CSR fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

A CSR fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl egy Tanúsítvány aláírási kérelem fájl, amelyet a webhelyek használnak identitásuk hitelesítéséhez egy tanúsító hatóságnál.

A CSR fájlok részben titkosítva vannak, a titkosított rész leírja a kérelmező domainjét, e-mail címét és országát / államát. 

A CSR fájlban szerepel a nyilvános kulcs is. A CSR fájl a nyilvános és a magánkulcs felhasználásával jön létre, amelyek közül az utóbbi a CSR fájl aláírására szolgál.

A CSR néhány egyéb szakkifejezés rövidítése is, de egyiknek sincs köze az ezen oldalon leírt CSR fájlformátumhoz. Néhány példa a cellaváltó útválasztó, az ügyfél önjavítása, a tartalomszolgáltatás kérése, valamint a vezérlő és állapotregiszter.


Hogyan nyitható meg egy CSR fájl

A CSR fájlokat néha olyan szoftverekkel lehet megnyitni, mint az OpenSSL vagy a Microsoft IIS.

Megnyithat egy CSR fájlt szövegszerkesztővel is, de valószínűleg nem lenne hasznos. Mivel a CSR fájl elsődleges információi titkosítva vannak, a szövegszerkesztő csak az elrontott szöveget jeleníti meg, ha szöveges fájlként tekintjük meg.

Ha úgy találja, hogy a számítógépén lévő alkalmazás megpróbálja megnyitni a CSR fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy inkább egy másik telepített programmal szeretné megnyitni a CSR fájlokat, megváltoztathatja a CSR fájlokat megnyitó alapértelmezett programot.


A CSR fájl konvertálása

A legtöbb fájlformátum átalakítható más formátumba egy ingyenes fájlátalakítóval. A CSR fájlok kissé különböznek egymástól, ezért nincs túl sok dedikált CSR konverter. Például egy PNG fájl elég népszerű, így sok ingyenes képfájl-átalakító más formátumba mentheti, de a CSR-fájlok esetében ez nem igaz.

A CSR PEM, PFX, P7B vagy DER tanúsítványfájlokká konvertálásának legegyszerűbb módja az SSLShopper.com címen található ingyenes online SSL átalakító. Töltse fel oda a CSR-fájlt, majd válassza ki a kimeneti formátumot a mentéshez.

  1. Nyissa meg az SSLShopper.com oldalt.

  2. Alatt Konvertálandó tanúsítványfájlválassza Válassz fájlt.

  3. Ban,-ben Nyisd ki párbeszédpanelen válassza ki az átalakítandó fájlt, és válassza ki Nyisd ki.

  4. Alatt A jelenlegi tanúsítvány típusa, válassza ki a típust.

  5. Alatt Írja be, hogy konvertáljon, válassza ki az átalakítani kívánt típust.

  6. választ Tanúsítvány konvertálása.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Az egyik oka annak, hogy miért nem tudja megnyitni a fájlt, az lehet, hogy rosszul olvassa a fájlkiterjesztést, és összekeveri a Tanúsítvány-aláírási kérelem másik formátumát. Sok olyan fájlkiterjesztés van, amely úgy néz ki, mintha ".CSR" -t olvasna, amikor valójában csak hasonló kinézetűek.

Néhány példa látható a CRS, CSH, CSV, CSS és CSI fájlokhoz. Bár tetszhet nekik, hogy van valami közös a CSR fájlokkal, a fájlkiterjesztés betűin túl, valójában teljesen különböző fájlok, amelyeket különböző programokkal nyitnak meg.

Ellenőrizze még egyszer a fájlkiterjesztést, amelyet a fájlja használ, majd ezt használja kutatásként, hogy megtudja, mely szoftverprogramok nyithatják meg vagy konvertálhatják a fájlt.