fájlkiterjesztésekre: RAR, RAM (Real Audio Metadata), RAS (Remedy Archive System) és ARF.