AVE fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Az AVE fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl valószínűleg ArcView Avenue Script fájl, amely új funkciókat ad hozzá az Esri ArcGIS programjához, de van még néhány más formátum, amelyet az AVE fájl képviselhet.

Néhány AVE fájl Avid User fájl. Tárolják a különböző Avid szoftverprogramok felhasználói beállításait, és néha AVS (Avid Project Preferences) fájlba menti őket.

Egy másik AVE fájl lehet egy Avigilon Native Video Export fájl, amelyet bizonyos videomegfigyelő hardverekkel használnak.

Az AVE rövidítése néhány más szakkifejezésnek is, mint például az analóg videokészülékek, az AutoCAD vizualizációs kiterjesztése, az alkalmazás virtuális környezete és a kibővített virtuális környezet. Ezek egyikének sincs köze az ezen oldalon említett AVE fájlformátumokhoz.


Hogyan nyitható meg egy AVE fájl

Az AVE fájlok, amelyek ArcView Avenue Script fájlok, az ArcGIS Pro programmal nyílnak meg, korábban ArcGIS for Desktop néven, eredetileg ArcView néven. Mivel ezek az AVE fájlok csak szöveges fájlok, szerkesztheti őket bármilyen szövegszerkesztőben - például a Windowsba beépített Notepad programban vagy a Legjobb ingyenes szövegszerkesztők listán.

Az Avid felhasználói fájlok az Avid Media Composer programjával, valamint a vállalat megszüntetett Xpress programjával nyithatók meg.

Nyisson meg egy AVE videofájlt az Avigilon Control Center Player alkalmazással. Ez a program megnyitja az Avigilon Backup (AVK) videofájlokat is.

Ha egy alkalmazás megpróbálja megnyitni az AVE fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy ha egy másik telepített programot szeretne megnyitni az AVE fájlokat, módosítsa az alapértelmezett programot egy adott fájlkiterjesztéshez a Windows rendszerben.


AVE fájl konvertálása

Nem valószínű, hogy egy ArcView Avenue Script fájlnak bármilyen más formátumban léteznie kellene, bár ez szöveges formátum, így technikailag HTML vagy TXT fájlként mentheti el. Ezzel azonban a fájl használhatatlanná válik, amire az ArcGIS alkalmazásban szánták.

Ugyanez a koncepció érvényes az Avid User fájlokra is. Ezeket az AVE fájlokat kizárólag az Avid szoftverei használják, így a formátum másra változtatása használhatatlanná tenné a Media Composer és az Xpress alkalmazásban.

Az Avigilon Control Center Player egy Avigilon Native Video Export fájlt exportál más formátumba. A videó képernyőképének exportálásához használja a PNG, JPG, TIFF vagy PDF formátumot. Az AVE videók a közös AVI videó formátumba menthetők. Használhatja ezt az alkalmazást az AVE fájlból csak a hang exportálásához, WAV fájl készítéséhez.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha a fájl továbbra sem nyílik meg, akkor összekeverheti egy másik fájlformátumot a fent említett formátumok egyikével. Ezt könnyű megtenni, ha rosszul olvasta a fájlkiterjesztést. Néhány fájl úgy néz ki, mintha AVE fájl lenne, de valójában egy másik fájlkiterjesztést használnak.

Például az AVI olyan videoformátum, amely nem nyitható meg a fent említett programok mindegyikével. Bár az Avigilon szoftver képes lehet használni, az ArcGIS az egyik példa arra, hogy az AVI fájl megnyitása abban a programban hibát jelez.

Az AVERY és az AVA további hasonló kinézetű fájlkiterjesztések, amelyek nem kapcsolódnak ezekhez a formátumokhoz. Az AVERY fájlokat az Avery Design & Print használja feliratfájlként, az AVA fájlok pedig az eBook fájlok, amelyek az OpenPlayerrel nyílnak meg.

Ha nem AVE fájllal foglalkozik, keresse meg a fájl végén látható fájlkiterjesztést, hogy megtudja, melyik programra van szüksége a megnyitásához, módosításához, vagy konvertálásához más formátumba.